Min hemlighet

Irriterad. Varför vet jag inte men jag är det. Har varit såhär i tre dagar nu. Hungrig också. Det finns inget som  kan få mig mätt och nöjd. Jag bara äter och äter men inget händer. Jo jag håller mig till pointsplanen men det är svårt. Helst vill jag stänga in mig och äta pizza, godis, cola, chips och allt som är onyttigt. Tills jag spricker. Bara tycka synd om mig själv fast det inte är det. För några år sen kunde jag göra en sån grej. Laga massor av mat och bara äta. Det är en sida av mig jag aldrig riktigt har pratat med någon om. Det känns så äckligt och fel. Som om jag vore värsta matmissbrukaren eller vadå? Men sant. Helt plötsligt känns det som om jag vill berätta min hemlighet bara för att få bort den ur skallen.

Jag tror det började smått redan när jag gick i sådär åttan-nian. Alla vet att det är en ganska upp och ner fas. Allt som hände var stort och man bråkade med kompisar, var olyckligt kär och såna småsaker som man tyckte var väldigt stora då. Jag kunde gå hem efter skolan och göra mackor eller något och äta. Äta äta äta. Bara för att det var SYND om mig som hade bråkat med en kompis eller liknande. Det var inte så ofta men jag kommer ihåg någon enstaka gång.
I gymnasiet hände så mycket. Speciellt sista tiden. Jag orkade inte med allt och var ganska ledsen jämt. Började skolka, köpte godis eller mat och åkte hem. Drog för gardinerna och tröståt i min ensamhet. Det hände allt oftare och oftare men jag tänkte aldrig då att det var konstigt och fel. Var inte överviktig eller något och jag brydde mig inte om figuren. Det var tröstande att sitta och äta godis i sängen och "ta hand om mig själv" för en stund. Jag fick vara glad en kort sekund.
Det hela pågick tills jag tog studenten. Samma sommar flyttade mina föräldrar till stan och min pojkvän (som jag fortfarande har) fick en lägenhet. Jag mer eller mindre flyttade in till honom eftersom veckorna gick. Jag hade inget jobb. Vet inte idag vad jag höll på med då men jag gick några småkurser och sånt som gjorde så jag fick ersättning. Var också dagmatte åt några hundar som kom hem till mig på dagarna. Där tjänade jag en slant också samtidigt som jag fick hålla på med mitt största intresse utan att skaffa någon egen. Men som sagt mådde jag lite sådär. Visste inte vad jag ville göra och trodde aldrig att jag skulle få jobb. Hade också olika problem runt omkring mig som gjorde att jag mådde sämre. En dag mådde jag så dåligt att jag beställde hem pizza via hemkörning och åt. Såklart i smyg innan min kille kom hem från jobbet. Jo jag började undra vad jag höll på med men jag orkade inte bry mig då. En annan gång gick jag på affären och köpte till tacos som jag lagade och åt jättemycket. Det hände att jag mådde så illa att ja.. jag kräktes upp det hela för att känna mig bättre. När jag idag ser tillbaka på det hela känns det som jag hade en aning bulimi men jag kan inte minnas att jag gjorde sådär för att jag tyckte jag var tjock. Eller jo visst ibland kan jag minnas att jag tyckte jag borde få upp allt så inte maten skulle sätta sig på magen. När jag sitter och skriver kommer jag på fler gånger jag kräktes upp maten, till exempel på en pizzeria efter jag ätit med några vänner. Kan jag ha förträngt allt av mig själv? Hade jag större problem än vad jag erkände för mig själv? Jag som bara var ledsen och ville känna mig glad för en stund.
Men visst gick jag till sist upp i vikt. All mat, godis och festande har satt sina spår.  Det är en av anledningarna till att jag är här idag. Men idag mår jag bra. Riktigt bra om jag få be. Det är som om alla puzzelbitar har fallit på plats och jag är nöjd med min tillvaro. Visst.. skulle inte tacka nej till lite mera pengar och sånt men i överlad älskar jag mitt liv. Hur jag kommit ut ur den onda cirkeln vet jag inte. Det var inte genom någon psykolog som fick mig att inse. Jag tror jag bara har växt ifrån det på något sätt. Kan ibland komma på mig själv att tänka när jag är ensam "nu kan jag passa på att äta lite onyttigt" men då är jag inte sugen eller känner behov på samma sätt. Jag tänker att jag är ju glad även om jag inte äter. Det känns jävligt bra kan jag tala om!

Det här skulle jag egentligen inte skriva om men det kom bara ut. Lite orolig över att jag lämnat ut det här då jag aldrig riktigt berättat för mig själv men å andra sidan fick jag en mycket bättre bild av det hela och flera minnen kom upp som jag valt att glömma bort. Måste också få tilllägga att detta är inte allt varför jag idag väger lite mer. Jag är helt enkelt en sån person som älskar att laga mat, baka och såklart festa till det samtidigt som jag hatar att träna. Säger mycket. ;)

Nej god natt på er alla. Nu är jag i alla fall inte lika irriterad längre. Bara glad att jag är den jag är idag.


Puss Puss från Suss!

En vanlig tisdag

Vilken dröm jag hade inatt. Jag drömde att jag tappade alla tänder och det blödde och var jättehemskt. Kan det ha att göra med mitt tandläkarbesök imorgon? Läskigt i alla fall!

Har gjort tortilla-pizza till lunch. Tror jag aldrig tröttnar på dom. Är ju så gott och enkelt.
Senare ska jag iväg och jobba från klockan 15:00. Hoppas på en lugn och rolig kväll som alltid. Annars händer inte det så mycket mer idag. Har bokat tid för boby pump på torsdag. Måste ta igen min tränings-miss i söndags.

Önskar alla en bra dag!


Ingen vägning idag

Nu har jag ändrat min vägningsdag till fredagar. Ska testa det då det mesta av bonuspointsen hamnar på helgen och om jag får nya på en måndag finns risk att jag ätit upp dom tills helgen kommer. Nackdelen är att jag ej har vägning direkt efter helgen och på så vis kanske inte håller igen lika mycket som jag gör nu.

Ja en aning krångligt men jag har det under kontroll. Tror jag. Vi får se hur det går annars får jag byta till måndagar igen.

Det blev en aning fel..

Okej jag har snurrat till det med tiden. JAg HINNER INTE iväg på passtet. Brödet jag håller på att göra tar FÖR lång tid. Men jag är inte bitter.. eller nej det är jag faktist inte då jag är ganska lättad, men försöker vara negativ. ;) Det får helt enkelt bara bli belöning idag (ett falskt suckande) och bara gå på bio ikväll. Sånt är livet!

Det börjar i alla fall lukta gott i köket av nybakat. Trots dålig planerare så är jag en riktigt jävla bra husmor! :D

Träning på schemat!

Sitter och väntar på en deg som ska jäsa. Håller på att baka tekakor då jag har jäst över sen förra brödbaket. Hittade ett recept på matklubben.se men bytte ut lite saker så vi får se hur dom blir. :)

Halv sex ska jag på ett träningspass. Bodyattack eller något liknande. Jag har aldrig varit på det förut men enligt Theres som jag brukar träna med ska det vara enkla rörelser och inte alltför mycket konstigheter. Desvärre ska jag gå ensam och är som alltid en aning nervös. Men det kommer gå bra och efteråt får jag en riktig belöning då jag ska möta upp min pojkvän och käka någonting och sen bio.

Imorgon är det vägning igen. Hoppas på bra resultat då jag varit duktig med både träning och mat.
Nej nu måste jag baka ut brödet. Vi hörs senare. Som vanligt lägger jag ut recept om det blir bra. :)


En skön lördag!

Trots fredagens utgång var jag ganska pigg igår, lördag. Tog med mig både kille och hund för en långpromenad på nästan två timmar. Gick igenom stan, ner till parken vid storsjön där det alltid är mycket folk vintertid. Dom brukar ploga en isbana på sjön där man kan åka långfärds-skriskor, bygga en stor lekborg av snö till barnen, ställa ut solstolar när vårsolen börjar värma och sälja varm choklad, soppa och korv m.m plus lite andra aktiviteter. Mysigt med andra ord!
Sen gick vi hemåt och tog ett varmt bad innan vi gjorde en god middag. Fläskfilè och potatisgratäng. Resten av kvällen tillbringades i soffan med film och popcorn. En helbra lördag!

Idag hat jag inga planer. Funderar om jag ska gå iväg och träna lite men vi får se om det deyker upp roligare saker. Inte så sugen på träning idag kan man kanske säga... ;)


Från gårdagens promenad


Bilder från fredagens fest hos mig:




















En helrolig kväll med bästa gänget! Längtar redan till nästa gång.


Frukostbullar

Här är receptet på brödet jag bakade om någon vill testa. Alltid gott med hemkbakat ibland. Dom var väldigt enkla att göra och jag tycker det är bra med bullar i stället för limpor då man kan frysa ner och ta fram enstaka när man ska äta. På så vis får man "nybakat" längre.


Frukostbullar 20 st = 4pp per portion

15 minuter+80 minuter jästid+10 minuter i ugn

2 dl havregryn
1/2 paket jäst, 25gram
3 dl vatten 37 grader
25 g flytande margarin
1 tsk salt
1/2 msk flytande honung
1/2 dl linfrön
5 dl fullkornsvetemjöl
6 dl vetemjöl


Koka gröt av havregryn enligt förpackningen och låt svalna tills fingervarmt (37 grader). Smula ner jäst, vatten, margarin, honung, linfrön, fullkornsvetemjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen med bakmaskin eller förhand och låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela i 20 bitar och forma till bullar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i 40 minuter under bakduk. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.



Vuxenpoäng!

Jag har gjort något jag aldrig gjort förut. Jag har SYTT!

Det är så att jag köpte en skjorta på rean i julas. Men har aldrig använt den för den har långa snören som man ska knyta en rosett vid kraken. Ja ni vet vad jag pratar om för rosetter. Såna där MODERNA som alla ska ha just nu. Problemet är att jag aldrig varit så modern och vill inte ha en rosett där! Kom på att man skulle kunna klippa bort snöret och sy till kanten... och det gjorde jag. Utan någon syvana alls. Jag bröt säkert mot alla syregler i världen men jag gjorde det.

Passar på att tacka min kära syster för sy-kittet jag fick på min födelsedag i somras.. Den har varit fin att titta på men nu har jag använt den också. :D



Marinerad kyckling i ugn med rotsaker och fetaost-sås.

Här kommer receptet som innehöll väldigt lite points. Lätt att göra samt väldigt gott. Då rotsakerna, tomaten och löken ej innehåller pp behöver man inte lägga i rätt mängd utan tar så mycket man tycker man äter. Det gör maträtten enklare att tillaga. Jag har dock inte räknat pp på marinaden. Det får ni göra som ni vill och då kanske lägga på 1pp. Orginalrecept från tidningen "må bra mat".

Marinerad kyckling i ugn med rotsaker och fetaost-sås 4 port = 5pp per portion

4 kycklingfiléer (125g styck ca)
300g palsternackor
300g morötter
1 röd lök
250g körsbärstomater
salt och peppar

Marinad:
1 msk rapsolja
2 msk chilisås
2 msk soja
1 msk finriven ingefära

Fetaost-sås:
150g fetaost 10%
1 dl turkisk yogurt 3%
2 msk hackad färsk timjan



Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla på kycklingen som du antingen skivar eller lägger i hela i ugnsformen. Skiva morötter och palsternackor till stavar och lägg runt om kycklingen. Skiva rödlök i klyftor och lägg runt om. Krydda med salt och peppar.
Baka mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd gärna runt efter halva tiden. Lägg ner tomaterna sista 5 minuterna.

Mixa fetaost, yogurt och timjan till en slät sås.


Redo för ugnen!




Kall dag, men hunden måste ut! :)

Sitter och väntar på att mina varma mackor ska bli klara i ugnen. Ska äta lite lunch innan jag ger mig ut i kylan för en promenad med Douglas. Annars är jag lite seg idag, var uppe till efter tre igår natt. Tror min pojkvän måste komma hem och få ordning på mina sovrutiner. ;)

Idag ska jag också baka bröd. Ska testa någon sorts frukostbullar. Vi får se om dom blir goda så jag lägger ut recept. Hittade dom i någon viktväktar kokbok.



Utanför mitt fönster


Rysningar!

Kan ni också höra en låt från förr och få en känsla? Jag hörde precis "roxette- spending my time" på lugna favoriter och fick en klump i magen samt tårar i ögonen. Weird! Får upp tankar på händelser från förr och det känns fortfarande i hjärtat om man blir påmind. Nej vi ska inte gå in på vad för jag har lämnat allt för länge sen men jag blev bara så nostalgisk på ett dåligt sätt.

Ska också berätta att jag älskar mitt liv just nu. Skulle aldrig byta bort det mot något annat. Har underbar pojkvän, underbaraste vännerna och roligt nästan (förutom när jag ska kliva upp till jobbet) jämt. Att jag är på väg till en bättre vikt och kropp känns också bra. Det kommer öka mitt självförtroende och bara föra med sig positiva saker. Jag kan göra allt jag vill, och det ska jag också göra! <3

Gymmet, middag och tre resväskor rikare!

Idag har jag varit iväg på gymmet. Körde crossen i 30 minuter och sen lite styrka. Ska försöka komma iväg på fredag också efter jobbet så jag får till två gånger den här veckan. Det borde väl jag klara av, lat som jag är. ;)

Ikväll har mamma varit här och ätit middag. Jag bjöd henne på qourn i tortillabröd med raita sås. En jättegod och pointsvänlig maträtt. Finns recept på qourn.se om ni vill testa. Jo, jag skulle ställa till och göra chokladmousse till efterrätt. Ett vv-recept som även finns här på min blogg. Men något gick galet då jag antagligen vispade för länge eller något så moussen blev rinnig igen. Men choklad smakade det i alla fall = gott!

Sen har min resväska (eller resväskor) kommit som jag kammade hem från tradera. Tre stycken nya för 950 kr inklusive frakt. Det är något företag som lägger ut och säljer. Dom ser jättebra ut och den största var verkligen STOR! Kommer kunna packa med mig killen till Turkiet om det skulle vara så, men han får snällt stanna hemma trots det. Hon jag ska åka med har köpt lika från tradera fast svarta. Vi kommer se roliga ut när vi konkar runt på våra gigantiska väskor. Det blir i alla fall mycket shoppingplats över. ;)

Ikväll ska jag inte göra så mycket. Ska kolla om det är någon bra film på någon av canal+ kanalerna och kanske göra popcorn (troligast). Kommer att se ut som ett popcorn snart om jag äter så mycket som jag gör.
Annars bara njuta av att jag haft en bra dag och fortfarande har två dagar till som jag är ledig.


Middagsmys med mamma



Qourn och raitasås


Min nya resväska!


Ist för en tändsticks-ask ställde jag dit hunden som gämförelse. Den minsta väskan är bra att ha för helg-semestrar. Mellan väskan för en veckas semester och den största för två veckor (helst längre) färder.


Humorbloggen är uppdaterad!

Måste få länka till min andra blogg som har legat på is ett långt tag nu. En humorblogg där jag skriver ut roliga citat och sånt som sägs och händer i vardagen. Gå gärna in och skratta lite. ;)
www.citatmedsussi.blogg.se

Cola ger hål!

Vaknade imorse av att Douglas låg och tittade på mig, med en leksak i munnen. Han har fått äran att ligga på min killes plats i sängen hela natten då han är borta på något studentgrejs i fjällen. Vi tog en promenad efter frukosten. Var skönt väder ute trots det blivit en aning kallare. Givetvis stannade vi till och kastade boll.

Körde 30 minuter wii zumba när jag kom in men var inte så sugen att träna.
Hade tandläkartid vid sextiden. Tror ni inte att jag har fått mitt livs första hål! Ett litet hål men så stort att dom måste laga. Tandläkaren skrattade åt mig då jag aldrig dragit någon tand, haft tandställning eller gjrt någonting förutom tagit bort tandsten förut. Kanske bäst att mamma följer sa hon. :) Nu är jag nervös eftersom jag inte har en aning om vad som väntar. Ska jag få bedövnings-spruta? Borrar dom? Kommer jag dö? Tandläkaren sa också att jag hade fina tänder men måste sluta dricka så mycket cola (oops) så jag inte får mer hål.

Ikväll blir det film och popcorn. Får se om jag tar mig ett glas cola, känns inte så lockande i detta nu. Det blir citronvatten i stället. Övrigt har jag haft en skön dag med vovven. Riktig egentid får vi tillsammans den här veckan då min kille inte kommer hem förän torsdag.
Trevlig kväll!





Ska du inte vakna snart så vi kan leka?


Vägning 15

Veckans vikt: -0,8 kg 

Totalt: -6 kg
Har idag nått 6-kilo-gränsen! Som jag väntat och längtat.

Somnade från allt jag skulle gjort

Det blev ingen träning idag som planerat. Var så himla trött efter jobbet att allt jag tänkte göra bara sket sig. Jag gick hem och la mig på soffan, och somnade. Vet inte hur många timmar jag sov men nu är jag seg och har inte kommit från soffan än. Kollar på filmen "mamma mia" på tvn och längtar så fruktansvärt efter utlandet och värmen. Samtidigt känner jag mig stressad att jag inte ska hinna gå ner i vikt så mycket som jag vill innan vi drar iväg. Hoppas på att morgondagen ger bra resultat vid vågen. har varit duktig hela veckan men igår blev det lite för mycket på kalaset samt att jag har ätit en lite sämre middag ikväll.

Imorgon är jag ledig. Om det är finväder ska jag ut och gå med Douglas på en långpromenad. Annars blir det zumba fitness på mitt wii. Lite töntigt känns det att spela och dansa i vardagsrummet men också fruktansvärt roligt. Tur man har självdistans. ;)

Hoppas alla haft en bra helg! Imorgon är det måndag och nya tag som gäller. Det sista vi gör är att ge upp, eller hur?


Hej och hallå! Helgen har bestått av jobb ...

Hej och hallå! Helgen har bestått av jobb och jobb. Idag, efter jobbet har jag varit (är där än) hos mamma och pappa för att äta middag med hela familjen samt respektive och barn då min storasyster fyller år. Har varit mysigt och gott. Tårtan lite FÖR god men jag tror jag har klarat mig ganska bra enligt pointsplanen då nästan inga bonusar gått åt under veckan. Ska sova över här ikväll då jag jobbar från kl sju imorgon. Är närmare till jobbet härifrån, bara en gata ner. Är dödstrött just nu. Önskar jag fick sova tills jag vaknar av mig själv imorgon. Inte ställa någon klocka och inte kliva upp till något jobb. Men det är bara att gå iväg och köra hårt. Brukar ju gå bra så fort man kommit igång. God natt alla där ute! Vi hörs imorgon. Kram


Mat med lite points!

Nu ska ni få höra på något jättebra! Testade ett nytt recept från tidningen "må bra- mat" till middagen. Kycklingfilè i ugn med rotsaker och en fetaost-sås. Det blev ganska gott, tog en aning mycket krydda i såsen. Jaja hur som helst. Satt precis och skrev in receptet på vv`s hemsida och blev ganska glad när det visade sig att maten blev 4pp per portion. I och för sig borde jag förstått detta då rotfrukter, tomater och rödlöken är noll pp, kycklingen lite och fetaosten som var mager hade några pp. Men SÅ några points anade jag inte. Mer sådan mat framöver då jag annars äter middag/lunch för ganska mycket och aldrig har något kvar till mellanmål.

Lägger ut receptet som var ursäkta mig, skit-enkelt att göra lite senare. Nu måste jag gå till köket och ställa till med gofika då jag har hela 12 pp kvar för dagen. =)



NOTIS: Om jag hade räknat med den lilla marinad till kycklingen av olja, soya, sweet chili och ingefära i rätten hade det säkert blivit 1pp till men jag har alltid struntat att räkna med stekfett, ketchup och marinad. Bara så ni vet.


Inte utan mina popcorn!

Ont i huvudet! Så ont i huvudet! Vet inte om jag ätit dåligt eller om jag har godisbegär. Precis poppat lite popcorn och ska äta. Tror aldrig jag skulle ha klarat av vv om jag inte fått popcorn. Min räddning på fredagar.. och alla andra dagar jag känner mig sugen. Har skrivit det förr och gör det igen, köp popcornkrydda med cheddarsmak! Så gott att man aldrig mer behöver se en chips-påse mer.

Har ni sett min nya skrivbords bakgrund på datorn btw? En liten påminnelse att jag måste hålla mig från godis och fusk så jag får gå in och beställa! Bikinin och inte tjejen alltså.



Promenad, chek!

Började dagen med en lång hundpromenad. Det var en aning blåsigt och kallt men bet ihop och gick vanliga rundan som tar ca en timme. Douglas var på lekhumör så vi stannade till en gång och gjorde sök med godis. Han är riktigt duktig på att söka. Kanske ska anmäla oss till spårkurs? Det skulle sett ut det.. jag och min lilla sällskapshund samt andra jakthundar. ;)

Hunnit äta lunch och blivit trött. Tänkte städa lite idag då jag är ledig men orken finns inte med. Har också ont i armarna och hela kroppen sen gårdagens träning. Kanske lägger mig på soffan en stund.. bara en liten stund. Ska också kolla upp hur många points stuvade makaroner är på. Blev helt plötsligt sugen på det och köttbullar häromdagen. Har nog aldrig gjort stuvade makaroner men det ska väl inte vara någon konst? Får se om det blir dagens middag eller om jag får ta fram kycklingfilè ur frysen. Jaja nu MÅSTE jag ta en vila på soffan.

Önskar alla en riktigt bra dag!


Kontakta mig privat!

Ni vet väl att ni kan kontakta mig personligen via min mail?

[email protected]

Det är alltid roligt att prata vikt och allt där omkring eller läsa om vikthistorier, framgångar och samtidigt kunna stötta om det inte går så bra för stunden. Svarar på alla mail, ibland direkt och ibland någon dag senare



Mailen ser ni också här till höger under min personliga text.
<---------












Olika vänner till olika syften :)

Jag vill börja med att berätta att jag har bra vänner! Den ena tränar mig och den andra matar mig. Kan det bli bättre?

Jobbade till klockan tre idag. Lagom lugn och fin dag utan krångel. Efteråt gick jag på gymmet för att träna. Körde en blandning mellan powerwalk och jogging så gott jag kunde på gåbandet. Theres, min vän och personliga PT kom lite senare och visade några (eller många) maskiner. Hon körde slut på mig med andra ord. Det känner jag ikväll då jag börjat få ont lite överallt. Hur bra är det inte att känna någon som pluggar till PT liksom?!

Direkt efter träningen gick jag till en annan vän, Emma för att kolla lite på utlandsresor. Det slutade med att jag både fick låna duschen (var en aning illaluktande efter träningen) samt fick middag tillagad. Lax, potatis och sås. Var något av det godaste jag ätit. Äter adrig fisk hemma då min karl inte tycker om. Men efter denna middag ska jag laga samt tvinga i honom någon dag. Mohaha!

Kunde kvällen sluta bättre när jag kom hem tror ni? Jo faktist. För på hallmattan låg en ny upplaga av tidingen Må Bra. Det vill säga att min prenumination jag fick i julklapp har startat. Så nu ska jag snart krypa ner i sängen och läsa samt vara glad åt att jag är ledig dom två kommande dagarna.

Ibland flyter livet på fint.

Tar igen mina misstag

Ny vecka, igen. Är alltid lika glad för måndagar då alla bonuspoints och sånt är nollställt och man kan "börja om" samt se framåt. Nu vill jag att det ska hända lite saker. Det har varit trögt länge nog och alltför många festhelger. Skärpning! Är nästan glad att jag jobbar helgen som kommer för jag håller mig till pp-planen mycket lättare då.

Har precis ätit en lunchlåda från frysen. Vet att jag har en annan på jobbet till middagen. Det vill säga, maten är så gott som klar för dagen och jag kommer klara mina dagliga pp med stil. Imorgon ska jag till gymmet efter jobbet. Ska försöka gå dit två gånger denna vecka. Har skrivit en matlista tills vi ska åka och handla någon dag. Allt under kontroll med andra ord. Nu ska jag bara leva efter det också. ;)

Veckans utmaning: Träna två gånger.

Vägning 14

Veckans vikt: +0,6 kg

Totalt: -5,2 kg


Hade svårt att lägga ut den här vägningninen. Skäms en aning faktist. Men man ser också hur lätt det är att gå upp i vikt igen genom att köra en fuskhelg. Det är bara att ta nya tag och kämpa vidare. Denna vecka ska jag ta igen vikten plus lite till. Så det så!

Tar bort godissug med bikinishopping!

Fortfarande godis suuuugen och less! Ätit en för stor plankstek till middag. Tänkte att jag hade sabbat hela helgen så jag kunde lika gärna äta en till onyttig middag. Men chips och godis avstår jag ifrån, kanske mest för att jag inte orkar gå och köpa och ej kan övertala min stakars pojkvän.

Jaja, jag håller på att testa ett trix som jag själv kommit på. Kollar på fina bikinis jag ska köpa när jag gått ner i vikt och ska åka utomlands. Det funkar en aning faktist. Om ni som mig, har ofrivilligt stor byst och ej vill lägga ut pengar på en BH eller bikini som bara går att köpas på riktiga BH-butiker där dom har större storlekar finns en billig sida på nätet. Jag har förut köpt BH-ar för 150-250 kr som jag tycker håller lika bra standard som dom dyra i butiken. Det finns stort utbud och ända upp till storlek G om jag inte minns fel. Ska beställa hem ett gäng bikini-BHar när resan närmar sig. Lägger ut lite bilder på dom jag kollat in. Kom sommar säger jag bara!

Adressen är www.bonprix.se och dom har även kläder och sånt till bra priser. Dock har jag inte hittat något fint i klädväg men underkläderna shoppar jag gärna!


249 kr


249


279 kr


Det känns när man ätit för mycket!

Känner mig trött och tung i kroppen. Helgens dåliga (men goda) mat har börjat landat. Det var länge sen jag kände mig så slö och orkeslös. Har ont i huvudet och vill bara gå och lägga mig. Effekten blir också att jag känner mig mer sugen på dålig mat och godis. En dålig cirkel som jag hade varje dag innan jag började med viktväktarna. Det är ändå coolt att se hur mycket nyttigare mat kan göra. Hur små förändringar kan ändra en hel livsstil. Älskar hur jag mår nu för tiden då jag har ätit. Pigg och glad samt massor av energi. Ibland när jag kommer hem från jobbet tycker jag att jag är trött (en gammal vana) men så när jag lägger mig kommer jag på att jag inte alls är så trött. Att jag till och med skulle kunna träna eller liknande.

Nej imorgon kör vi på som vanlig igen så jag får upp humöret! Ska väga mig också men det känns som om det kommer gå dåligt. Jag har i alla fall valt att det kommer gå dåligt då jag har struntat i vv under helgen. Tar igen det under veckan som kommer då jag redan har planerat in träningspass och mat.

Nu ska jag köra en vila framför tvn så jag orkar laga mat senare. Den där jäkla julen skulle också ha tagits bort men det känns alltför jobbigt idag!


Den bästa dagen!

En aning trötta drog vi iväg på hotellfrukost halv tio imorse. Ville helst ligga kvar i den sköna sängen och sova vidare men samtidigt hade jag blivit arg på mig själv om jag missade frukosten. Inte varje dag man får den serverad samt slipper plocka disk efteråt. Efteråt gick vi tillbaka till rummet och sov någon timme till vilket var det skönaste jag någonsin gjort. Inga måsten, planer eller what ever. Jo, vi hade planerat att gå till den stora relaxen och badhuset som ligger i samma byggnad som hotellet.

Nu sitter jag på rummet åter igen. Nybadad, nybastad och nyrelaxad. Ska ta en drink med älskling, göra oss iordning för att gå på en restaurang där dom ska ha jättegott kött. Det känns som om jag är i himlen med andra ord. Perfekt dag, och ändå är det fredag den 13e. ;)
Trevlig helg önskar vi från Åre!

Jag är en romantiker!

Sitter just nu på ett hotellrum i åre och dricker en cider. Min pojkvän står i duschen, fortfarande lite chockad tror jag. Det är nämligen så att jag under en vecka har planerat en minisemester till vår fina skidort i smyg. Han trodde vi skulle iväg på en sak under kvällen men jag överaskade honom och åkte till tågstationen där vi klev på tåget hit.
Så nu är vi här, ska göra oss iordning och gå till någon bar och ta något glas. Imorgon ska vi bada och relaxa på hotellets stora bad och saunaworld. Holiday Club Åre, det är mysfaktor! Ni måste ta er hit någon gång. Imorgon kväll ska vi också gå och äta gott och ta en vinare någon stans. Får se sen om det blir mer bad och relax innan vi åker hem på lördag. Kommer bli två sköna dagar borta från vardag, jobb och måsten.
Ett stort OBS. Jag glömde min bikini!!!! Eftersom det hela var en suprise har jag smygpackat allt och var extra rädd att jag skulle missa något av hans grejer. Det hela slutade med att jag glömde mina egna saker. Dom har uthyrning av badkläder men vadå.. uch! Får se om jag går och köper mig en någonstans eller hur jag gör. Smidigt!

Vinnaren!

Glad tjej ikväll. Det började dock inte så bra då jag hade en lång dag på jobbet. Slutade fem och var lagom trött och hungrig när jag lämnade sista brukaren. Hade lovat Theres att vi skulle kolla in det nya gymmet vilket kändes långt ifrån roligt. Mamma skulle också ta en titt för att eventuellt börja träna och ville ha sällskap så det var bara att bita ihop. Men efter en frukt och peppning gick det ganska bra. Vi gjorde inte så mycket, mest fick en genomgång av Theres som pluggar personlig tränare eller något sånt.. Men lite löpband och cross fick jag in och det kändes härligt att röra på sig igen. Nu när man förlorat lite vikt känner man sig en aning smidigare och lättare.

Det här kommer bli bra. Jag längtar tills jag får komma dit igen och köra ett riktigt pass. Skuttade nästan hem, så glad var jag. Och det känns som om jag, lilla jag kan klara vad som helst! Ett stort steg närmare en bättre hälsa går jag och lägger mig. Imorgon jobbar jag 7-14 och gör efter det helg. Bara positiva energier nu!


Passar på att säga TACK till Theres som står ut med mig på gymmet och ställer upp, mamma som aldrig tvivlar på mig och Salle som finns där när jag inte orkar. Plus alla härliga läsare som skriver så fina rader. Tack tack tack!

Tänkvärt!

Visste du att en jordgubbs-milkshake på Mcdonald`s innehåller över 40 ingredienser men inte en ända jordgubbe...

Tänk på det du så går jag och lägger mig efter en lugn kväll på jobbet. Imorgon ska jag på gymmet efter arbetsdagen. Känner olust och skräck inför besöket men jag ska nog kunna palla mig dit och ta en halvtimme på crossen iaf. Alltid något!


God natt.


Den nya kämparglöden!

Då jag har varit ledig passade jag på att laga mat så det finns färdiga rätter i frysen för dagar då orken inte är med mig. Det blev två kycklingrätter, thaiwok och Kycklinggryta Curry med ris. Båda rätterna finns på min blogg under kategorin "recept" om någon är nyfiken.

Det är också måndag. Vägningen gick hyffsat. Har förlorat 0,2 kilo vilken är bra om man tittar tillbaka på att jag var sjuk, åt mycket godis och inte skrev in alla pp förra veckan. Denna vecka mår jag betydligt bättre och ser fram emot onsdag då jag ska besöka det nya Gold´s gymmet som ligger precis på vägen från mitt jobb. Kommer köra lite crosstrainer och styrka. Ska bli riktigt skönt att komma igång! Nu känns det att våren och sommaren väntar. Vi är på rätt sida av året och man kommer bli piggare och piggare. Jag kommer få sommar tidigare i år då jag och en vän ska göra Turkiet i två veckor. Åker den 18e maj. Hon jag far med har nedräkning på sin mobil och det är under 130 dagar nu. Dax att lägga in en högre växel och bli av med dessa överflödiga kilon så jag kan ligga på stranden och känna mig som en vinnare. Snart är jag där!

Någon annan som redan har planer för våren och sommaren? Det är alltid bra att längta till någonting.


Äntligen har må bra's årliga mattidning ko...

img_0655 (MMS)

Äntligen har må bra's årliga mattidning kommit fylld med bra recept som passar en viktväktare. Förra året var rätterna till och med pointsmärkta vilket var jättebra. Detta år har dom tagit bort det men kcal står fortfarande. Skynda och fynda innan dom tar slut!


Vägning 13

Veckans viktt: -0,2 kg Totalt: -5,8 kg

Tjej-boostad!

Jobbardag. Inte så mycket att berätta om med andra ord. Eller egentligen skulle jag kunna skriva en bok snart om allt tok som händer hemma hos mina älskade tanter och gubbar men det är ju ändå tystnadsplikt. ;)

Ätit lasagne framför ett avsnitt av vampires diaries med älskling. Badat med älskling och nu ska jag försöka få älskling att göra popcorn till mig så vi kan se en film eller två. Mycket älskling ikväll!
Är också ovanligt pigg för att jag har jobbat hela dagen. Skyller på energidrycken jag hittade på ICA. Burken var så tjejig och vacker, jag var bara tvungen att testa den fast jag hatar energidryck-smaken. Glatt överaskad smakade den gott. Grape typ. På baksidan stod det att det bara innehöll NATURLIGA ämnen. Naturligt sötningsmedel, naturliga aromer och bla bla. Gjord av kvinnor för kvinnor. Hej och hå vilken girlpower-kick jag fick. Älskling hade det inte lätt när jag styrde och ställde i köket medan lasagnen gjordes.
VV-nörd som jag är kollades points upp och en burk 250 ml ligger på 3pp. Inte sååå illa då jag trodde energidryck var sprängd med socker.
Värd att testa!

7 underbara år!

Igår, den 5e januari hade jag och min pojkvän varit ihop hela 7 år! Tänk vad tiden går när man är kär.. ;)

Är så glad att jag just har hittat honom. Det finns ingen snällare, omtänksammare, positivare, finare kille. Han finns alltid där för mig. Till exempel det här med min viktresa. Även fast han gärna köper chips så säger man åt mig att vi inte ska göra det då jag försöker fuska och inte orkar stå emot.

Han är inte bara min kille. Han är min bästa vän också. Vi hittar alltid på något rolig tillsammans. Om det inte är någon galen utlandsresa så kan vi komma på att spontan-resa till tex Sthlm mitt i natten. Det är alltid lika spännande att umgås med honom. :)


Älskar dig nu och för alltid!



Midsommar 2011


Grekland juni 2011



Älskar denna bild då vi ser ut som dom i filmen dum dummare ;)
Åker fyrhjuling i Grekland, juni 2011


Kycklinggryta Curry

Ett recept på en gryta jag hittade på en receptblogg. Har gjort den några gånger och tycker den är jättegod samt lättlagad. Om man vill kan man lägga i grönsaker efter smak och tycke. Jag brukar också ha i mer curry än vad som står på receptet, bara för att jag älskar lite starkare currysmak!

Kycklinggryta curry 4 port, =6 pp per potion.

500g kycklingfilè
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 pressad vitlök alt. vitlökskrydda
2 1/2 dl matlagningsgrädde 4%
1 dl vatten
1 tsk redning
1 msk kycklingfond
salt och peppar

Skär kycklingen i tärningar och bryn det i en gryta. Tillsätt kryddorna och vitlöken. Låt steka några minuter. Häll i matgrädden, vatten, redning och kycklingfond. Låt småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och sallad.



Mys pys och för mycket choklad!

Det gick inte så bra att tag tag i träningen denna vecka då jag är förkyld, har ont i halsen och feber. Trots att jag inte var på topp igår så bjöd jag hem Mick till en serieafton då vi började kolla på the secred cirkle som är skriven av samma som gjort the vampire diaries. Inte så bra serie om jag ska vara ärlig. Vet inte om man ska ge den en chans till då vi bara såg sex avsnitt men den var lite seg i starten.
Annars en helbra kväll med lite för mycket chips och choklad som dödade all min pointsbonus för den här veckan. ;)

Idag har jag bott framför tvn med näsdukarna. Både snorat och gråtit då jag kollat på sorgsna filmer. Tycker synd om mig själv, dom som dog på filmen, mig själv, dom sörjande, mig själv, hunden, mig... Man blir känslig när man är sjuk! Fick mersmak sen gårdagen och önskar jag hade lite choklad men äter vindruvorna min älskling köpte till mig.

Vet ni att en 200g marabou choklad är lika mycket pp som jag ska äta under en hel dag? 31 fucking points!


Trevlig kväll!


Första måndagen på året, dagen då vi ska ta tag i oss själva!

Positivt förvånad när jag ställde mig på vågen imorse. Helgens mat, chips, läsk, alkohol och snabbmat borde ha satt sina spår. Jag var beredd på en viktökning men tänkte också att nu är det ett nytt år och jag tar igen allt.
Tror ni inte att jag i stället har gått ner nästan ett halvt kilo?! Hur kommer det sig? Nu blir jag i alla fall peppad att fortsätta kampen. Nu är julen över och vi blickar mot en ljusare tid, våren och sommaren! Det här kommer bli så bra.

Idag känner jag mig för övrigt förkyld och dålig trots det positiva beskedet. Ska iväg och jobba från klockan två så jag har nyss tagit en alvedon för att orka med kvällen.

Ha en jättebra dag och ta tag i era nyårslöften redan idag! Gör en liten sak som att åka och handla nyttigare mat, ta ett träningspass eller liknande som tar er ett steg närmare målet.  

vägning 12

Denna vecka: -0,4 kg

Totalt: -5,6 kg

Sista dagarna på 2011 i bilder.

Haft världens mysigaste nyårshelg med mycket skratt, skålande, god mat och fint sällskap! Här kommer några bilder i stället för att jag ska berätta om allt tok jag varit med om.


Här är pärlplatte-tavlan jag berättade att jag höll på med förut. Det blev en julklapp till min vän Mick!


Tjuvstartade dagen före nyårsafton..


Skål och välkommen till Åre var det!


Tre rätters middag och alkohol!


Fick mysigaste skjortan av Mick!


Hittade en jacuzzi så vi badade och drack cosmos till tre på natten.


Förrätt, parmesansnäcka med skagenröra gjord av moi på nyårsafton!


Hela gänget drack lakrits shots i mängder för att vi ville vakna upp i bangkok alà filmen hangover 2. Det ända som hände var att jag vaknade upp i sängen dagen efter, utan att klätt av mig kläderna.. Theres gick steget längre och tappade bort sina nycklar.


RSS 2.0