Sur Suss!

Men si där! Vad dåliga bussarna (eller chafförerna) är här i stan. Skulle ut och ta en buss för att åka på förfest hos en vän, när jag nästan är vid stationen tutar bussen förbi 4 minuter för tidigt. Så nu sitter jag här hemma igen, med en cider och är lagom arg. Nästa buss går om en timme..

Skål på er i alla fall och ha en bra valborg!




har testat sushi till lunch. Det var gott ...

img_8671 (MMS)

har testat sushi till lunch. Det var gott i början men efter ett tag blev jag illamående. Ska nog besöka en riktig sushibar och testa någon gång. För det sägs ju vara nyttig och bra mat..


Belönar med vitamindrink!

Idag har jag varit ute med joggingskorna igen. Varvade löpning och promenad över 8 km. Sol och skönt väder! Till och med vovven börjar tycka det är kul med denna aktivitet. Man känner vekligen skillnad redan den tredje gången man är ute. Jag tänkte för mig själv att jag BORDE vara trött och stanna en stund men kroppen jobbade på.

Ikväll har min pojkvän farit igen. Känns inte så roligt då vi knappt har sett varandra då båda jobbat hela helgen. Så ikväll tröstar jag mig med en tjejfilm och en vitamindrink jag såg i "damernas" tidningen. Supergod och lättsam. Man behöver bara kolla på receptet en gång för att lära sig drinken. Jag silade ej igenom den då jag inte äger en sån sil men tyckte det blev gott ändå.

För 1 portion: (dubbla allt om fler vill smaka)

1 blod grape
1 apelsin
1 dl fryst hallon

Pressa grape och apelsin. Blanda i hallon och mixa med en stavmixer. Sila av genom finmaskig sil.







Dagens bästa!

Fäääärdig! Nu har jag gått/powerwalkat/joggat 7,31 kilometer och därmed färdigtränad för dagen. Nu en dusch och sen lunch i form av tortilla-pizza. Kommer se ut som en sådan snart. Har varit min huvudföda sen pojkvän flyttade. Men det är ju så gott!

Resten av dagen måste jag städa. Vill inte att det ska se ut såhär när baby kommer hem ikväll. Måste också handla lite mat så jag kan göra middag.. därav ge mig ut på en till promenad. Crap! Kan jag få körkortet snart, tack! Är trött i benen.

Vägning 27

Dagens vikt: +0,5 kg

Totalt: -7,7 kg



Får väl skylla på att jag ej skrivit in vad jag ätit, varit bortrest samt varit rastlös och ätit onyttigt när jag varit hemma. Nu tar jag med mig vovven på en springtur för att glömma bort veckan som varit.

Hej då blondin!

Halloj! Idag har jag hunnit med en hel del. Först var jag iväg och hade dubbel körlektion. Gick bra men jag fick mitt första motorstopp (!). Vet inte vad jag tänkte med egentligen. Det har ju gått så bra hittils.

Efter en snabb lunch hemma cyklade jag ner på stan för att klippa samt färga håret. Var på ett modigt humör så jag sa till min frisör att hon fick göra vad hon ville. Det blev mörkt! Ljusbrunt/kopparfärg/några blonda slingor. Det blev trots allt bra och jag trivs i min nya hårfärg men jag undrar hur länge det tar innan jag sneglar avensjukt på alla blondiner igen.

Nu ska jag börja med middagen. Hittade kycklingfile i frysen så det blir det idag med wokgrönsaker. Lätt nyttigt och snabbt. Precis som jag vill ha det. :)











Kroppen jag hatar..

Hämtade bikinin och har just testat den. Fin och satt ganska bra.. eller den satt som den skulle men det var kroppen det var fel på. Borde känna mig glad för vi åker om 22 dagar men FAN, fick ångest att jag inte gått ner mer i vikt och är så fuuuuuuul! Varför kämpade jag inte mer? Varför avbokade jag det där spinningpasset? Varför åt jag godis trots jag inte hade bonus points kvar? Helvetes jävla skit.

Ursäkta mig. Det här ska vara en peppande blogg till alla som sitter i samma sits som mig men jag orkar inte hålla humöret uppe just nu. Och jag vet att åtta kilo ska man hurra för OCH man kan se en viss skillnad men ikväll, i spegeln såg jag samma tjockis som jag alltid varit.. och alltid kommer vara (som det känns nu).

Dumma dumma bikini! Dumma Turkiet och dumma kropp!



Min kropp vet antagligen inte vilka muskler man ska använda

Aj vad ont jag har i höfterna och ryggen och... överallt!

Igår, före mitt kvällspass började var jag ute och gick med vovven. Tänkte att jag skulle testa på lite löpning och sprang en bra bit. Allt som allt gick/sprang jag nästan 6 kilometer. Jag var trött efteråt men vovven var tröttare. Han är en riktig latfis och i slutet av promenaden fick jag dra honom i kopplet för att han skulle gå på. Idag har jag som sagt ONT. Tänk vad otränad man är. Men hallå? Höfterna och ryggen? Inte visste jag att man sprang med dom också?

Är sugen på att ta en tur ikväll med. Frågade Douglas "ska vi gå ut?"  nyss och han hoppade ner från sängen och la sig under den. Kan bero på att han redan fått sitt fyspass för dagen då jag hämtade honom hos "farmor och farfar" efter jobbet och han fick springa bredvid mig som cyklade en omväg hem. Men vi får se, en lugn promenad kan det bli till affären. Måste hämta ut min bikini som jag beställde via nätet.


Ha en trevlig kväll!

idag inviger vi uteplatsen på jobbet för f...

img_1963 (MMS)

idag inviger vi uteplatsen på jobbet för första gången! Skööönt! :D


Säger god natt!

Jag har varit seg precis hela dagen. Beror nog på den långa bussresan, sovit dåligt under natten samt den där sköna powernapen jag tog under eftermiddagen. Tror jag sov i tre timmar eller något på soffan. Som en utslagen hjälte med vovven tätt intill.
Ja Douglas, det var roligt att få träffa honom igen. Tog en promenad tidigare ikväll så både han och jag fick lite motion. Nu är det dax att gå ut på en kvälls-kissning innan vi går och lägger oss för natten. Visst var det skönt att vara borta över helgen men.. SÄNGEN.. som jag längtat efter den. :)


God natt och sov så gott alla där ute!


God morgon! Nu sitter jag på bussen hem ig...

img_6894 (MMS)

God morgon! Nu sitter jag på bussen hem igen. Om fyra och en halv timme är jag framme. Har med mig både kudde och frukost så jag ska nog överleva. I alla fall. Tack älskling flr en mycket mysig helg! Det här gör vi om.


Livsnjutaren!

Idag skiner solen och vi tog en promenad för att se oss om i Övik. Jag satte på min nike-app som mäter hur långt man går och vi hann med 8 kilometer. Inte dåligt att kombinera motion med sightseeing. Efteråt satte vi oss på balkongen med en kaffe för att få in den sista solen och bara njuuuta.

Har bestämt mig för att åka hem tidigt imorgon bitti i stället för ikväll så jag får några timmar till här innan verkligheten åter väntar. Saknar såklart våran lilla vovve som är hos "farmor och farfar" under helgen. Han skulle gillat vår promenad idag. Men snart har jag körkort så jag kan köra hit och därmed ta med mig honom. För det känns som om det inte är sista gången jag kommer på besök.. ;)



Så här ser en BRA promenad ut!



Passar på att steka. Man vet aldrig när solen dyker upp igen.


Dagen började med en alvedon för att komma...

img_0280 (MMS)

Dagen började med en alvedon för att komma igång efter gårdagens spontanfest som blev till utgång. Spelade beer pong med pojkväns kompis och han utklassade oss kan man säga. Ikväll har jag och min pojkvän kört en omgång bowling. Kaxigt sa han att den som vinner får välja middag. Gissa om jag vann stort! Och han är faktist (i vanliga fall) duktig på bowling. Köpte med oss varsin kube med kinamat hem. Då dom skickade med kina-pinnar från restaurangen försökte vi äta med dessa och det resulterade till youtube klipp "hur man äter med pinnar" och en lååång måltid.  Nu har jag tagit på myskläder och poppat popcorn. Ska se film och mysa sista kvällen. Som jag vill stanna kvar här. Börjar gilla denna mysiga stad mer och mer.  Trevlig kväll! (slänger med en bild från bowlingen så ni ser att jag faktist vann. Jag är spelare1)


vem är bortskämd nu?

Uuuuuunderbar morgon! Jo en aning ont i ryggen har jag pga dålig madrass men VAD GÖR DET?! Jag är den lyckligaste tjejen i världen just nu.

Kom till Ö-vik igår och allt började med att jag blev lurad. Pratade lite löst om vad vi skulle äta till middag i bilen och bestämde oss för att slänga in väskorna i lägenheten innan affären. Väl inne sa han att vi inte behövde åka, han hade handlat allt och började göra en för-rätt, bruschetta. Den var de godaste jag någonsin har ätit, ja nästan. Sen gjorde han fläskfilè med någon sås och potatis. På toppen av allt hade han stått och gjort chokladpraliner kvällen före som vi hade till efterrätt. Han vägrar berätta receptet men jag känner att jag måste få veta, dom var perfekta! Som köpta ur någon exklusiv chokladaffär. Men det är all planering och tid han la ner som gör mig varm och glad. Lycklig lycklig lycklig! En karl som kan laga mat borde alla ha, på både gott och ont.

Idag är han på arbetet och jag ska utforska ö-vik helt själv. Tänkte äta lite frukost och sedan ta en promenad runt staden. Har bara vart här en gång förut. Vi får se om jag går vilse. Tur GPS finns på mobiler idag.

Ha en riktigt bra helg, det ska jag.




Bruschetta!



Potatisen var spännande också. Han kokade den först nästan klar i buljong. Sedan skärde han isär den och stekte i kryddor. Supergott och lite annorlunda.


To die for! Och jag som i vanliga fall inte gillar så "stark" choklad.




Vägning 26

Dagens vikt: -0,4 kg

totalt: -8,2 kg


Denna vägning gjorde jag igår då jag i nuläget sitter i min killes studentlägenhet utan våg. Är glad åt alla minus som ramlar in varje vecka. Små som stora.


sitter på tåget till älsklingen och har ta...

img_5974 (MMS)

sitter på tåget till älsklingen och har tagit helg en dag för tidigt. Köpte med mig denna havre-dryck då jag behövde ett mellanmål. Väldigt väldigt weird smak. Trots den inte innehåller socker blir pointen 5 och inte känner jag mig speciellt mättare heller..


Nu börjar det roliga!

Dagarna flyger iväg. "Snart" är det helg igen. En ledig helg. Har kommit på att jag inte kommer vara hemma någon ledig helg förän i juni. Denna helg åker jag till ö-vik och träffar min pojkvän, om två helger åker jag och 13 stycken till fjällen för att festa konstant i tre dagar på det berömda vårforumet. Ska dela en stuga på 200 kvadrat, sju sovrum, fyra badrum och en jättestor relax med bastu. Lyx om något! Det är svårt att förklara vad forum är för något men det sker två gånger per år. En på hösten och en på våren. Drar jättemycket folk och man måste boka boende ett halvår i förväg om man vill dit. Från början var det en dansgala men nu som jag har förstått det, är det en ren festhelg där man klär ut sig och bara har roligt från torsdag till söndag. Kommer säkert bli jätteroligt och jag kommer må som en prinsessa när jag får bo under samma tak med alla snälla, tokiga och underbara vänner som ska med.

Efter den helgen jobbar jag en helg och SEN åker jag ÄNTLIGEN till Alanya. Som jag har väntat. Vi bokade resan (lite roligt) 11/11-11. Ni förstår hur länge jag drömt och väntat på att 18e Maj ska komma! Soo.. om någon vill boka mig så hör av er i juni då jag åter är ledig. ;)

Tagga tagga tagga!


Känner på det fattiga livet för första gången.

Då var söndag kväll här igen och jag har blivit ensam. Han lämnade mig och vovven precis på parkeringen med en färdig-grilllad köttit från ICA i handen, så jag har lunch imorgon. Är för övrigt väldigt fattig just nu då jag för första gången tar hand om matkassan själv. Det var inte rätt tid då jag behöver ny bikini och sånt till resan samtidigt som jag vill köpa bra mat under sista "viktnedgångs-månaden".OCH med en lön som kyrkråttor skulle rynka på näsan för pga sjukskrivning förra månaden. Hur ska det sluta??
Men på torsdag är det jag (och mina sista 400 kr) som åker till Övik och träffar älskling. Ska bli roligt att se hur han bor numera och turista lite. ;)

Helgen har annars varit bra. I alla fall om vi tittar på antal pp jag ätit. Har jobbat så det har inte funnits plats för fest och sena myskvällar. Åt lite glass till efterrätt igår. That´s it! Måste vara extra duktig resten av veckan för jag har bestämt mig för vägning på torsdag i stället för fredag då jag är bortrest på min riktiga vägningsdag.

Nu ett avsnitt av 90210 innan sängen väntar. Imorgon fortsätter arbetet.

Vägning 25

Denna vecka: -0,1 kg

Totalt: 7,8 kg

Nåja, ynka hundra gram räknas väl också. Jag är glad så länge det är minus och inte plus.

Den här jackan kunde hag inte stänga för e...

img_7444 (MMS)

Den här jackan kunde hag inte stänga för ett år sen. I höstas satt den tight och nu är den perfekt! Roligt när man ser resultat! Nu blir det promenad med vovven i finvädret!


Kvällsrapport!

Ska snart gå och lägga mig då klockan är efter tolv. Ville bara berätta att jag haft en mysig kväll med Emma som kom på middag. Lagade lasagne och sen blev det efterrätt i form av popcorn och cola framför tvn. Har försökt tänkt på vad jag stoppar i mig den här veckan. Tror jag ej gått över points-gränsen för dagen, möjligen ett och annat popcorn för mycket. Önskar jag fick ork till träning också. Men kräks bara när jag ser träningskortet. Har ingen lust. vill inte.
God natt!

38 dagar!

Nu är det måndag igen. Fast det är som en söndag. På en måndag.. ja det är inte lätt med alla helgdagar.

Jag jobbar kväll vilket som. Lite bättre lön än vanligt men samma jobb. Hoppas på en lung kväll. Är inte helt pigg och glad. Fortfarande sliten sen lördagens fest som var skitkul på ren svenska. Vi var ett gäng hemma hos oss inna krogen. Dagen efter vaknade jag med två nya filmer på min iphone där vi sjunger "havet är djupt" samt "en helt ny värld" i kör. Stackars grannar..

Det är 38 dagar (tror jag) tills resan går av. Så nu är det sista chansen att få bort så många kilon som möjligt. Börjar tvivla på mitt -15 kilo mål jag satte i oktober. Om jag hade varit sträng och hållt mig borta från alla goda saker samt tagit träningen på allvar hade jag säkert varit där, men jag har levt gott samtidigt som jag gått ner något saktare. Saker är att jag inte är besviken eftersom jag vet att jag aldrig gett upp. Ser det som en ny livsstil och inte ett halvår då jag ska gå ner så mycket som möjligt på så kortast tid. Jag kommer fortsätta efter jag varit utomlands. Ibland kommer jag vara duktig och ibland kommer jag gå upp i vikt. Men det där "tänket och viljan" kommer alltid vara med.

Nej vet ni vad, detta är inte över än. Nu stänger jag av datorn och sätter igång. Hur mycket till kan jag klara på 38 dagar?



Snaaaaart där!
Detta kort från Alanya 2007


Påskhelg

Har hittills haft en bra helg. Igår körde jag bowling med min killes bröder, flickvän och föräldrar. Efteråt gick vi och åt på Östersunds bästa ställe. Åt vitlöksbröd, pepparstek med potatisgratäng och kladdkaka till efterrätt. Mums!
Nu är vi hos hans föräldrar och ska äta en påskmiddag med hela gänget. Ikväll har jag planerat utgång. Är en aning trött men ska nog hitta mitt festhumör innan kvällen är slut.
Hoppas alla har en bra helg.
GLAD PÅSK!

Vägning 24

Dagens vikt: -0,4 kg

Totalt: 7,7 kg

Vet inte vad som gått fel, eller rättare sagt RÄTT?! Ni skulle också förstå om ni sett mitt matintag under förra veckan. Men jag är glad, det är jag! :D

tredagars ledig under påskhelgen. Känns jä...

tredagars ledig under påskhelgen. Känns jättebra! Sitter hos min pojkväns föräldrar där hans två bröder och flickvän också är. Dricker en cider och bara har det bra! :D vill inte hoppa på vågen imorgon. Känns som jag gått upp fem kilo pga resan jag gjorde i veckan. Jaja, bara att ta nya tag IGEN!


Mer planeringsdagar!

Precis hemkommen från två otroligt roliga dagar i Åre. Här kommer en liten sumering av dagarna samt bilder!

Kom dit tisdag morgon. Vi satte igång med planeringsdag nummer 1. Pratade mest om konflikthantering, etik och moral plus att vi fick göra några gruppövningar. Mellan varven var det fikarast både för och efter middag samt en stor lunchbuffe med efterrätt. Tror aldrig jag ätit så mycket som jag gjort dessa två dagar. Dagen var slut vid fyra och då svidade vi om lite snabbt för att spela bowling på hotellet samt hinna dricka några cider innan vi gick på Wallman`s och åt middag under en jättebra show. Har aldrig varit på något liknande förutom ladies night. Det var riktigt kul att under middagen sitta och kolla på alla som sjöng och dansade på scenen, baren, ovanför baren, i en gunga och i taket på rep. Maten var sådär. Väldigt fin kan jag dock tänka mig, tapas, soppa, varmrätt (lammsadel tog jag) och små efterrätter av olika slag.

Efteråt gick vi till någon bar men några av oss drog till hotellet och jag var i säng vid halv ett redan. Planeringsdag 2 har vi (förut att ätit oss proppmätta igen) pratat om medicinhantering och sånt. Nej jag är helnöjd och vill gäääärna åka nästa år också. :)

Nu är jag trött men fortfarande uppe i varv. Därför detta snabba blogginlägg om resan innan jag ska lägga mig och slappna av.


Vissa är fortfarande morgontrötta.


Dagen är över och vi får ta en cider på vårat fina hotellrum!


Bowling. Manne förlorade (stort)


Emma vann!


På wallman`s. Emma och Sandra är taggade!


Jag och manne med!


Middagen var sådär men såg fin ut.


Upp på snöret!




Ovanför baren!





Emma tänkte sno silverbrickan


Emma Sandra och Jag!



Det här kommer bli seriösa planeringsdagar...

img_4046 (MMS)

Det här kommer bli seriösa planeringsdagar! Kör lite hänga gubbe i väntan på kvällens underhållning.


Kan man vara FÖR ledig?

Går runt och släpar fötterna samt är rastlös. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Ville baka men kom på att det inte är så bra för mig just nu då jag är på godishumör. Gjorde en ansiktsmask i stället och ska plocka ögonbryn sen. Brist på annat. 

Det blir ingen träning idag. Dels för snön ligger kvar och jag måste gå dit ist för cykla, och dels för att jag såg dom bytt ut min kusin mot någon annan spinning-ledare. Vill ha min kusins pass! Därför tänker jag skita i det hela och vara lat. Kanske träna ett pass här hemma. Kankse inte.




Vaken med Suss

Man får mycket gjort nattetid. Går runt och städar, hänger tvätt, vattnar blommor m.m i väntan på att min pojkvän ska vara framme. Har pratat med honom tusen gånger. Nu sista gången tyckte han att jag skulle ringa lite senare då jag till och med borstade tänderna medan jag hade honom i luren. Blev lite orolig då han sa att det var snö och blåst i början så han fick krypköra, nu är det bar mark och fin sikt men jag är ändå orolig. Ska jag hålla på såhär varje söndag tro? Det kommer bli en jäkla städad lägenhet i så fall.

Sen jag blev ensam om nätterna har jag varje natt somnat till gamla program på sveriges radio. Senaste natten lyssnade jag på ett inslag om vitaminer och hur vi överdoserar och spenderar pengar på piller, helt i onödan. Intressant så länge jag höll mig vaken. Trodde vi behövde mer och mer tillskott men det kanske inte är sant. Och dom där rören man köper på ICA med C-vitamin m.m. Det är bara crap. Nu vet ni! Hur som helst, gillar arkiv-programmen för dom stängs av (efter en timme?) när inslaget är över och man behöver inte väckas tre timmar senare av någon väldigt dålig låt som förstör resten av natten. Sen är det lagom tråkigt med allt prat. Intressant sövande som på en föreläsning.

Har dödat tjugo minuter av min väntan via detta inlägg. Ska jag ringa honom igen och fråga vart han är? Nä jag väntar till tjugo i ett... försöker i alla fall.



God natt, eller god morgon om ni gått och lagt er och läser detta imorgon bitti. Hoppas veckan blir bra och ni får bra resultat på vågen. Jag ska klicka in på SR och hitta ett passande program tills jag får lägga mig. Kommer bli allmänbildad och en riktig "all-vetare" efter dessa tio veckor i ensamhet.

Puss


Söndag på både gott och ont

Trött brud! Men nu är helgens jobb över och jag är LEDIG imorgon. :D

Veckan som kommer har jag bara ett arbetspass på torsdag. Tisdag och onsdag ska jag med mitt jobb på planeringsdagar i Åre. Kommer säkert bli skoj och vi ska även få lite fritid för middag, mys och ett glas vin. ;)

Less är jag på snön och kylan som hittat tillbaka. Ibland undrar jag varför jag bor i norrland. Hatar skidåkning och har inget skoterkörkort. Less är jag också på att det är söndag och pojkvän snart far iväg. Han springer just nu runt och packar sina saker. Till och med hunden ser olycklig ut. Ska krypa ner i soffan, äta upp mina kinapuffar och tycka synd om mig själv framför ett avsnitt av 90210 sen.

Hoppas på bra energi imorgon så jag orkar gå på spinningen jag bokat. Heja heja!

RSS 2.0