Gott nytt år!

Vill bara önska alla ett riktigt gott nytt år! Kommer ej ha tid att blogga förän nästa år (oj vilket gammalt skämt) då jag ska bort samt fira nyår med ett bra gäng!



!Tänk ut ett bra nyårslöfte och se till att ni håller det!

Mina nyårslöften är att jag ska fortsätta kämpa mig ner i vikt, utvecklas till en starkare person, och ha "the best time of my life". Se mig lyckas!


 Kärlek till alla som läser. <3


Lite rea och lite jobb..

Var iväg och mellandags-shoppade igår. Hittade en del fynd. Bland annat lite basplagg från Cubus för halva priset, smink, parfym och lite andra kläder som ej var rea tyvärr. En bra och ledig dag!

Idag ska jag jobba från 14-22. Känner inte alls för det då jag har så ont i magen. Men måste man så måste man. Hoppas på en lugn kväll utan knasiga larm eller otippade händelser. Allt ska bara flyta på. Önskar önskar! I morgon jobbar jag dag och sen är jag tredagars ledig. Väl behövligt, trots att jag inte alls har jobbat så mycket den sista tiden. Är bara allmänt trött och önskar jag fick fyra veckors semester eller något. Det var länge sen jag var långledig nu. Man kanske behöver det ibland. Vad vet jag..

Nej nu är det dax att börja med smink och kläder. Hörs





Parym och body lotion i julask på rean. 349 kr hos Kicks.



Ögonskugga halva priset, 114 kr. Också hos kicks. Var väldigt bra pigment i färgerna.


vägning 11

Denna vecka: -0 kg

Totalt: -5,2 kg


Förlåt men jag glömde att skriva in vikten igår. Iof ska jag vara glad att jag inte plussade denna vecka då det varit jul men är ändå lite besviken. Nu får det vända igen och gå lika bra som förut tycker jag!

Snälla liemannen, kom och ta mig med!

En ledsen dag. Vet inte på vad men jag är ledsen. Och trött.

Jobbat 7-15 men kom aldrig igång. Otroligt trött och orkeslös. När jag kom hem deckade jag på soffan i två timmar. Är lika trött än. Har ätit risbräck (egengjort julgodis) efter maten i hopp om lite energi eller livsglädje men fick bara dåligt samvete. Känns som om jag har tappat allt och gått tillbaka till gamla vanor. Igår kväll skrev jag in vad jag skulle äta till frukost, lunch samt middag så jag fick in rätt antal pp. Tänkte att jag skulle vara duktig till helgen men sen fanns det en chokladask på jobbet samt dessa julgodisar hemma... Inte för att det sista är så dåligt men ändå. FAN på allt. Vart har det där positiva tänket och inre energin tagit vägen? Kan jag ha gått miste om det bara för att det varit jul och jag släppt efter?

Allt känns långt borta och jag vill gå och dö ikväll men jag ska ta ett bad i stället. Tror det är bäst att min pojkvän följer med i badet så jag inte dränker mig själv. Nej men skämt och sido. Det KAN vara så att jag har den där jobbiga tjejveckan också. Mycket KAN bero på det och det är därför jag känner mig pluffsig och gråter till lugna favoriters alla låtar.

Nästa vecka är ett nytt år och då brukar man ju börja om på nytt. Eller hur? :)

Julafton och Juldagen...

Julen har varit perfekt! Jag jobbade först ett 7-16 pass innan jag gick till mamma och pappas lägenhet för lite firande med dom plus min syster och hennes kille samt barn. Åt god mat, fick finbesök av tomten, spelade spel och hade allmänt mysigt.

Fick jättefina julklappar som premunation på tidningen må bra, digitalkamera, morgonrock i siden, spa produkter, parfymer, två böcker, pengar, pengar till resväska och lite annat. Helnöjd!
Idag har jag haft ledigt och tog en promenad till mamma och pappa för lite mer julmat. Låg en stund framför tvn och kollade på shrek med mamma innan jag åter gick hem igen. Kvällen bestod av två filmer till. Sällskapsresan och Sunes sommar. Så bra klassiker! Nu ska jag gå och lägga mig snart då jag börjat klockan sju imorgon. Det är också vägning. Ska försöka låta bli att bli besviken. Det har ju ändå varit julveckan och jag har inte räknat så mycket points. Men från och med imorgon ska jag vara duktig till nästa helg då det är nyår. Tänk att det bara är en vecka kvar av 2011! Sen blir det nytt år med nya möjligheter. Det ser jag fram emot.
God natt så hörs vi i morgon!


God jul önskar jag och systers barn, Jennah!

img_0693 (MMS)

God jul önskar jag och systers barn, Jennah!


Mycket på G nu!

Hej hopp! Har inte haft någon tid att sitta och blogga på ett tag. Jag som vanligtvis brukar skriva minst två per dag har inte ens hunnit med ett. Men allt rullar på bra. Har fuskat lite men försöker välja mitt fusk så jag inte går upp mer tills måndag. Då det ÄR julveckan så bjuds det på fest och godis lite överallt och jag får ta igen nästa vecka helt enkelt. Nu vill jag bara ha det lugnt och skönt, träffa familj och vänner samt må bra!

Igår morse var jag till frisören för klipp och färgning. Var bitter för att jag fick en tid klockan åtta på morgonen då jag var ledig men det gick. Senare åt jag lunch med Emma på stan innan jag gick vidare och fick massage. Blev en bra dag!

Idag har jag bakat äppelmuffins, slagit in sista klapparna och fixat lite hemma. Ska till mamma och pappa snart för att äta middag och umgås då det är uppesittarkväll. Syster, hennes kille och barn kommer också. 


GOD JUL PÅ ER! :D



Trött tjej! Fortfarande mörkt ute...


Äppelmuffins med kaneltäcke. Ser inte så goda ut kanske med det är dom!


Och våran gran som min kille satte upp igår då jag kollade på från soffan. ;)


Lilla julen med gänget!

Lite bilder från onsdagens juligheter. Hade en jättemysig kväll med mycket skratt och mys!


Träffades på ICA för att köpa julmat.


Dom brukar sälja självplocks-sallad men har nu julmat man kan köpa. Var sådär måste jag säga.


Trångt och mysigt!


Spelade julklapps spel. Fredrik vann min present. Snaps-spel och en klocka!


Finaste!


Spelade "draw". Ett rita-och-gissa spel med snuskiga ord. Sandra fick ordet blygläpps-kirurg. Så sjukt!




På väg yill rmma för en liten mini jul med...

img_6903 (MMS)

På väg yill rmma för en liten mini jul med gänget. Vi ska köra julklappsleken och äta julmat. Gissa vad som finns i mitt paket! ;)


Ord som värmer!

Efter en kväll på jobbet är jag äntligen hemma. Drog av mig mina blöta stumpor och satte på tofflorna, tände ljus och satte på lugna favoriter för lite lugn stämning. Höll på att börja gråta av glädje då jag märkte att jag fått nya komentarer här på bloggen. Blir så rörd och lycklig när ni skriver så fina saker till mig. Alla orden satt som perfekt nu! Vet inte hur jag någonsin ska kunna tacka alla som satt sina ord på min sida. Utan er hade jag förmodligen gett upp min kamp för länge sen. Tack så mycket och all kärlek till er!


Visste du att...

... fläskfilè är magrare kött än kycklingfilè.

... 3 dl fruktyogurt 2% är 7pp, 1 points mindre än cheeseburgare som är 8pp.

... för att göra av med 150g chips behövs mer än 4 timmars arobics-träning(medelintensivt) eller 100 minuter högintensiv träning på crosstrainer.

... man kan få hungerkänslor när man är törstig också. Nästa gång du känner av hunger, fundera över om du har druckit för lite under dagen innan du stoppar i dig mat.


Sötsuget är tillbaka!

Blä vad hungrig jag varit idag. Det märks att jag ätit för mycket i några dagar för nu känns det som om jag svälter mig själv, vilket jag inte gör om man läser allt jag har stoppat i mig. Huvudvärken har fallit tillbaka. Den där värken som kommer fram när jag inte fått i mig godis. Tänk vad lätt det är att väcka begäret efter snabbmat och sött. Galet lätt! Lite mindre motivation har jag också. Det kan bero på att jag fick plus idag och för att jag släppt efter med maten. Vill bara skita i allt och äta vad jag vill och hur mycket jag vill men det tänker jag inte göra. Jag tänker inte ge upp som många gånger förr. Har kommit så pass långt!

Tror jag ska gå och lägga mig. I morgon jobbar jag kväll och får något annat att tänka på i stället för att gå hemma och vara rastlöst sugen. Biter ihop och fortsätter kampen. Imorgon kanske det känns bättre.


God natt alla fina där ute!

Förlåter för mina synder och går vidare!

Denna vecka har jag lagt på mig 0,6 kilo. Känns sådär men jag har humöret uppe. Det är inte så att jag är förvånad direkt då jag slarvat med maten plus festat för points jag inte hade. Men det var jobbigast att skriva ut det på bloggen. Det är det värsta med att gå upp i vikt igen. Att tala om det för alla som läser. För alla som hejar på mig och tycker jag är duktig. Känns som jag sviker er lite. Det här tänket hade jag när jag inte ville träna förra veckan. Såg framför mig att jag satt vid datorn och skrev några ursäktande rader om träningen som inte blev av och NEJ. Det kunde jag bara inte göra.

Så nu, FÖRLÅT för att jag varit slravig men vi tar igen det här! Och jag måste tänka såhär också, det är 10e veckan jag väger mig. -5,2 kilo är inte dåligt på tio vägningar. Ska denna vecka hålla min bonus kvar till helgen då det faktist är julafton och allt. Ska kunna äta utan att tänka på varenda köttbulle jag stoppar i mig då.

Veckans utmaning: Inga bonuspoints före fredag! Nu kör jag stenhårt och kontrollerat.

Vägning 10

Denna vecka: +0,6 kg

Totalt: -5,2 kg

Innan jag somnar måste jag tala om att vik...

Innan jag somnar måste jag tala om att viktväktarna finns som app nu, för er som ej har sett det. Laddade just ner den och jag tycker den är jättebra. Nu blir det lätt att kolla upp hur mycker points något är eller hur mycket man har kvar att äta. Tack tack tack!!! :)


Min helg i helhet

Har haft en rolig lördag och skön söndag!

Gårdagen började med middag hos mamma och pappa. Min systers barn, Jennah två år var också där. Det blev lite mys och lite bus innan jag och min pojkvän åkte hem till oss och släppte in folk som var bjuden på förfest. Drack lite och spelade mitt nyinköpta spel "draw". Ett sorts rita och gissa fast konstiga ord som vinterkräksjuka, stolpskott, läppglansbloggare, strap on osv.. Riktigt roligt men svårt! Efter ett tag åkte vi vidare till en födelsedagsfest nere på stan innan krogen. En rolig kväll i all sin enkelhet alltså. :)

Idag har jag bara legat i sängen. Det blev till och med hemkörning av mat då vi inte orkade laga till något. Försökte tänka viktväktarna (utan att ta sallad för det var jag inte alls sugen på) och tog kycklingkebab med ris. Ingen aning om vad pointsvärdet blev, slutade räkna det i lördags då jag redan då åt lite för mycket. Nu har jag lite ångest öve imorgon men jag har ju valt att låta bli att räkna i helgen så jag får ta min dom och gå vidare. Positiv som alltid.. ;)


Bus Jennah!


Tacos-kväll!


Kunde inte låta bli.. ;)


Mingel!


6a lakris-shots kanske var lite onödigt såhär i efteråt..


Ostbågar unnade jag mig också. Mums!




Aj var förnamnet!

Tre dagars ledighet och jag har börjat fått världens träningsvärk. Fuck my life. Jag kommer bli sängliggandes alla dagar känns det som. Visste att det inte var bra med träning. ;)

Kvällen kommer spenderas framför massor av avsnitt av "vampire diaries" som jag och min kille just har börjat kollat på. Tycker det är ganska bra, dock lite för mycket som händer hela tiden då man ständigt är på helspänn samtidigt som man måste se nästa avsnitt direkt. Beroendeframkallande och intensivt som en nyförälskelse!

Har syndat med maten idag. Den här veckan har varit sådär..  varit duktig vissa dagar och inte lika duktig andra. Får se på måndag om jag fuskat lite för mycket eller om mitt träningspass samt ständiga promenader på jobbet vägt upp allt. Man kan hoppas. I morgon blir det i alla fall fest som det ser ut som nu. Orkar inte tänka på om jag har bonuspoints kvar. Jag skjuter upp det problemet till måndag.

Ha en jättebra fredagskväll!

Jag gjorde det!!!

Nu är jag hemma, nyduschad och nyäten. OCH jag gick på passet! Ni skulle hört mina klagan hela vägen in i lokalen. Att min träningsvän Theres orkade med mig är ett under. Ja jag hade till och med ont i magen när killen som är värtsa kampsportaren kom in och började prata. Men sidär, jag klarade av hela passet i min takt förstås utan problem. Jag kämpade och svettades in i det sista. Det var upp och ner på stepbräda, ut med benet alà karatekid, ner på golvet och köra magen, upp på brädan och hoppa på ett ben, hoppa ner från brädan med fötterna  varsin sida av brädan, lite rumpa, lite planka och slutligen karatekid supersnabt sista låten. Ho! Ha!

Han var inte på mig en ända gång. Kom bara fram en gång och sa att jag var jätteduktig sam kämpade bra. Eftersom han förklarade vad som skulle ske innan varje låt började hann man dricka vatten och vila lite innan nästa övning började. Det tyckte jag var bäst för då kunde man återhämta sig och köra hårt igen.

Slutliga betydet: Magont innan passet var överdrivet. Killen var snäll men kunde skrika till så vi jobbade hårdare och det var bra. Ja jag kommer också troligast gå på ett MRL-pass igen då det var lite roligare än pump. Lite mer blandning av flås och muskelträning. Sen var det inte så mycket kordination som man måste hålla reda på samt att han visade noga hur man gjorde varje övning innan.

Nu kan jag inte skriva mer för armarna orkar inte skriva rätt. Har fått suddat tusen gånger under det här inlägget. Men nöjd är jag. Jag gjorde det!

Är så nervös! Har hört rykten om träningen...

Är så nervös! Har hört rykten om träningen jag ska gå på... Tränaren skriker i ansiktet och håller på, tydligen. Jag frågade om mina arbetskamrater kunde köra över mig med jobb-bilen men det ville dom inte, tyckte att min träningskompis som jag nu är hos är för trött för att träna. Det var hon tydligen inte. Jag måste helt enkelt gå på mördarpasset! Vi hörs senare...om jag kommer från träningslokalen levande vill säga.


Går och lägger mig arg ikväll!

Nu ska jag gå och lägga mig. Det har varit en hektisk kväll på jobbet så jag är jättetrött. Är också väldigt less. Less på en sak som ständigt händer. Förstår inte hur det ska bli bättre eller vad man ska göra. Äh.. går inte in mer på det utan lägger mig i sängen och surar i stället.

I morgon har jag ju lovat att jag ska iväg och träna ett MRL-pass efter jobbet. Det kommer bli första gången jag går just på det passet och är lite nervös. Både för att det är nytt samt att jag inte tränat på länge nu. Men det ska nog gå bra. Jag överlever i alla fall. Hoppas jag.


God natt!

Fikonmarmelad!

Tänkte att jag måste dela med mig av receptet jag hittade igår på någon blogg. Den var söt och god samt väldigt lättlagad. Eftersom det är första gången jag gjort egen marmelad vet jag inte hur länge den klarar sig i kylskåpet. Om någon har en aning så skriv gärna!

Viktväktare som jag är, kollade jag upp hur mycket en hel marmeladburk (ca 5dl) blev och hamnade på 44 points. Ni får själva räkna ut hur mycket points det blir per portion.


Fikonmarmelad ca 5dl

3 apelsiner, stora
200g torkad fikon
1 citron
1 dl vatten
3 dl syltsocker
1 st kanelstång


Skala och hacka apelsinerna i små bitar. Hacka fikon i små bitar. Pressa ut saften från citronen. Lägg ner apesinerna, fikon, citronsaft, vatten, syltsocker och kanelstången i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Häll upp i rena glasburkar och låt kallna. 




Luciafika

Har haft en tokmysig kväll då vi bjöd in min killes föräldrar samt mina. Druckit glögg och ätit lussebullar, ost, kex, pepparkakor, chokladbollar och renkorv. Gjorde en egen marmelad med fikon som faktist blev jättegod till ost och kex. Hade aldrig heller testat ost på pepparkakor men det är som alla säger, jättegott! Nu har jag inte räknat hur mycket points jag fått i mig men det får gå för ikväll. Man ska leva lite också. ;)



Mamma kom och lussade med en fin presentpåse med bådegoda och fina saker i! Tackar så mycket för den! <3


Pojkväns föräldrar kom med en fin gran/blomma i kruka. Tack så mycket för den också! <3


Lite smått och gott till glöggen!


Mycket snö!

Varit ute med Dogge. Han är dock för liten för att hänga med mig när jag springer i snön. Får ta med pulkan och skjuta honom nästa gång. ;)









Veckans utmaning

Glömde skriva veckans utmaning igår. Denna vecka har jag bokat ett träningspass med min vän och personliga tränare Theres. Vi ska gå på ett MRL (mage rumpa lår) -pass på torsdag. Så nu ska jag ta tag i träningen igen. Förra veckan blev det ingen mer träning än promenader och jag misslyckades med min utmaning. Förlåt! Har personligen gett Theres tillåtelse att döda mig om jag inte går iväg på torsdag.


kul kille jag har! Typ det godaste jag vet...

img_6587 (MMS)

kul kille jag har! Typ det godaste jag vet, och en kväll när jag är extra godis sugen..


När du känner dig som svagast, kan du vara starkast!

Hungrig och orkeslös efter jobbet. Vad kan man äta då? Mcdonald`s? :) Nä men seriöst jag måste få i mig något snart. Orkar inte laga till något. Har ingenting som går tillräckligt snabbt och lätt. Köttfärs i frysen. Kyckling i frysen. Korv i frysen. Hatar frysen! Hade jag varit mig själv för 8 veckor sen så hade jag beställt hem pizza eller ätit upp lussebullarna som fortfarande ligger orörda sen 2 veckor tillbaka.

Det här är en fälla som många trillar i. Man är för hungrig och trött och tänker "bara för den här gången". Det är nu man har chansen att ta ett stort steg fram till det nya livet och inte förstöra allt och ta flera steg bakåt. Det är nu, när man är som svagast man ska sträcka på sig och kämpa vidare. Det är nu man ska ta tag i dom vardagliga problemen som gjort att man blivit stor. Jag tänker vara stolt ikväll eftersom jag VALDE att gå en annan riktning. Gör det du också!


Okej. Vart kom allt det där ifrån? Här satt jag och skrev några klagande ord... som blev till ett pepptalk-inlägg. Nu måste jag verkligen ha mat i magen innan någon skriver in mig. ;)

Vägning 9

Denna vecka: -0,5 kg

Totalt: -5,8 kg

Latmask!

Nu ska jag snart (om en timme) gå till jobbet igen. Är inte sugen men ändå glad att jag fick jobba kväll så jag slapp kliva upp tidigt imorse. Sen jobbar världens bästa Emma med mig idag, en klar fördel!

Veckan som gått har varit lite upp och ner. Har hittills klarat mig inom pointsramen men det har inte blivit någon sväng till gymmet som jag lovade mig själv. Att det ska vara så svårt! Hur kan man få ork att gå iväg? Jag måste hitta en vilja, ett mål, en spark i baken! Jag blir också latare på vintern då det är jobbigt med all snö och jag inte kan cykla till träningen. Dock (som ett tecken från gud) kommer dom öppna ett dygnet runt- gym PRECIS på vägen från och till mitt jobb snart. Då kan jag svänga in där och köra lite innan jag går vidare hem. För jag brukar oftast vilja träna innan soffan och kvällen anfaller mig. Då blir jag bara seg och kommer inte iväg.


Nu måste jag börja göra mig i ordning. Ska också hålla fokus på morgondagens vägning. Måste få bra resultat för motivationens skull!


Botten var nådd.

Förjävlig dag. Klockan sju på en lördag är det tydligen ingen som vill ploga vägen...
När jag kom hem från jobbet idag var jag så slut i hela kroppen att jag satte mig i hallen och bara stirrade rakt fram. Var svettig, trött och blöt om fötterna. Vem fan uppfann snön och varför i helvete bor jag i norrland när jag varken åker skidor eller spark? Idiotiskt.

Svängde förbi ICA på vägen hem och köpte något drickbart. Hittade "arizona green tea". En jättefin flaska med grönt te och smak av honung. Har sett dessa på olika fik men aldrig vågat testa. Tänkte väl att livet ändå var så kört så det gjorde inget om jag köpte något äckligt just då. Men shit vad god den var! Och fin! Och GOD! La mig i badet och drack upp hela. Stod på flaskan att den var NYTTIG och GER ENERGI. Undrade om den var så nyttig eller om den var "USA-nyttig" alà vitaminvattnet som var populärt ett tag. Det där vattnet som var vitaminrikt...och lika rikt på socker. Men jaag brydde mig inte just då. Inte heller om snabbmaten jag beställde hem. Enchiladas, ris och lite sås. Nu mår jag bättre och livsgnistan börjar komma tillbaka.

Ikväll hade jag planerat fest men jag ställde in och gör pärlplattor i stället. Bara för att jag kan!


I efterhand kollade jag upp på viktväktarna hur mycket points det var. En flaska (473ml) är 4 points.
Inte så farligt som jag trodde.








Delmål och belöning!

Hemma från jobbet igen. Snöovädret lättade och de gick bra att jobba. Bättre än vad jag trodde när jag skulle gå hemifrån idag. Då var jag bara bitter på livet snön och allt där emellan.
Nu har jag precis ätit en snabbpizza på tortillabröd, kollat det sista på idolfinalen och ska mysa innan det är sängdags. Jobbar åter igen från klockan sju imorgon.  Ingen sovmorgon här inte!

Har också satt upp ett delmål och en belöning jag ska ge mig själv när jag når delmålet. Vid tio kilos viktminskning ska jag och en vän gå på dagspa där dom har ett paket med tre behandlingar, lunch samt mys i relaxen. Kostar kring 1800 kr. Så nu måste jag ge gärnet så jag snart får gå och skämma bort mig! Kommer bli skönt när man ligger där och tänker att man har klarat 10 kilo. Halva vägen kvar.. nu kämpar vi!

Bikten!

Världens snöoväder och jag ska gå till jobbet nu. Kul f*****g fredag! Idag är det inte roligt att ha mitt yrke.

Ville bara klaga. Hörs ikväll om jag överlever vädret..


Bonuspoints

Bonuspoints. Älskade bonuspoints! Vad skulle jag göra utan dom? Inte kunna leva ett normalt liv FAST jag håller på att gå ner i vikt i alla fall. Tycker viktväktarna var väldigt smarta när dom kom på det. Men jag vet inte hur det funkar. Jag menar, man får vissa points man kan äta för. Det är väldigt viktigt att man följer det. Sen så kan man lägga till ytterligare points ifall man äter för mer och det är helt okej. Förstår någon logistiken där? Sen om jag inte äter upp mina dagliga points går jag inte ner i vikt. Knepigt är det men jag är helnöjd!

Har förstått att vissa ej kan nyttja sin bonus för då går dom inte ner i vikt som man ska. Tycker synd om dom och är samtidigt rädd att jag kommer komma dit när jag gått ner en del. Man kanske måste vara hårdare till slut. Försöker förbereda mig mentalt att till sist hamna på en vikt som är svår att rubba. Alla verkar gå igenom den fasen eller dom så kallade "trivselkilorna" som det så vackert heter. När det kommer ska jag vara beredd och ha tålamod. Inte tappa suget utan vara hård och göra allt jag kan. Har redan en plan som mer kolhydratfri mat, sluta med lightläsk (vissa säger att light kan göra viktminskningen trögare), vit månad, mer äcklig träning osv. Bring it on säger jag bara! ;)

Just nu kan jag göra av med all min bonus och förlora ett kilo i veckan. Brukar spara det mesta till helgen då jag kanske vill festa. Ett och annat bonuspoints brukar också slingra förbi under veckan då jag ätit lite för mycket. Testade att äta upp tränings-pointsen också, det funkade utmärkt men jag är väldigt försiktig med att göra av med dom. Är för övrigt en aning slarvig vad gäller att räkna points. Jag räknar inte in matfettet jag steker maten i, höftar lite och tar en godis då och då som jag inte skriver upp. Men det funkar ändå så jag behöver inte bry mig om det just nu. Då får det vara så länge.

Kan du använda all din bonus? Eller måste du hålla igen helt för att få minus på vågen?

Julklappshandel!

Varit på stan hela dagen med Emma och letat julklappar. När jag kom hem och kollade i påsarna var det mest saker till mig själv.. Så det kan bli. ;) Självklart passade vi på att stanna vid Pause och ta en räkmacka samt te. Älskar älskar älskar deras räkmackor. Åker ni förbi Östersund så kika in där och beställ för guds skull!

Allt annat är som vanligt. Har inte så mycket att berätta känner jag... Kan dock berätta att jag inte varit iväg och tränat som jag lovade mig själv. Har bara inte hunnit.. eller orkat. Det har blivit mer promenader.

Nu ska jag göra klart min pärlplatte-tavla. Man kan nu se vad det föreställer och jag är ganska nöjd. Hoppas det går bra att klistra ihop det hela utan krångel. Om ni är sugen att börja göra tavlor kan jag rekomendera ett gratispogram som man kan ladda ner eller köra från nätet. Man kan välja om man vill köra med vanliga hama-pärlor eller nabbi-pärlor (photo pearls) som jag använder plus vilka färger man vill ha med. Väldigt bra!

http://dolkow.se/perler/   <--------

Pysseldag!

Idag har jag suttit hela dagen och gjort pärlplattor. Ja.. ni läste rätt! ;)

Har läst lite om att man kan göra om fotografier till pärlplatte-tavlor så det testar jag just nu.
Min första (hemligt motiv än så länge) ska bli i svart-vitt-grått. Har hittat ett pogram på internet som gör om bilder till pärlbilder, så man ser hur man ska lägga. Köpte speciella "photo pearls" på panduro igår.

Vi får se hur det blir! Roligt att sitta och hålla på med någonting när man är ledig och inte orkar hitta på så mycket.






Men nu blir det middag. Spagetti och köttfärsås! Och mys med min karl som kom hem precis.


Prinsess-begär!

Idag har jag jobbat mellan 7-15. En ganska bra arbetsdag men jag hade mycket att göra. Som vanligt gör världens skönaste arbetskamrater min dag. Har också sparat in på points och kontrollerat allt jag stoppat i mig då jag ikväll ska åka ner på stan och fika prinsesstårta med min mamma, min pojkvän och hans mamma. Är det något jag längtat efter så är det just PRINSESSTÅRTA! Vet inte vart jag har fått det ifrån. Har aldrig varit så besatt av det förut när jag "fick" äta och ej körde viktväktarna. Trodde att choklad eller chips skulle vara svårt att vara utan men det är prinsesstårtan jag drömmer om och suktar efter. Konstig tjej!

Hur som helst. Jag har vaktat kakhålet så jag slipper ta ut några bonuspoints ikväll och kan äta med gott samvete. En liten guldstjärna för det? :)


Risbräck

Här är ett enkelt godis-recept jag gjorde i lördags. Fyra stycken blir 2,5 points och blir mitt favoritgodis till julen.

Risbräck 29 st

6 dl puffat ris
100g mörk blockchoklad

Dela chokladen och smält den i tex micron eller över vattenbad. Blanda med riset och klicka ut i lagom stora bitar på bakplåtspapper. Låt godiset stelna.






I lördags gjorde jag godiset av cluettas 72% mörk choklad, osockrad. Dom blev goda men så fort man tog i de stelnade godiset smälte chokladen och därför har jag ändrat till vanlig mörk blockchoklad. Pointsantalet var desamma.




Ingen kan få mig att sluta le!

Jag har inte sovit så bra inatt men jag är glad idag. Det snöar och blåser ute men jag är glad idag. Jag ska gå och jobba ett kvällspass med jag är glad idag. Undrar om någonting kan få mig ledsen idag?

Idag är jag på rätt spår igen då jag har gått ner i vikt. Trodde inte det var så mycket eftersom jag inte har varit och tränat, ätit lite godis och druckit någon cider under helgen. Men tadaa! :D Motivationen är tillbaka och nu jävlar ska jag vara duktig denna vecka + utmana mig själv med ett träningspass. NU KÖR VI!


Veckans utmaning: Som ovan, ta tag i träningen igen efter två veckors lathet. let`s go!


Vägning 8

Denna vecka: - 0,9 kg

Totalt: -5,3 kg


Idag har jag äntligen nått 5 kg gränsen. Är jätteglad! Och på viktväktarnas hemsida stod det:

Det här är ett viktigt tillfälle! Du har nu gått ner 5% av din startvikt vilket är ett betydande viktminskningsmål. Bra jobbat! Passa på att fira!


Douglas hos frisören!

I dag har min vovve Douglas varit på hundtrim och fått en ny frisyr. Tycker det är så bekvämt att lämna honom där och hämta honom efter två timmar. Då har dom trimmat, badat och klippt klorna. Visst, han är luddigare och gulligare med lite mera hår men det är jobbigt att ta bort snöbollarna i pälsen på vintern och gruset på sommaren. Sen så har han lite exem från och till. Då är det bättre med kortare päls som andas bättre.



Före.



Efter.


Godis-verkstad!

Dålig uppdatering under gårdagen. Hade fullt upp på eftermiddagen och kvällen med julbakning samt årets första julbord. Vi hade jätteroligt samtidigt som vi gjorde jättemycket godis. Självklart skulle godiset ligga i fina förpackningar så vi höll på långt in på natten med det. Bilder säger mer så här kommer lite såna!


Det största själet till vår sammankomst i helgen var att min killes bror kom över från Norge med sin flickvän. Mer såna helger tycker jag!


Min pojkvän och hans minsta bror i full rulle!


Jag, fokuserad på att baka pepparkakor.


Min killes kusin gjorde världens godaste smörkola!


Lite av allt godis vi gjorde!


Finaste inslagningen!



Jag testade att göra en sorts godis på viktväktarvis. Kommer med recept och bilder på det senare.


Haft en mysig dag med mamma på stan. Har h...

Haft en mysig dag med mamma på stan. Har handlat en del julklappar samt fikat lite. Nu ska det julbakas med min pojkvän samt hans familj och kusiner. Trevlig lördag alla!


Nöjd, trött och lycklig!

Haft en mysig eftermiddag på julmarknad samt discobowling. Min pojkvän har nog världens gulligaste familj! :) Imorgon ska vi fortsätta umgås och göra julgodis samt lite annat. Mys!


Världens finaste gran har vår stad i år, som Babbsan har stylat. Det syns. ;)


Kan dagen börja mer perfekt?

Dagen hittills har varit mycket bra. Jag klev upp vid nio och tog en långpromenad till massören för lite ryggmassage. Dogge följde med och fick sitta utanför medan jag var där inne. Sen gick jag hem, gjorde frukost och satte mig framför ett avsnitt av gossip girl. Nu ska jag vila en halvtimme eftersom jag blir så trött av massagen.

Senare idag ska jag följa med min pojkväns föräldrar och syskon m.m på julmarknad. Och ikväll blir det bowling.


Ser ut att bli en perfekt fredag tycker jag! <3


Gröt, mackor och färskpressad apelsinjuice stod på menyn idag!


Mitt Cola-beroende

Jag har ett beroende. Ett tragiskt beroende. Jag kan inte vara utan Coca Cola!
Det har tagit lång tid att erkänna men så är det. Jag får huvudverk och blir gnällig om jag inte druckit cola på en dag. Sista tiden då jag har börjat med viktväktarna är colan ersatt med cola light eftersom det ger 0 point= jag får dricka hur mycket jag vill. Till en början älskade jag det! Tänk att jag får dricka det jag älskar mest av allt i världen hur mycket jag vill. Älskar viktväktarna!

Men sista tiden, när jag ser dom tomma flaskorna i köket och ibland känner av den där speciella äckliga smaken av light blir jag rädd. Tänk om jag kommer få canser eller någon annan dödlig sjukdom av light? För vissa säger faktist att det är farligt i stora mängder. Vi vet inte vad konstgjorda ämnen gör med våra kroppar. Om jag inte mins fel är det förbjudet med light i vissa länder.

Så idag när jag handlade mat köpte jag (som vanligt en cola light) men OCKSÅ en loka-jordgubb. Tänkte testa att dricka det ikväll. Om inte det funkar får jag börja med AA-möten eller något.

Btw, all inspiration till att vara utan cola ikväll fick mig att inte göra popcorn som jag tänkte. Nu sitter jag med ett glas loka, en banan och en riskaka. Weird... men bra!



Jobbat en dag så jag får en ledig helg :)

Sköna soffa! Precis kommit hem, värmt gårdagens mat och slagit på tvn. Skulle slutat klockan två idag men då jag var tvungen att delta på en vårdplanering via jobbet fick jag jobba över några timmar. Nu är jag i alla fall ledig tre dagar. Känns lite mysko efter bara en arbetsdag, men skönt. =)

Ikväll ska jag absolut inte göra någonting. Bara kolla på film/serier, surfa runt på datorn och ha det lugnt och skönt. Min pojkvän har tenta imorgon så han kommer man inte märka av så mycket gissar jag. Men först en vila så jag orkar vara lat ikväll.


RSS 2.0