Piss-snö!!!! Det var ju nyss vår och sol?!...

img_5017 (MMS)

Piss-snö!!!! Det var ju nyss vår och sol?! Är det någon som skämtar med mig bara för att jag tagit fram cykeln och köpt nya utemöbler? Eller får jag straff för julbelysningen som fortfarande sitter uppe på balkongen?


Tankeställare under middagen

Sitter i soffan och vilar magen efter min enkla middag. Stekte på kebab som jag hade i frysen samt serverade sallad och kavlis kebabsås till. Såsen är nog lite fet men annars blev det en god och nyttig middag utan pasta/ris/potatis/bröd. Lättsamt och jättegott! När jag var på ICA efter jobbet hade jag som mål att köpa något gott till ikväll för att det är lördag men kom bara ut med kinapuffar. Kände inget sug på något. Mer på popcorn i så fall som jag tror att jag ska poppa lite senare då min serieafton börjar.
Är ensam nästan hela kvällen då pojkvän är på möte och middag efter jobbet. Imorgon åker han iväg och jag blir åter helt ensam en vecka till. Eller bara tills på torsdag då påskhelgen börjar. Hurra för den!

Helgen i övrigt har gått bra. Jobbade igår kväll så det blev inte mycket  fredagsmys. Åt en kolhydratfri middag då också. Märker ganska stor skillnad när jag äter såna här middagar, jag blir inte lika hungrig och sugen på kvällen. Mer nöjd som om blodsockret ligger på en MYCKET jämn nivå. Skönt! Annars är jag en aning mot att man ska sluta med kolhydrater helt. Jag tror på lite av allting alà kostcirkeln. Men just middag (om man ska ligga i soffan under kvällen och inte ska träna) mår man nog bara bra av att minska på kolhydraterna.

Någon sa en smart sak till mig för länge sedan som jag tyckte var smart tänkt:

- Kolhydrater till frukost: gröt är mättande och energirikt så man blir pigg och orkar dagen.

- Kolhydrater och protein till lunch: potatis/pasta/ris och kött/kyckling/fisk så man får in allt från kostcirkeln samt mer energi av kolhydraten och bra mättnad av proteinet.

- Protein till middag:
Kött/kyckling/fisk då man oftast blir mer stillasittandes och inte behöver en energikick på samma vis.


Men viktigaste av allt. Det finns inga framtagna forskningar om vad som egentligen är bäst. Viktväktarteorin kan vara crap, GI och LCHF kan vara helt fel. Vem vet? Man går ner i vikt av allt man följer men vad ÄR bra för kroppen? Och alla som följer en speciell "kost" förespråkar såklart för denne eftersom dom läst om doktorer och allt som sagt bra saker. Vanliga doktorer och dietister som inte har någon viktväktar- eller GI stämpel säger att man ska äta av allt i kostcirkeln och nyttiga fetter, spara godis till lördagen bla bla.  
Jag som följer viktväktarna försöker tänka sunt och på mitt sätt, ibland tycker jag det går för långt med all dom här light och lätt- produkterna bara för att få låga points. Försöker helt enkelt gå min väg och känna hur min kropp funkar. Till exempel som kolhydratfri middag, inte för mycket fet sås pga gallan och potatis och ris till lunch så jag får en enerikick och orkar jobba hela eftermiddagen.


Med det önskar jag alla en fortsatt mysig lördag och öppnar mina kina puffar med gott samvete! <3




God middag på fem minuter!


Premiärcykling!

Då ska jag snart cykla till jobbet för att kliva på kvällspasset. Lägg märke till CYKLA, det är premiär för min superfina babyblå cykel som jag köpte förra våren. Som jag har längtat och väntat hela vintern på att få slippa gå. Nu blir det åka av!

Är också självklart glad för mitt minus denna vecka. Blivit så taggad på denna nystart att jag bokat in ett spinningpass på måndag kväll. Vi får se om denna positivitet håller i sig och jag verkligen går iväg. ;)

Hoppas alla får en trevlig helg, är riktigt avensjuk på er som får vara lediga!

Vägning 23

Dagens vikt: -0,8 kg

Totalt: -7,3 kg


Känns så bra att vara tillbaka! Mer taggad än någonsin.

Gissa vem som kom hem en dag för tidigt.. :D

img_5730 (MMS)

Gissa vem som kom hem en dag för tidigt.. :D


Dagens middag! Kycklingfile, ajvar och sal...

img_1463 (MMS)

Dagens middag! Kycklingfile, ajvar och sallad. Kycklingen fick en liten marinad av olja, soya och svartpeppar innan den sattes in i ugnen. Nu blir det en romantisk middag framför tvn. ;)


Det får bli en promenad

Idag har jag varit på körlektion. Vi tränade backning runt hörn samt backa in på parkering. Det gick bra, lärde mig lite tips så nu ska jag öva= håll era bilar borta. Måste ta tag i teorin på riktigt också. Har klarat prov A och är nästan klar med prov B. Men är så trist! Mycket roligare att köra.

Annars är jag ledig idag. Vet inte vad jag ska göra riktigt. Tänkte ut och gå med Douglas men det blåser så mycket. Jaja får väl bita ihop för hans skull. Mycket roligare nu också att gå ut och gå när jag skaffat "nike- appen" till min iphone. Man ser hur långt man går via en GPS och så talar den om när man gått en kilometer samt hur lång tid det tagit. Det blir som en liten utmaning att man ska gå längre och snabbare.
Vilken är din bästa "hälso-app?"

Måste få synda när det bjuds.

Hemma igen i min ensamhet. Har varit en mysig kväll hemma hos Emma som både bjudit på köttgryta samt våfflor till efterrätt. Var bara tvungen att synda då hon ställde sig och gräddade så goda våfflor. Annars har vi bara legat i soffan och kollat på tv samt börjat skriva packningslista (skratt). Idag är det 50 dagar tills vi åker. Märks det att vi är taggade? :) Douglas fick följa med också men tyckte jag var lite dum som glömde hans middag.

Nu ska jag tvätta bort sminket, sätta på mig myskläder och kolla på ett avsnitt av 90210. Började kolla på den serien (alltså den nya beverly hills, ej 80-tals serien) för ett tag sedan och är såklart fast.


Saknar också min pojvän. På fredag kommer han men då jobbar jag såklart kväll.. Så lördag kväll får vi ses en liten stund innan han far iväg igen. Livet är hårt just nu!


Kram!

Emma bjuder på middag idag! Än så länge kl...

img_1529 (MMS)

Emma bjuder på middag idag! Än så länge klarar jah mig som gräsänka ;)


Inte utan mina smycken!

Det bästa jag vet är smycken. Stora som små. Gärna billiga så man kan köpa tusentals. Jag gjorde nyss ett kap på tradera och budade hem ett gäng smycken från samma leverantör. Igår fick jag hem paketet och det kändes som julafton när jag öppnade alla små smyckespåsar med ringar, örhängen och halsband. Allt detta fick jag för under 200- lappen, inklusive frakt.





Gjorde om kakfatet till smyckes-parkering för att lätt hitta det jag vill ha.


Halsbanden hänger ovanför. Min egna walk in closet! :D Dock ser det inte alltid så här städat ut då kläderna på något vis alltid hamnar på golvet..


Checkar av andra dagen med tummen upp!

Idag har jag varit duktig med maten. Både lunch och middag utan kolhydrater. Jag och Emma var iväg och lunchade på vårat favoritställe som har världens godaste mat/fika. Turligt nog har dom inte bara onyttiga saker utan även en maträtt som heter "GI-tallriken". Mexiköttfärs, kyckling och kalkon med sallad och zatziki (med risk att stava fel). Den slog jag till på direkt utan att snegla på dom goda räkmackorna.

Till middag gjorde jag helstekt fläskfilè i ugn. Om ni ej har provat så rekomenderar jag det starkt. Blir så mört och gott kött, och ENKELT! Bara att bryna och peppra filèn i en stekpanna så den får färg runt om. In i ugnen (175 grader) med en temp och när tempen visar 65-70 grader är middagen klar. Jag brukar låta den ligga i tio minuter innan jag skär upp den så den får vila en aning.
Idag fick jag sällskap av mamma som kom och åt. Hon fick middag i utbyte mot montering av dom nya utemöblerna. Win win! Efter middagen tog vi med oss kaffe till soffan och kollade på film. Tjatade till mig den första Twilight då hon aldrig sett dom.

Just nu är jag nöjd men HUNGRIG! Har länge tänkt göra mig en liten tortilla-pizza men samtidigt vägrar jag. Valde inte bort räkmackan för ingenting liksom.. Måste också tilllägga att jag ej gått över till någon GI-metod utan kör fortfarande viktväktarna. Mitt mål är att äta utan kolhydrater till middagen i hopp om att skjutsa på vikten samt få points över till annat. Idag var en bonus att jag åt två måltider utan pasta, ris eller potatis.

Nu blir det mys och tv tills jag blir trött. High five för två lediga dagar framöver!


Dagens middag i all enkelhet! Fläskfile, fetaost-sås, jordgubbar och sallad.


Perfekt!


God morgon! Eller så inte.. Det bara regna...

img_5453 (MMS)

God morgon! Eller så inte.. Det bara regnar och regnar i dag! Men är ändå glad att det inte är snö som kommer. Jobbar mellan 7-14. Sen ska jag hämta min älskade vovve som är hos "farmor och farfar". Vad har ni för er idag?


Första nyttiga middagen. Jobbar ikväll så ...

img_9268 (MMS)

Första nyttiga middagen. Jobbar ikväll så det blir inte något speciellare än qournbitar, sallad och lite sås.


Vägning 22

Dagens vikt: +1,6 kg

Totalt: -6,5 kg


Den här ökningen är på två veckor då jag inte vägde mig sist. Nu ska jag ta igen allt och köra hårt. :)

Tillbaka för att stanna!

Hej nära och kära! Jag är tillbaka på banan igen efter slarviga veckor av snabbmat och noll träning. I morgon, måndag kör jag igång på allvar. Det är hög tid att ta igen mina misstag och köra hårt då jag faktist åker utomlands om mindre än två månader (!).

Förra veckan vägde jag mig inte då jag inte alls var på humör och kände att det var skit samma. I fredags ställde jag mig på vågen och tog smällen, trodde egentligen att det var mer men ett plus var det allt. Lägger ut "veckans vikt" i nästa inlägg så alla hänger med som vill. Nytt är att jag idag blivit gräsänka eller vad man ska säga. Min pojkvän har flyttat iväg och är borta under tio veckor. Det kan innebära att ingen har koll om jag äter godis varje dag eller äter dålig middag men det kommer innebära att jag från och med imorgon ska äta mindre kolhydrater och köra ganska hårt i början. Bara för att komma igång igen.

So.. är vi redo att köra? Vilka är med mig? :D


Nu blir det mys i soffan och Big brother. Är helt slut efter en shoppingdag med mamma. Både klädköp och IKEAköp i form av nya balkongmöbler har jag gjort. Det roligaste för dagen, jag köpte en kofta i storlek Medium. Då det inte fanns "min" storlek stod jag länge och funderade innan jag testade en mindre storlek och YES, den satt perfekt!

Ha en lugn och skön kväll samt håll mig på banan med era fina kommentarer!



Ett litet bevis, ifall ni trodde jag hade dött eller något. ;)


Fortfarande ur balans och kommer som inte...

Fortfarande ur balans och kommer som inte igång. Intalar mig att jag ska bli supernyttig och köra hårt om en vecka då pojkvän åker bort men det är ingen anledning till att äta snabbmat och godis varje dag. Har ej lagt ut veckans vikt sen i fredags heller. Skäms väl lite antar jag. Dock känner jag att jag VILL börja äta nyttigare och komma igång med träning igen då jag känner hur min kropp har förändrats under den lilla period jag varit slarvig. Är trött, uppblåst, orkeslös och har ont i huvudet hela tiden. Tänk vad lite bättre kost kan göra. Nä tillbaka mot bättre hälsa redan ikväll! Vill kunna njuta av våren och alla roliga saker som händer just nu. Ha en bra söndag!


Laddar inför dom kommande hårda veckorna i...

img_5456 (MMS)

Laddar inför dom kommande hårda veckorna innan resan. ;)


Slarvig tjej men glad ändå!

Hej på er alla! Hoppas ni har det bra. Jag har halkat lite efter den senaste veckan. Ätit snabbmat och inte orkat räkna points fast jag mer än någonsin borde. Det vill som inte just nu. Samtidigt tänker jag att jag snart ska börja med lite mer GI-mat om en och en halv vecka då min pojkvän "flyttar" till en annan stad i tio veckor. Känns lättare att köra hårt då man bara har sig själv att tänka på. Vill inte utsätta honom för supernyttig kolhydratfattig kost. Så gott är det inte. Nej nu är det trögt och må så vara. Förlåter i förväg för mitt stora plus på fredag och tar nya tag, förhoppningsvis.

En tumme upp för att solen går upp så tidigt nu. Redan halv sex när klockan ringde imorse sken den in genom fönstret. Härligt! Snart kan man ta fram cykeln och gåskorna. Mycket roligare att vara ute med Douglas när det inte ligger snö och is på vägarna. Våren, den älskar vi! <3

Tillbaka på arbetet och världen!

God kväll!
Har varit och jobbat för första gången sen jag blev sjuk. Kändes roligt och jag har sjukt bra energi just nu. Hoppas det fortsätter, både för min och brukarnas del.
'
Dock har jag ej kommit igång med maten. Köpte lite naturgodis samt en färdigrätt där jag inte alls har någon aning om hur många points den innehöll. Tänker att jag SKA ta tag i det hela men imorgon. Imorgon skyller jag på nästkommande dag också. Det positiva är att jag har bokat in två träningspass. Ett core-pass på fredag och ett spinning pass nästa måndag. Båda med min duktiga kusin som ledare! <3 Tror allt kommer falla på plats om några dagar. Om det blir ett plus på fredag får jag ta det. Jag är duktig vilket som och ger inte upp. :)

När man ska få igång rutinen igen

När man är frisk igen gäller det att börja räkna points och få allt att fungera. Känns sådär. Speciellt idag då jag är bakis och bara sugen på fet mat. Ska äta pommes och korv. Orkar inte tänka idag. Börjar om imorgon då jag också ska jobba första dagen på väldigt länge. Sen var det träningen också...


En dag i taget. Vi fixar det här!

Spa dag!

Idag har jag varit på spa hela dagen. Minns ni att jag skulle unna mig en heldag när jag nått tio kilo? Jo.. jag hade tänkt mig gått ner så mycket tills idag men det blev bara -8 kilo. Inget att vara ledsen för dock. Åtta kilo är nya tio. ;)
Var med min vän Emma. Bytte om till mysiga badrockar och tofflor när vi kom dit. Jag blev direkt visad till ett rum där jag skulle få pedikyr. Hade aldrig varit på sånt förr men det var otroligt skönt! Badade fötterna, masserade, la en mask och smörjde in. Medan masken var på fick jag kön skalpmassage. Efter båda hade varit på den behandlingen var vi och åt sallad. Efteråt väntade aromapeeling samt en massage delux med ansiktsbehandling. Mellan behandlingarna bastade, bubblade och myste vi. Hel och ren känner jag mig i detta nu! Värt varenda öre.
Ikväll blir det utgång. Ska i alla fall gå till Emma och dricka lite. Vi får se hur kvällen slutar. Var jättelänge sen jag var ut så det blir nog skoj! Btw måste jag göra mig irdning och käka nu. Ha en fin kväll så hörs vi imorgon.
Puss!
Redo för att njuta!

Vägning 21

Veckans vikt: -0,3 kilo

Totalt: -8,1 kilo


Efter en vecka sjuk trodde jag att jag hade förlorat mer men å andra sidan har jag nog ätit upp det mesta då aptiten kommit tillbaka. Plus att jag ej har rört mig något. Men minus som minus. Är jätteglad och ser fram emot en ny och FRISK vecka. Och nu har jag nått 8 kilo för första gången! :D 


Saknar!

Min Douglas har varit borta i snart en vecka. Han passade på att följa med mamma och pappa till stugan i fredags då dom skulle ha lite sportlov. Han har det säkert jättebra, får vara ute och springa hela dagen samt bli bortskämd men jag SAKNAR honom! Tycker att jag både ser och hör honom överallt. På söndag finns det risk att jag kramar ihjäl min älskade lilla vovve då han äntligen kommer hem till matte och husse.

Dagarna går långsamt men vikten går ner (hoppas)

Börjar bli vääääldigt långsamt att vara hemma nu. Så långsamt att jag lätt skulle kunna åka och jobba imorgon helt gratis. Nåja, nästan i alla fall. Men på grund av mina dumma lungor som ej vill fungera är jag sjuk veckan ut. Har testat att gå upp och ner för trappen i trapphuset. Jag blir andfådd så jag måste sätta mig en kvart och försöka andas normalt. Nu vet jag hur äldre kan ha det och ska aldrig mer jaga på mina kära gamlingar när vi är ute och går på mitt jobb.

I vanlig ordning är det Big brother ikväll. Sen blir det film och kanske lite mer film. Mitt nya liv. En dag låg jag och kollade på tre filmer i rad på SF-kanalen som är min favorit och bara sänder svenska filmer. Lilla jönssonligan, grabben i graven bredvid och under solen non stop. :) Är i alla fall inte orolig inför vägningen på fredag då jag ej haft någon matlust då jag varit sjuk. Men man ska aldrig säga aldrig. Har blivit förvånad förut.


Ha en underbart mysig kväll!

Bantarens svåraste match!

När jag legat som sjukast har jag inte orkat med något annat än att lyssna på radio. Av en slump hittade jag ett passande program via sveriges radios program-arkiv.
Dom pratar om hur svårt det är att hålla sin målvikt när man "bantat klart". Mycket intressant!


P1 kropp och själ <-- klicka för att komma till programmet

Sjuk...

För första gången på fyra dagar orkar jag fälla upp datorn och skriva några rader. Har varit kamp om liv och död då jag varit sjukaren än sjukast. I vanlig ordning överdriver jag men känslan är äkta.

Över 39 grader feber, slem som inte går att hostas upp, igenpackade bihålor som får huvudet att sprängas, illamående av all mat har jag legat på soffan och sprattlat. Inte ens orkat byta kanal på tvn när dom visade något tråkigt. Ringt mamma tvåhundra elva gånger som om hon vore gud och bett om råd. Min pojkvän har åkt och köpt allt jag bett om. Nyponsoppa, kräm, soppa, godis, ramlösa granatäpple, ramlösa citron då granatäpple varit för söt, trocadero.. inget har varit bra. Förlåt! Nu mår jag något bättre. Inte bra men bättre. Ska till doktorn imorgon för att få något starkt utskrivet (hoppas) om jag orkar klä mig. Nu måste jag lägga mig igen. Det var jobbigt att tänka ut ett bra blogg inlägg. Vi hörs!

Vägning 20

Veckans vikt: -1,6 kg

Totalt:
-7,8 kg

Wow! Över ett kilo ner denna vecka. Det går verkligen upp och ner nu. Det bevisar kanske också att förra veckans stora plus var pga mensen.

Det är också tjugonde veckan jag väger mig sedan start. Om man delar dom 19 veckor jag gått ner (och upp) har jag en snittkurva på -0,4 kilo i veckan. Helt normalt och bra!

Både en bra och dålig dag

Ligger nerbäddad i soffan och halvtittar på någon film. Känner mig febrig igen. Alltså vad är det här? Vaför ska jag vara sjuk HELA tiden? Det har varit bra ett tag men nu verkar det som om jag faller tillbaka i gamla mönster igen. Jobbar hela helgen och det tänker jag också göra. Vägrar sjukskriva mig, får helt enkel stå ut dom kommande fyra dagarna. Vem vet. Jag kanske till och med känner mig bättre redan imorgon.. 

Idag var jag på min första körlektion. Det gick jättebra och jag tyckte det till och med var roligt. Tackar mig själv och min kille för att jag övningskört innan. Tack också till körläraren som gav mig nycklarna och sa att jag bara skulle åka iväg. Livrädd till en början men jag kunde mer än vad jag trodde. Han sa att jag hade bilkörandet inne i mig men jag tvekade hela tiden. Jag måste börja tro på mig själv och sluta tänka så mycket. Ska försöka få till en tid nästa vecka så det här går fort. Är fokuserad och taggad till tusen. Jag kan klara det här!


Vet inte vad som är bäst, skylla på att jag är sjuk och det är synd om mig eller att jag varit duktig på körskolan och förtjänar belöning.. jag vill ha GODIS! Tänk om min kära pojkvän kunde åka iväg och köpa lite. Vill det samtidigt som jag inte vill. Har vägning imorgon. Det är viktigt att jag gått ner efter förra veckans stora plus. Livet är hårt nu.


Risbädd med kyckling och franska örter!

En ny maträtt som jag testade för några dagar sen. Tyckte dock maten blev en aning torr då man bara använder 2 dl creme fraiche. Egentligen inga problem för mig men om man vill kan man tillätta ytterligare 2 dl creme fraiche och då hamna på 13pp i stället för 11pp. En smaksak samt beroende på hur viktigt det är att försöka skära ner på points.

Risbädd med kyckling oc franska örter 4 portioner =11pp
6 dl kokat ris (3 dl okokat)
1 hel grillad kyckling
1 grön paprika
1 banan
2 dl lätt creme fraiche franska örter (4dl om man tycker det är för torrt)

Ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt anvisning. Renska kycklingen, ta bort skinn och ben. Hacka paprika samt skiva banan. Lägg det kokta riset i en ugnsform. Strö över kycklingen, paprikan och bananen. Häll över creme fraichen och in i ugnen ca 15 minuter.

Annorlunda taco-köttfärs!

Hemma hos oss brukar vi nästan alltid numera göra en annan variation av tacofärsen. I stället för bara köttfärs och krydda har vi också i tomater och lök. Drygar ut om man är ett gäng som ska äta samt blir mindre points per portion. Varför inte testa till morgondagens fredagsmys? :)


Taco-köttfärs!
400g nötfärs
1 gul lök
4 tomater
1 påse taco kryddmix
Hacka löken och skär tomaterna i tärningar. Stek köttfärsen tills den bli smulig och nästan genomstekt. Tillsätt lök, tomater och kryddmixen samt lite vatten. Låt steka på hög värme tills det mesta av vätskan har kokats bort.
Servera med tortillas, grönsaker och en god sås.

RSS 2.0