Tips på kvällsmål!

Har smått ont i huvuvet då jag kommer på att jag har 7 hela pp kvar att äta för idag. Undrar vad jag ska ta och mumsa på då... :)

- 2 1/2 dl osötad nyponsoppa med 2 fullkorns skorpor 3pp
- Två stycken hårdbröd mackor med skinka och gruka samt te 4pp
- Rågbröd med färskost, ruccola och tomat 4pp
- Fruktsallad med 2msk vaniljkesella 2pp
- 3dl Lättyogurt och bär 3pp
- En grapefrukt med 2tsk strösocker 1pp
- Smootie på vaniljyogurt, banan, hallon och pressad lime 3pp






Plötsligt händer det!

Lätt illamåènde just nu! Har precis skrivit in mig på körskolan OCH bokat min första körlektion redan imorgon.
Det är många som har tjatat och nu har jag givit med mig och håller med om att det är dags då man faktist fyller 25 år i sommar. Hej då taxi och buss!

Önska mig lycka till och håll tummarna! :D




Bevis för er som med all anledning tror jag ljuger. ;)


Tråkig men nyttiga träning!

Det var ett jäkla träningspass! Jag är INTE bra på body pump. Det vet jag säkert nu.

Alla lastade på tunga vikter och jag stod där med mina puttifnask-kilon, men fick ändå ta i som en tok för att orka med. Tycker också det är hemskt tråkigt med styrketräning. Genomlider sånt bara för att det är bra att bygga lite muskler. Men det är som sagt trist och jag kan sällan hålla fokus och känner mig i stället rastlös. Imorgon hoppas jag på en bra träningsvärk för arbetet och vilar upp mig till spinningen på kvällen. Längtar tills jag får susa iväg och utmana mig själv. I´m in love!

Mer träning!

Måndag igen. Och jag börjar veckan med att jobba kväll. Känns bra med sovmorgon men jag har märkt att jag börjat vakna allt tidigare nuförtiden. Redan klockan nio! Jag tror det kan bero på att det är ljusare på morgonen så man tror det är senare, eller så har jag helt enkelt blivit en morgonmänniska. Inte så troligt dock..

Efter den stora besvikelsen att gått upp över ett kilo i fredags tänker jag lägga in extra mycket träning. Redan imorgon efter jobbet ska jag på body pump. Sen onsdag kväll blir det spinning. Iväg kilon, IVÄG! JAg måste verkligen lägga in en extra växel nu. Och om jag inte kan stänga kakhålet får jag helt enkelt träna mer. Enkelt. Eller hur? ;)

Nu får jag ta och göra mig iordning så jag hinner gå ut och gå med vovven innan jobbet. Kram och hoppas alla får en bra vecka med bra resultat!



Mot alla fördommar!

Sitter och väntar på middagen i ugnen. Ett nytt recept som ska ätas och betygsättas. Om jag gillar det läggs det ut här snart.

Igår, lördag åkte jag och min pojkvän iväg på en liten roadtrip. Tre timmar bort ligger en annan liten stad  vid namn Örnsköldsvik. Jag hade aldrig varit där förut och hade väntat mig en liten håla med massa bönder. Fördommar, jag vet. Folk tänker säker lika om min hemstad Östersund. Jaja vi åkte dit för att kolla in staden då min pojkvän ska flytta dit ett tag och göra projektarbete. Jag blev positivt överraskad då det kanske till och med var bättre shopping där än Östersund. Större än jag trodde var det också samt många fina "skyskrapor" där det nog finns en och annan topplägenhet med terass mot hamnen. Lite mer städat och fint kändes det också. Svårt att sätta ordet på det jag försöker få fram men lite "rikare stad" trots den är lite mindre vilket man inte alls märker av. Kan man säga så? Min pojkvän är mest glad över att dom har Burger King. Det har vi inte här hemma. Själv föredrar jag Mcdonalds och jag såg ingen sån? :/ Måste omedelbart googla efter jag skrivit klart!

Vi gick en sväng på stan, åt bakad potatis på ett mysigt fik som vi hittade, åkte runt med bilen och kollade vart han skulle bo samt kollade av det mesta av staden och runt om. Synd det är vinter så man såg inte mycket av vattnet och skärgården som säkert är fin på sommaren. Tänkte gå på paradisbadet också men då vi upptäckte att dom stängde redan klockan 18:00 hann vi inte. Tog en Burger King- middag (urk) och åkte hem igen lagom till melodifestivalen. Rolig dag som alltid när vi hittar på saker, jag och min baby!

En sak till, jag gick runt och kollade på folket som var på stan och hörde inte en ända "norrlänning" men flera stycken stockholmare och andra sydligare dialekter. Lite roligt och jag lovar att aldrig mer ha fördommar mot norrlänska städer som ligger ovanför min egen.

Nu är middagen klar! Vi hörs senare om jag överlever den. ;)



God bakad potatis med räkröra. =?? points


Varit ute på isen och gått med vovven och ...

img_3007 (MMS)

Varit ute på isen och gått med vovven och pojkvän idag. Jätteskönt med solen som börjar värma.  Nu blir det en sen lunch i form av viktväktarnas egna pizza. Helt ok men snål på kycklingen. Hittade även jordgubbar i affären. Som jag längtat!!


vägning 19

Veckans vikt: +1,4 kg

Totalt:
-6,2 kg


Skyller på mensen men vet att det även kan bero på semlor, för starka hungerskänslor slutet av veckan och därav för mycket mat. Dåligt vilket som. DåLIGT!

Kanske årets jobbigaste dag!

Fucking jävla skitkväll! Har så ont att jag inte kan ligga stilla. Har till och med kräkts en gång. Det har jag aldrig gjort förut. Kommer inte heller ihåg att jag haft så här ont någon gång. Men man förtränger väl antar jag. Roliga planer blev inställda och det känns trist. Jag vill inte ligga inne en ledig fredagskväll. Slöseri med ledig fredag tycker jag! Samtidigt är jag ledsen över allt. Vikten som visade sig vara över ett kilo upp till exempel. Känner mig tjock, klumpig och dålig. På det blev det Mcdonalds till lunch/middag. Med strips! Varför kan man fråga sig? Orkar inte vara duktig bara. Mår dåligt över denna press att vara nyttig, duktig och stå emot hela tiden. Sen känner jag stress över jobb, ev framtida planer och att vara alla till lags samt sträva efter att vara perfekt hela tiden. Det är jobbigt nu. Jag behöver en pause! Ska först och främst lägga mig i soffan med täcket över huvudet och med en kornkudde på magen. Hoppas på en bättre dag imorgon.


Var iväg på träningen i alla fall. Kändes ganska bra när jag var där. Körde en halvtimme på springbandet efter passet också. Sen var det skönt att sitta i bastun och värma magen. Svängde förbi bokrean på hemvägen. Jag brukar inte köpa böcker men jag vet inte vad som hände. Såg en bok och tänkte att den skulle jag ha. Handlade om någon tjej som bryter upp med jobb och åker iväg för att göra något annat och hitta sig själv bla bla bla. Tyckte den passade mig. Lite interlektuell kände jag mig också när jag stod där i kassakön. ;) Får bli läsning ikväll om jag kan koncentrera mig.


Hoppas alla fick en bättre fredag än vad jag haft eller kommer ha! Vi börjar om på nytt imorgon. Så länge man lever kan man starta om. Eller något.. Puss på er!

Ont, jag har ont!!

Vaknade med en fruktansvärd mens-smärta för en halvtimme sen. Känner inte alls för att kliva upp idag, allra minst köra ett core-pass som jag hade bokat in klockan 12. Men samtidigt VILL jag iväg. Dels för att jag har vägt mig idag och det var inte bra resultat alls och sen håller min kusin i passet. Därför skulle det vara extra roligt att gå.

Jo det blir så att jag går iväg. Tänker på hur bra det kommer kännas efter passet. Och det är inte ofta jag kan gå på dessa pass då jag jobbar mycket fredagar. Kom igen nu Suss! Bit ihop!


Så här överlycklig kommer jag nog inte se ut när jag tränar core idag.. Btw känner jag att jag hatar friskis-folk EXTRA MYCEKT idag. Passa er! 


Det står stilla!

Hemma från jobb och massage men kan inte riktigt koppla av inför helgen än. Vi har absolut ingenting i kylen och måste snart handla...
Så här sitter jag och försöker komma på recept men har ingen inspiration alls. Vill alltid laga någon ny maträtt men nu var det svårt att komma på. Hittade en hemsida som hade många viktväktar recept och tror jag hittat något där som går fort att laga samt ser gott ut. I så fall har jag bara sex dagar till att fylla upp med middagar. Yes!

Har läst att man ska tänka i olika kategorier om man har svårt att hitta på mat. Som till exempel kyckling på måndag, fisk tisdag, vegetariskt onsdag, kött torsdag, soppa fredag m.m. Verkar smart men det är inte alla som gillar fisk i vår lilla familj. Och en annan har svårt för soppor. ;)

Man kan också göra stora satser med köttfärsås och frysa in. Bara koka pasta och tina köttfärsåsen när man har en sån här idèlös dag. Alltid gott! Finns många smarta lösningar men inga genvägar tyvärr. Det är bara att boka en date med killen i köket och köra storkok någon dag så har vi både halvfärdiga middagar och lunchlådor till jobbet= sparar både in pengar och hungertjat.

Nu ska jag leta vidare. Vi höres...

Kroppen har lagt av men det känns härligt!

Det blev en härlig träning i gymmet efter jobbet. Var först trött och funderade på att gå hem direkt men jag stängde av och bara satte igång på crossen. Som vanligt piggnade jag till och fick en skön stund. Jo jag börjar faktist gilla att anstränga mig samt bli svettig. Tar i på ett annat sätt än jag gjorde förut. Lyfte lite skrot när jag ändå var där också.

Väl hemma snodde jag ihop en pasta och har suttit framför tvn sen dess. Är ensam då min pojkvän varit i en annan stad på studiebesök med klassen hela dagen. Han ska dit igen och göra projektarbete i TIO VeCKOR snart! I början brydde jag mig inte så mycket, tyckte mest det skulle bli en kul grej att vara ifrån varadra för första gången på sju år men nu ikväll känner jag av en saknad, och han har bara varit borta sen imorse. Hur jag kommer klara mig får vi se. Han kanske får anlita någon som tar hand om mig och se till att jag äter, sover och sköter hemmet. Tur jag har hunden i alla fall som jag kan kramas med.

Nu ska jag sitta vid fönstret och vänta på babe samt ladda om till morgondagens arbete. Efter jobbet ska jag dock få en belöning, massage! Det var lite över en månad sen sist och jag har längtat. Imorgon är också sista dagen före helg. Kan det bli bättre? ;)



Ligger i sängen och ska sova. Har jobbat k...

Ligger i sängen och ska sova. Har jobbat kväll så jag är tröttare än tröttast. Imorgon jobbar jag dag och efteråt blir det en sväng till gymmet. Måste få in ett till träningspass innan fredag och vägningen. Varit alltför slarvig denna vecka! Slarig på det där sättet "jag orkar inte bry mig". Jag bryr mig på fredag! Det vill jag lova. Drömde om min och emmas utlandsresa inatt och kände att det snart bär av på riktigt! Här ligger jag med för mycket vikt fortfarande.. Jaja det löser sig på ena eller andra viset. Nu måste jag sova så jag är pigg imorgon. Puss puss


Tillbaka på banan igen!

Otroligt skönt trött i hela kroppen. Bestämde mig att jag var frisk och gick iväg på ett spinningpass tidigare ikväll. Min kusin höll i passet och det var mer än bra. Hon pushade på mycket, hade bra musik och jag är helnöjd! Förstår inte att jag missat denna träningsform. Känns så bra efteråt och man blir riktigt svettig vilket jag gillar. Samt inga krussiduller med steg, hopp och dans. Log nästan genom hela träningen. Det är skönt att göra comeback efter en tråkig, ledsam och trist helg i soffan.

Skönt var det även efteråt då jag och en vän som också tränade fast i gymmet gick på Pause och åt räkmacke-sen-middag samt en kanna te. Satt i flera timma och pratade och åt och hade myspys! Bra belöning för träningen! Nu ska jag dock gå och lägga mig men inte sova riktigt än. Ska kolla repris på Filip och Fredriks nya program "får vi följa med". Så himla bra! Imorgon kväll blir det jobb igen. Hörde jag även att det var fettisdagen? Har dock ingen bonus kvar så det blir nog en morot på maten i stället för en semla.


God natt!

Haft tid att fundera..

Jag lever och börjar komma tillbaka till verkligheten igen. Är också otroligt rastlös.

Har funderat mycket under helgen vad jag vill göra med mitt liv. Visst, jag har nyligen skolat om mig till undersköterska men det känns inte som om jag utvecklas som jag vill. Det skulle gå att byta jobb och göra någonting annat inom området och det finns otroligt mycket jobb men ändå. Är så avensjuk på alla som har en klar inriktning, ett tydligt mål. När jag frågar mig själv vad jag vill göra får jag upp tankar som att hjälpa andra människor. Men hur? Har funderat på dietsit då jag tycker det är så himla roligt med näringslära och hjälpa andra till bättre hälsa men nej. Barnmorska har också kommit upp men jag är inte så mycket för att arbeta på sjukhus.. Mer hjälpa funktionshandikappade, finnas där för dom som behöver extra stöd till exempel utsatta barn och ungdommar och jobba pedagogiskt. Något åt det hållet. Kurator kanske? Kan ni tänka er mig som det? Inte riktigt än kanske men efter fyra års pluggande borde jag vara vuxen och förståndig. Har kollat in på socionomutbildning och den träffar ganska rätt med vad jag vill göra. Har dock ett hinder. Man ska ha behörighet i Matte B... jag gjorde aldrig den kursen på gymnasiet då jag är så dålig på just matte. Tycker mest det är konstiga uträkningar någon dum gubbe har kommit på. Varför räcker inte plus och minus? Måste man blanda in bokstäver och massa konstiga tecken? BARA för att fylla ut boken or what?! Får se hur långt jag kommer med dom här drömmarna, men har i alla fall hittat en utbildning som skulle kunna vara aktuell på riktigt för mig.

Nu till något mindre seriöst. Ska kolla på det nattliga avsnittet av Big Brother som började på tvn idag. Helt korkat men jag måste titta! ;)

Förlorad

Sjuk. Och ledsen. När gick allt snett?
Drar täcket över huvudet och hoppas världen ser bättre ut på måndag.

vägning 18

Veckans vikt: -0,8 kg

Totalt:
-7,6 kg

Trots semla och lite för mycket gosaker på alla hjärtans dag gick jag ner denna vecka. Är jätteglad att det är åt rätt håll igen. Nu satsar jag på -8 kilo till nästa vecka!

Jag överlevde natten..

Idag är det en sådär dag. Mår lite dåligt och känner mig en aning förkyld. Inatt frös jag så jag trodde blodet stannade en stund. Blev omhållen av pojkvännen samt låg och kramade hunden för att få lite värme. Vi låg och skedade alla tre i sängen kan man kanske säga. ;) Haha.

I eftermiddag ska jag i alla fall gå ner på stan och möta upp min kusin. Vi tänkte fika lite och umgås. Är allt för långt mellan gångerna. Man kan undra vart dagarna tar vägen egentligen? Efteråt har jag bokat in mig på spinning men jag vet inte om jag ska gå, beror på hur jag mår. Vill inte riskera att bli mer förkyld. Vi får helt enkelt se!
Önskar alla en bra dag!

Spinning blev till gym och lika bra gick det!

Slut som artist. Det blev ett bra träningspass i gymmet trots jag kom försent till spinningen. Argt körde jag crossen i supersnabba 15 minuter så svetten direkt började spruta, sen lite styrka och sist cyklade jag i en halvtimme. Tar nya tag imogon då jag har bokat in mig på ett till spinning pass.

När jag kom hem var jag hungrig. Tänk er att gå förbi alla doftande kebabhak, hålla sig på avstånd från favoritfiket och bara ha massa onyttiga saker hemma att laga. Vad ska man äta så här sent på kvällen efter en träning? Och kom inte med några äckligt nyttiga förslag som någon smootie. Jag tog en liten bit grillad kyckling och gnagde på samt sallad till. Fortfarande sugen. Försöker tänka att jag kommer tacka mig imorgon...

Haft en mysig men pointshög alla hjärtans ...

img_2606 (MMS)

Haft en mysig men pointshög alla hjärtans dag! Först var jag och mamma iväg och fikade på kanske östersunds mest orginella cafe där det är riktigt hembakat och stilen går i 50-60 tal. Riktigt retro och mysigt. Många fina detaljer och alla bord ser olika ut liksom kopparna och faten. I alla fall, jag drack te och åt min första semla som var såå god!  Hemma under kvällen lagade min pojkvän en hemlig tre rätters middag medan jag snällt fick sitta och titta på. Det var supergott och jag kan nästan rulla fram nu av all mat i magen. Ett stort plus för att han sökt viktväktar recept och tänkt till för min skull! Bara det! Vilken man! Nu blir det mer mys och pys. Hörs något under morgondagen då jag ska träna bort lite mat. ;)


Det går uppför nu!

Less! Jag tjuv vägde mig när jag klev upp nyss för att se hur helgen varit. Har stått emot och varit duktig, har halva bonusen kvar samt körde ju ett träningspass i lördags. Blev en aning förvånad och ledsen när jag har gått upp i vikt ennu mer sen vägningen?! Varför händer detta? Min önskan är ju självklart att jag har tränat så pass bra att jag börjat få muskler som väger men har jag verkligen tränat så mycket? I lördags var första gången på länge jag körde styrketräning i gymmet så jag fick en regäl träningsvärk. Kan det vara bytet av vägningsdagen? Att jag bytte fredag mot måndag? Låter inte heller rimligt.

Någon som vet?! Någon som känner igen sig?! Vill inte få problem nu. Inte när jag kommit så långt!

Idag körde jag två timmar i gymmet, både p...

img_4890 (MMS)

Idag körde jag två timmar i gymmet, både på springbandet samt styrka. Blev en impulsträning med Theres efter en liten shoppingrunda. Nu sitter jag hos mamma och pappa. Syster och hennes barn är här. Ska mysa och kolla på melodifestivalen. Btw, har jag sagt att jag har en nykter månad? I vanlig ordning hade jag varit på fest nu men hey,  det här var jätteskönt och imorgon slipper jag vara bakis!


Rolig dag!

Haft en jättebrs ledig fredag. Har ätit lunch samt bowlat med min pojkvän och hans bror. Jag kom faktist tvåa första omgången. Har alltid förlorat och varit riktigt dålig annars. Sen har jag hunnit veckohandla mat, precis den där tiden då alla andra handlar på fredagar= kaos. Ätit en god tacomiddag med pojkvän och pojkväns bror. Sen har jag avslutat kvällen med bio. Såg "en gång i phuket". Tyckte den var jättebra! rekomenderar starkt. Om ni gillar deras förra film "sommaren med Göran" kommer ni älska denna. Tusen gånger bättre. Både humor, romantik samt en allvarligare sida om att följa sina drömmar och inte bara leva.

Köpte lite lösgodis. Slog in det på viktväktarnas hemsida nyss och fick en chock. Då jag tyckte jag köpte lite (ca 200g) alà 16 kronor, var 24 points. Där gick halva bonusen.. Men gott var det!


vägning 17

Veckans vikt: +0,4 kg

Totalt:
-6,8 kg

Ja det var inte så bra men försöker tänka positivt. Jag har kommit igång med träningen på riktigt och är jättenöjd över det! Man ska inte stirra blint på vågen heller. Bara för det tog jag måttbandet och mätte runt magen, -10 cm sen jag började. Har dock inte mätt armar och ben men fått en liten fingervisning att det går åt rätt håll. :)

Det här gjorde jag bra! Det måste jag få s...

Det här gjorde jag bra! Det måste jag få skryta med. Jag tyckte till och med att det var roligt med spinning. Nu ska jag boka in ett till pass och ladda om. Men jävlar vad kroppen börjar göra ont. Kanske får ställa in den där städdagen jag tänkte ha imorgon på min lediga dag. Eller som jag sa tidigare och ångrar "kan man verkligen få träningsvärk av spinning? Man cyklar ju bara lite".


Stoppa parövningarna i träningspassen!

Tänk vad dumt. Sitter och försöker boka in träningspass nästa vecka men kommer ingen vart. Vet ni varför? Jag kan inte gå själv på passen. Elller kan och kan, det är självklart att jag kan men jag vill inte. På de passen jag VILL gå på är det någon övning man ska göra två och två. Alltså skulle jag fått vara med någon random person jag inte känner. Jag tycker inte om människor jag inte känner. Jaja, jag är en aning blyg. Speciellt blyg blir jag också om jag gör något jag inte känner mig bekväm med. Som träning till exempel. Kan inte alla ta bort parövningarna på passen och baka in det i något pass just för två och två?! Det skulle få mig att boka fler pass och kunna träna som den enstöringen jag är.

Ikväll är spinning bokad

Precis vaknat upp från en liten vila efter jobbet. Inte för att jag jobbade så länge idag, slutade klockan två men jag behöver vara utvilad tills ikväll förstår ni. För gissa vad jag ska på... SPINNING! Det blir första gången och förhoppningsvis inte sista men man vet ju aldrig om jag överlever. Har hört att det är svettigt och högt tempo. Tror ni jag orkar med ett pass? Jag är ganska otränad. Får tänka på min tredagars ledighet och hur mycket tid jag kommer ha till vila under helgen.
Imorgon är det vägning igen. Hoppas inte för mycket då det känns som jag varit slarvig i veckan. Men jag vet inte om det väger upp med all träning. Vi får helt enkelt se.

Morotskakan som blev en träningströja.

God Dag! Idag har jag varit duktig tjej och stått emot gofika fast det var planerat att jag skulle få äta. Jag och en vän var på stan och åt lunch. Som alltid på vårat favoritfik Pause. Eftersom vi firar hundra dagar till resan tänkte vi unna oss morotskaka efteråt. Bör tillläggas att vi suktat efter den där kakan lääänge men alltid varit duktiga och gått därifrån. Så idag, efter en långpromenad tänkte vi äntligen äta en bit men det var något som fick oss att inte göra det. Nu i efterhand är jag stolt och tacksam. Men också lite snopen.

För pengarna som inte gick till gofikat köpte jag två tränings-toppar på stadium. Dom säljer ut dessa snygga för 199 kr per TVÅ styck. Finns grön, blå, svart och rosa att välja bland. Jag tog rosa och grön.


   


Sjukt trött! Ligger redan i sängen och ska...

Sjukt trött! Ligger redan i sängen och ska sova. Började kolla på film med killen men var tvungen att gå till sängs innan jag somnade på soffan. Har jobbat och tränat idag. Känns i magen, kan knappt skratta för då gör "musklerna" ont. Imorgon firar jag och min vän Emma 100 dagar. 100 dagar tills vi åker utomlands!! Har värsta nedräkningen så vi håller koll. Det ska vi fira med promenad och fika på stan. :) Nu ska jag somna in. Hoppas inte jag blir väckt av borrmaskinen som har börjat låtit i lägenheten bredvid... Tycker grannarna kan bjuda bort oss andra på hotell medan dom renoverar badrummet. Inte mer än rätt. God natt!


Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!!!!!!!!

Är så otroligt hungrig, sugen och ja jag äter upp hunden snart. Nästan. Det började inatt när jag inte kunde sova. Kände att det drog lite i magen men väntade till frukoststunden på jobbet. Tog med mig en macka men blev aldrig mätt på den. Åt morötter men kände ingen mättnad. Åt lunch lite senare och blev en aning mätt. Gick och tränade på gymmet efter jobbet. Var både trött och hungrig när jag kom hem. Tog en banan och en regäl vila = vaknade upp hungrigare än hungrigast och var tjurig. Min hjälte till kille lagade middag och jag åt. Då det var en vegetarisk pastasås fick jag inte i mig några mättande kött så nu sitter jag här, klockan nio på kvällen. Snart ett dygn senare och är fortfarande HUNGRIG!

Har tre points kvar. Hur äter man bäst för att bli mätt på dom? Vågar jag säga att jag kommer göra ett litet snesteg och äta GI-tacos snart? Alltså tacoköttfärs i salladsblad. Inga bröd och ingen ost. Ingen fet sås. Lite mer points än 3. Men inte mycket... bara så jag överlever natten. Har jag dålig karaktär då?

Eller som ett samtal tidigare ikväll:

Pojkvän-
Men ska jag ta en promand till affären och handla något?
Suss- Jaaa!
Pojkvän- Vad vill du ha då?
Suss- Allt som innehåller minst 500 kalorier per 100g!

Det blev ingen tur till affären.. :/

Som jag kommer frysa ikväll...

Ikväll ska jag jobba. Känns sådär när det är så kallt. Vad tänkte jag när jag bytte från att jobba dag till kväll?! Men jag får i alla fall arbeta med Emma, det kan ingen ta ifrån mig. Man får ha roligt på jobbet. Eller hur var det nu igen? ;)

Annars har jag bara suttit och fördrivit tiden vid datorn sen jag klev upp klockan elva. Jo jag har tvingat in mig i duschen också. Och ätit för mer points än jag hade tänkt mig. Men men, nu måste jag börja sminka mig och hitta varma kläder. Önskar alla en härlig och VARM lördagskväll!




Katt eller hund?

Jag vet jag vet! Man ska inte ha djur på bordet men det är så mysigt att ha honom här mellan mig och datorn. :) Som en katt kurar han in sig i min famn på kvällarna när jag sitter  och bloggar.


Nu är det fredagsmys med gott samvete!

Ikväll ska jag äta chips. Det har jag bestämt mig för att jag får göra. En hel påse är 30 (!) pp men jag tar ifrån bonusen som ligger på 49pp per vecka. Nu tror jag ju inte att jag äter en hel påse men jag har bonus så det räcker. Det här är det bästa med viktväktarna. Att man kan äta precis vad man vill men att man får välja ut en sak. Denna vecka väljer jag chips för jag har inte ätit på huuur länge som helst. Självklart blir det favoriten olw cream cheese. OCH givetvis en riktigt bra feelgood-film som gör fredagsmyset till toppklass!


Manikyr

Jag har inte både bestämt mig för att gå ner i vikt. Jag ska också sluta bita på naglarna. En vecka har gått utan att jag bitit och än så länge går det bra. Tänkte att det skulle gå bättre om jag tog hand om naglarna lite bättre så jag testade hemma-manikyr nyss. Tips från boken "skönhetsbibeln".

Det här behöver du:
- Skål med ljummet tvålvatten
-Handduk
- Remover (utan aceton)
- Bomull
- Nagelborste eller tandborste
- Nagelfil
- Mandelolja i flaska (finns på apoteket), liten tratt och skål
- Hovsticka (gummipinne för nagelvård) eller orangepinne (av trä)
- Ansiktsmask
- Nagelbandskräm
- Handkräm
- Lack (under. färgat och över)

Gör så här:
-Börja med att ta bort gammalt nagellack.
-Placera händerna i det ljumma vattnet och vila i åtminstonde 5-10 minuter.
Med händerna i baljan kan du borsta rent under naglarna med nagelborsten.
- Torka händerna och fila naglarna utifrån och in mot mitten. Inte fram och tillbaka.
- Doppa händerna i mandelolja ca 10 minuter. Du kan passa på att massera händerna om du vill. Oljan kan du också återanvända så häll tillbaks den i flaskan efteråt.
- Peta försiktigt tillbaka nagelbanden med en hovsticka eller orangepinne. Hovstickan är skonsammare.
- Lägg en mjukgörande mask på händernas ovansida. Du kan använda en ansiktsmask. Luta dig tillbaka och vila i 20 minuter innan du tvättar bort masken.
- Massera in nagelbandskräm och smörj sedan med handkräm.
- Vänta en stund innan du lägger på lack. Torka av nageln lacket får fäste. Det absolut bästa är om du väntar till nästa dag innan du målar naglarna.

Svårare är det inte. För att få välvårdade naglar är det önskvärt med manikyr en gång i veckan.











Vägning 16

Veckans vikt: -1,2 kg

Totalt:
-7,2kg

VÄLDIGT förvånad! I och för sig har jag haft någon mer dag på mig denna vecka då jag bytte vägningsdag men ändå. Stod på viktväktarnas hemsida att jag nu är i en annan "viktfas" och får äta 1pp mindre per dag. Tror inte det kommer bli några problem. Taggad som satan efter denna lyckade vägning. :D

Grapefrukt!

Köpte hem garpefrukt igår. Har för mig att jag testat förut men inte gillat den beska smaken men nu helt plötsligt var den jättegod. Bra mellanmål när man är sugen. Delade den i två bitar, smulade LITE socker ovanpå för att få en aning sötare smak och högg in med en sked.

Vilket är ditt bästa mellanmål?


Frukost!

Sitter precis och äter en god frukost och lyssnar på min favoritradio, lugna favoriter. Är ledig idag och ska om en timme befinna mig på gymmet för en träningsdejt med Emma. Vi hade bokat body pump men backade ur och kör själva i stället. Nu är det andra gången jag bokar av ett pass på en vecka. Men idag ska jag i alla fall träna på annat håll.

Efter träningen ska vi duscha och springa ner på stan för att luncha med en annan tjej. Känns som om det KAN bli en mysig dag med världens bästa tjejer. :)



Egengjord nyttigare latte, tekaka med färskost, gurka och rädisor samt en banan. 6pp


Som jag har längtat! Äntligen har vi bytt ...

img_3369 (MMS)

Som jag har längtat! Äntligen har vi bytt ut den trasiga mjölkskummaren så jag kan göra latte igen! Finns det något godare?! :D och mina hemgjorda är av bara espresso och mjölk = pointsvänligare än latten på ett caf'e


RSS 2.0