Trött tjej!

Dagen har varit lång. Det är först nu jag sätter mig ner och pustar ut en stund. Ska snart ut igen och gå med vovven och SEN ta en dusch och krypa upp i soffan framför en bra film. Självklart med min älskling! Är ledig imorgon så jag mår bara bra nu. :)

Är nöjd med veckans vägning. Trodde faktist inte jag hade varit så duktig. Nu har jag fått mera energi en vecka till. Och denna vecka har jag LOVAT att jag ska piska iväg mig själv till gymmet. Måste tjäna in lite extra points tills helgen. Jag är ledig då och det ryktas om lite fest.

För övrigt. Trött och kan inte tänka klart. Så jag säger nog hej då här och nu. I veckan kommer nya, lättlagade rätter med bra pointsantal läggas ut. Så håll koll!


Vägning 3

Veckans vikt: -0,6 kg

Totalt: -2 kg

Nöjd fast jag kunde varit nöjdare.

Nej går och lägger mig och laddar för en ny vecka. Imorgon är det vägning och jag är nyfiken hur det har gått. Kom ju aldrig iväg på träningen i onsdags och jag skäms över det. Men mat och sånt har gått bra. Inget fusk och massa bonuspoints kvar.

Veckan som kommer SKA jag komma iväg på minst ett träningspass förutom zumban som jag håller på med hemma. Det blir veckans misson. Känner mig för övrig fortfarande motiverad och ska göra en ny matlista så jag har koll på middagarna.


God natt och sov så gott!

Man ska inte lida för att man håller på gå ner i vikt.

Sitter i köket och kollar på när min älskling lagar plankstek. Han har gjort hemmagjord potatismos och nu steker han fläskfilén. Själv sitter jag och skriver in varenda lite grej på viktväktarnas hemsida. Måste ju hålla koll på hur mycket jag får äta. Ska äta bearnaise för första gången på länge också. Mums! Med rätt mängd är det inga problem alls.

Kelda ska ha någon lättare bearnaise som jag först letade efter på affären. Men då jag inte hittade den får det bli blå bands påse. Man kan faktist äta sån bearnaise utan att tillsätta margarin som man egentligen ska för att få den lite tjockare (och godare). Det har jag gjort några gånger. Visst den är mycket lösare men det går. Och då blir pointsvärdet bara 4 för en hel påse. Annars med 25g margarin, 9 points.


Fortsatt mysig söndag!

Fest.. nej jag menar filmkväll

Fått gå-ut-på-krogen-fest-humör-aktig sjukdom precis i detta nu. Alltså jag skulle göra var som helst för att slippa jobba imorgon och kunna svida om för fest. Förra helgens utgång blev en vändpunkt för mig. Nu har jag kommit ifrån soffmyset och vill ut för att vara social och ha kul.

Men men, man kan inte få allt. Nu ska jag och baby gå och ta en simtur i badkaret och sen kolla på film. Han ville se skräckfilm men jag sträckte mig inte längre än till  "red riding hood" som vi nu ska se. Jag är en fegis.



Öppna nyttigt matställe med hemkörning!

Idag har jag varit iväg och jobbat. Gått ganska bra men det var lite stressigt så jag är lite uppe i varv nu. Och trött! Det är en sån dag då man slänger upp fötterna på soffbordet och klickar in på någon pizzeria  via nätet och beställer hemkörning. OM jag endå kunde det! Varför finns inte "pizzerior" med nyttig mat som har hemkörning? Och för samma billiga peng. Någon som känner sig manad att starta ett sånt företag? Jag skulle bli stamgäst direkt. Kankse inte så nyttiga rätter som konstiga bönor och sånt, men vanlig mat som jag lagar. Någon nyttigare enchiladas, lassange, pasta med pesto och möjligtvis någon magrare hamburgare. Lite GI för dom som vill hålla igen på kolhydrater.

Nu lämnar vi det. Jag blir bara hungrigare. Måste gå till kylskåpet och kolla igenom vad som finns. Och vad som går snabbt och är nyttigt. Såklart något gott också eftersom det är lördag. Det måste gå!

Idol alá fredagsmys!

Idol och soffhäng helt ensam. Ätit en liten skål (lika stor som en liten godisskål) med popcorn. Och jag är nöjd så (?!). Var sjukt sugen på tortillachips och avokadodipp tidigare. Var jättenära att åka och köpa efter att jag hade kollat så jag hade bonuspoints kvar. Men jag kom på att jag faktist har lovat att hålla mig borta från sånt en till vecka. Och inte tänker jag ge upp när det bara är två dagar kvar.

Sen har jag haft lite dåligt samvete att jag ätit för mycket till middag. Lagade tacos och pointsen blev en aning mer än en vanlig middag. Trots att jag endå har 6p kvar att äta så mår jag dåligt. Varför lixom? Jag börjar bli knäpp.

En blöt dag!

Precis duschat Douglas. Vi var ut på en långpromenad i regnet och ja, ibland önskar man att han var en nakenhund man lätt kunde torka av med en trasa när han kom in. Men men, efter lite pip, bök och stök samt ett blött badrum blev han ren. Nu ska vi mysa upp oss i soffan igen. Om han vill vara stilla.. han blir alltid tokig efter dusch och springer fram och tillbaka, in i sovrummet, upp i sängen, vi säger till, han springer ner, in i vardagsrummet, upp i soffan, vi säger till, han kutar in i hallen, halkar in i badrumsdörren osv osv. Så är det att ha hund, tydligen. Eller som min pojkvän just sa "det är inte ett heltidsjobb att ha hund, men det är ett heltidsjobb att ha Douglas".







10 sätt att stå emot godis!

1. Ring en vän och prata lite så du glömmer bort det.

2. Borsta tänderna. Det är bara äckligt att äta godis efter det.

3. Gå ut och gå en stund.

4. Träna. När man har tränat brukar man inte vara sugen på sötsaker utan vilja ha något nyttigare.

5. Ta en lång dusch eller skäm bort dig med ett bad och en ansiktsmask.

6. Låtsasshoppa på nätet. Gå in och kolla på kläder, bikinis m.m du vill köpa när du gått ner i vikt.

7. Sortera hemma. Jag slår vad om att alla har en garderob, låda eller skåp som man tänkt ta tag i länge.

8. För varje dag du står emot godis/kakor och chips kan du lägga en viss summa pengar i en spargris som sedan går till en rolig resa,  en spadag eller shopping. Belöning för att man varit duktig är viktigt!

9. Ät EN ruta mörk choklad, minst 70% varje dag efter middagen. Det är bara och man får i sig det lilla söta som gör att man inte är så sugen på kvällen. Testa!

10. Låter trist men ta en frukt. Gör det lite roligare och sno ihop en fruktsallad eller skiva ett äpple, pudra med kanel och stoppa in i micron några sekunder så äppelbitarna blir lite varma.


Morgonmys med tecknat!

God morgon!
Jag är lite knäpp och barnslig. Jag älskar att kliva upp, göra lite frukost och sätta mig framför barnkanalena på tvn och mysa. Har både Disney Chanel, Nickelodeon och Cartoonnetwork att zappa mellan. Det är så avslappnande på något vis. Så det ska jag göra nu OCH njuuuta av att jag är ledig idag också.

Dagens frukost blir osötad nyponsoppa med fullkorns-skorpor, en macka med philadelphia och färskpressad apelsinjuice.



Lätta kycklinggrytan

Dagens middag, en jättegod kycklinggryta. Den smakar inte så mycket, men man vill bara ha mer och mer av den endå. Jag hade inte i någon palsternacka (eftersom det inte fanns på affären just då) och tog bara en stjälk selleri (ska vara 2 st) då jag har svårt för smaken. Lägger ut orginalreceptet i alla fall. Tagit ur kokboken "viktväktarnas frestande smalmat". Testa den gärna! Riktigt höstig och god samt bra till matlådor.


Lätta kycklinggrytan 4 port.  3 points per portion! 

2 purjolökar
2 stjälkar selleri
2 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
1 msk olja
4 kycklingfileér
5 dl kycklingbuljong (av fond)
1 lagerblad
1 msk maizenaredning
salt och peppar


Värm lite av oljan i en gryta. Skiva grönsakerna och fräs ca 3-4 minuter. Ta sedan upp grönsakerna ur grytan.

Skär kycklingen i bitar. Stek kycklingen med resten av oljan så dom får färg runt om. Lägg tillbaka grönsakerna
och späd med kycklingbuljongen samt lägg i lagerbladet. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter.

Rör ner maizenaredningen, låt koka upp och smaksätt med salt och peppar om det behövs.

Servera med ris och en grönsallad!




Någon vill mig illa!

Nä nu vill gud att jag ska börja äta godis igen!

Idag var jag på stan med E och shoppade lite. Det är vi som har lovat varandra att inte äta något godis. Först när vi var på vero moda och handlade linnen fick vi med godispåsar av personalen. Jo tack! Sen var vi och åt bakad potatis på ett fik (efter många minuters dregglande mot Mcdonalds-skylten). Då kom personalen ut med vår mat samt ett fat med en chokladboll och en annan bakelse och bad om ursäkt för att vi fått vänta. Vi tyckte vi just kom men tackade för vänligheten. Dom såg sååå goda ut. Och vi kunde inte bara lämna dom när personalen varit så snäll så.. vi gjorde ett smakprov och åt en sked av varje bakelse. Konstigt nog var det inte så gott som det såg ut. Har jag blivit botad tro?! I alla fall, härlig dag med härligt sällskap. Men lönen gick åt tror jag.



Var också duktig och tog bara halva röran =)


Misslyckad kycklingpaj!

Dagens middag blev en stark kycklingpaj med mango chutney som jag hittade på matklubben.se. Hade stora förväntningar på den men den blev inte alls som jag trodde. Vet inte vad som gick fel men den blev så lös eller vad man ska säga. Det var ett ägg i smeten men det känns som det skulle varit flera ägg så den hade varit "fastare". Men den gick att äta och jag blev mätt så.. Letar vidare efter andra pajer som jag kan rekomendera.


Den ser ju iaf god ut. Och bara 8 points per portion!


Viktväktarna- hur funkar det?

Tänkte berätta lite om viktväktarna för er som är intresserade hur det funkar.

Jag tycker för det första inte om att kalla det diet, metod eller bantningskur. För det stämmer inte. Diet för mig är något man "går på" ett tag då man vill förlora vikt. Likaså ordet metod. Det finns hundra metoder att gå ner i vikt, men ska man metoda hela livet eller? Nej tänkte väl det. Någon gång måste man gå tillbaka till "vanlig kost" och då finns risken också att man går upp allt igen.

Viktväktarna är mer en fingervisning där man får lära sig att äta rätt portions-storlekar, välja hälsosammare mat och tänka i nya banor utan att göra för stor förändring. Som ett exempel. Jag kan åka och äta en big mac meny på Mcdonald´s imorgon om jag vill. Det är helt okej och normalt att göra det. Men då har jag två val. Enda så tar jag en big mac, pommes samt coca cola och skriver upp det på bonus-pointsen man får varje vecka för att göra extra utsvävningar (berättar mer om det sen). Eller så kan jag välja, helt självmant att byta ut pommes mot side sallad eller äpplen. Coca colan kan jag drickan enda som light eller ta ramlösa. Om jag gör det bytet så får jag till en bra lunch med bra points antal. Och KAN äta samma sak nästa dag, och nästa (inget jag dock rekomenderar). Men visst kan det vara skönt att ha möjligheter istället för förbud? Likaså kan jag äta bra hela veckan och inte göra av med några bonuspoints. Då kan jag glatt sätta i mig en chipspåse till helgen utan att gå upp i vikt.

Men är det krångligt att räkna points? Det tycker inte jag. Visst måste man ha ork att skriva in allt vad man äter, speciellt i början. Men sen efter tiden lär man sig på ett ungefär hur många points kyckling eller potatis har. Och då har man det i sig, tänka rätt och välja rätt matvaror samt att ta en lagom stor portion. Jag använder mig av deras hemsida där jag är medlem. För 150 kr i månaden får jag tillgång till en databas där alla matvaror är upplagda och uträknade i points. Det är bara att söka efter vad man just åt eller ska äta för att räkna ut, lägga upp på sin matlista för dagen och hålla reda på hur mycket points det går åt. Det finns också goda recept som man kan hämta inspiration från samt en sida där man kan lägga in sitt eget recept och beräkna points per portion. Den använder jag mycket då jag älskar att hitta på nya maträtter.

Bonuspoints är något man får varje vecka för att tex äta en bit tårta om man är bortbjuden, festa till det eller jämna ut så man kan äta mer varje dag. När mina 33 points som jag ska äta för dagligen tar slut och jag äter något mer tas det points från bonuspointsen automatiskt. Mina bonuspoints ligger på 49 p, som jag får göra utsvävningar för varje vecka.

Aktivitetpoints kan man också att ta ifrån. Men då gäller det att du har tjänat in dessa genom att ha tränat. Skriv in vilken träning du har utfört tex "promenad rask takt" och hur länge den varade så räknas det ut hur många points du får för det. Det finns även en databas här där det bara är att söka träningsmetod.

Sen finns andra bra saker som vikttabell där du skriver in vikt varje vecka och följer dina framgångar, forum där man kan prata med andra viktväktare och massa annat. Jag tycker det är värt varje krona!

Möten. Jag går dock inte på möten som finns varje vecka. För det första är det dyrare och för det andra skulle jag aldrig komma iväg. Har varit på nått sånt för några år sen och jag fick inte ut något av det. Tyckte det mest kändes konstigt att sitta och lyssna på någon talare som hade lyckats och förtvivlande människor som satt och jämrade sig runt om. Sen var dom väldigt mycket för att sälja saker som böcker, räknare och allt vad det var. Det kändes inte rätt att dom lovade "med den hääär kokboken kommer ni att lyckas" osv. Man fick väga sig också före varje möte. Det var det bästa av allt för det skulle bli pinsamt om man hade gått upp lite. Man fick en guldstjärna för varje tre kilo tror jag och dom räknade ut delmål från min egen vikt. 10% i taget skulle man kämpa för. Dessa finns också på hemsidans vikttabell som jag har på nätet. Nej möten var inte min grej men jag vet att det har hjälp tusentals människor så nog finns det anledning att testa om man inte varit iväg förut. Alla är vi olika.


Slutligen ska jag visa er en smart sak med viktväktarna. Tänk dig att du ska äta ett mellanmål och vill äta för så lite points som möjligt, men endå bli nöjd. Då kan man välja större delen av måltiden att äta mat med 0 points. Det finns faktist mat för 0 points, som man får äta hur mycket man vill! 2,5 1

Mellanmål 1: En rostad macka med smör och två ostskivor. Ett glas apelsinjuice (2 dl). = 7 points

Mellanmål 2: 2 st fullkorns-skorpor med philadelphia light, äppelklyftor med kanel och ett glas citronvatten. =3,5 points

Mellanmål 3: Fruktsallad av äpple, päron, banan och apelsin samt 3 msk kesella vanilj. = 2 points

Ser ni hur smart man kan vara? Det gäller bara att tänka till och göra lite förändringar i vardagen. Äta så mycket som möjligt för så lite points som möjligt.



Det här var min syn på viktväktarna. Har jag glömt något så säg gärna till.


Sjuk 4 av 7 dagar i veckan. Normalt..

Idag är jag seg, trött, förkyld och allmänt småsjuk. Så bittert när jag är ledig. Hade även bokat ett boxnings-pass med en vän men vi får se om jag mår bättre ikväll. Annars blir det en lat dag. Måste i alla fall ut med vovven så han får röra sig lite. Det kan man inte sjukskriva sig ifrån. 


Varför varför varför blir jag sjuk hela tiden? Har jag vitaminbrist eller vad händer? Det är så trist. En typisk kommentar för min kille är "du är ganska bra nu va? Du har ju bara varit sjuk två dagar den är veckan". Illa!


Vad brukar ni göra för att slippa vara förkyld/sjuk? Och vilka vitaminer och kosttillskott är bra?


Nu ska jag pressa några apelsiner och dricka lite juice. Sen ta tag i vovven som vill ut och springa lite. Ha en fortsatt bra dag! Vi kämpar vidare.









Suss vs sötsug 2-0

Sötsuget smög på igen lagom efter middagen. Vet ni hur jag just tacklade det? Jo med lite träning. Alltså det funkar verkligen! Körde lite zumba fitness på mitt wii. Det är fånigt roligt. Men det är nog tur man inte ser sig själv när man håller på att dansa och vicka på rumpan. Känner också att smalbenen jobbar hårt. Får jämt "tennisboll-känsla" i musklerna om ni förstår vad jag menar.

Nu är jag inte alls sugen på något gott längre. Så nu kan jag kasta mig ner i soffan igen. Klart slut.

Handlat och klart!

Idag har vi åter igen veckohandlat. Det är så skönt att veta vad man ska äta. Allt för att undvika Mcdonald´s. Men sen är det ju så roligt att laga mat också. Denna vecka var jag otroligt sugen på paj. Men jag tänkte väl att det aldrig kommer gå då man ska vara så nyttig som möjligt. Sökte hur som helst på olika pajer och fann en kycklingpaj som jag måste testa. Till bra viktväktarpoints förstås! 



Denna veckas matsedel:

- Köttstek, kokt potatis samt smörstekta champinjoner.
- Stark kycklingpaj
- Korv Stroganoff och ris
- Kycklinggryta med ris
- Plankstek
- Något tacosliknande (hade så många avocados som jag måste göra mig av med)


Inte svälter man direkt när man går på viktväktarna. ;)


Äta på kvällen? Bra eller dåligt?

Vad göra??!! Som vanligt när jag jobbar kväll har jag kvar för mycket points när jag kommer hem. Har kommit på att det är frukosten som uteblir pga att jag sover längre. Men alltså, kan jag äta upp dom där pointsen sådär elva på kvällen utan att det gör något eller ska jag avstå endå? Det handlar faktist om 12 points. En stor middag om man ska jämföra för er som fattar noll då det gäller points. Något säger ju att man inte ska äta på kvällen. Ikväll är jag dock inte så hungrig så jag ska nog bara göra lite te och äta någon fullkorns-skorpa. Men man skulle vilja veta IFALL man kom hem och var döhungrig. Ingen som vet?


Förkyld och godisbegär. Bra start på veckan!

Är lite förkyld idag. Kände mig dålig igår och låg i soffan och småsov hela kvällen. Men ikväll ska jag jobba. Så länge jag inte har hög feber så får det gå. Jobbar ju bara ikväll och imorgon på dagen, sen har jag två dagars ledighet igen.

Har tänkt över veckans mission. Det får åter bli en godis/snabbmat/fika- fri vecka. Känner att jag inte kan lämna det ämnet än och undvika sånt självmant. Min kompis kör ju en till vecka också. Det börjar kännas lite hårdare nu då jag börjat blivit sugen på allt men vi får stötta varandra och jag får skriva av mina känslor här i stället. :)


Nu måste jag göra mig iordning för jobbet. Hörs ikväll!

Vägning 2

Precis gjort min vägning för veckan och blev mycket glad. Förstår inte att det är så enkelt. Jag tycker endå jag har ätit som en kung. Nu fick jag ny energi till kommande vecka. Nu kör vi!

Denna vecka: -1,4 kg

Totalt: -1,4 kg


Lätta chokladmoussen

Jag slarvade precis. Fast på ett bra och godkänt sätt. Var så chokladsugen som bara jag kan bli och letade upp detta recept på viktväktarnas hemsida. En chokladmousse som endast blir 2 points per portion. Men jag kan berätta att den känns som 10 då den är väldigt mäktig. Man behöver inte mycket för att lindra sötsuget, och det är det bästa med detta recept.


Lätta chokladmoussen 4 port. (2 points per portion)

4 st äggvitor
4 msk socker
4 msk kakao


Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt socker eftersom, lite i taget. Vispa i kakaon till en jämn smet. När det är klarvispat ska man kunna vända bunken upp och ner utan att moussen rinner ut. Servera gärna med skivade jordgubbar eller andra bär.

Bör inte sparas för länge. Max några timmar.




Guldstjärna för klarat mig från godis!

Så har det gått en vecka utan godis också. Gått superduperbra! Drack till och med light cola till romen igår plus att jag inte åt någon fyllemat. Igår när jag och mamma var en sväng på mcdonald´s tog jag inget annat än en kaffe. Var så sugen att ta något gott som en cheeseburgare och tänkte att jag skriver upp pointsen men något i mig sa ifrån. Stolt!

Tror jag ska köra en vecka till. Ingen idé att börja äta godis/snabbmat mitt i veckan endå. Så får vi se om jag kanske blir sugen nästa helg eller om jag kan klara mig längre. Men så måste jag ha ett nytt litet hälso-mission denna vecka. Har inte funderat ut vad det ska bli än. Återkommer om det.


I´m Back!

Mår som jag förtjänar. Men vilken kväll det var igår! Jag är tillbaka på banan igen.

Vi blev fyra stycken från jobbet som var hos mig och drack, spelade spel och hade allmänt skitkul. Sen var vi på krogen och skakade rumpa. Allt dansande måste ha förbrukat kalorier. Idag vaknade jag upp med huvudverk, illamående och en trasig toalettstol. Har hittills bara legat i soffan och kollat på film efter film. Canal+ kanalerna som vi just skaffade är riktigt bra såna här dagar. Mys.





Shots!




Cykeldansen!




Annan dans..




Ingen slår mig att dricka rom och cola. Men börjar lära upp den där pojken.




Spelade spelet "lika par leka bäst". Gick väl sådär när ingen av oss är par.. :/




Dom här två vann och fick en låtsasförlovning i vinst.




Nu ska jag sluta vara kärring!

Det verkar som det blir lite fest ikväll. Har inte varit ut på hur länge som helst så det kan bli roligt. Det konstiga är att ju längre tid man håller sig från krogen, ju mindre längtar man efter det. Jag har bara börjat tänka jobbiga tankar som "uch vad jobbigt att ta sig dit" "orkar inte vara bakis när man kan hitta på så mycket annat"  "vad är det för vits egentligen, och pengar går det". Kärringvarning på mig. Men nu jävlar! Ikväll ska en tjejkompis komma hit så ska vi spela tv-spel med straffshots. Så får vi se vad som händer sedan om det blir fest, kommer mer folk eller utgång. Det är tur att jag har tränat bra i veckan så jag har mina bonuspoints att festa för.

Nu en middag. Tror vi ska värma lite chilicorncane som vi har i frysen. Och någon god brödbit att doppa i chilin. Blir nog bra. Kände inte för att ställa mig och laga mat då jag snart måste göra mig iordning och städa innan min gäst/gäster kommer.



Sockerbegäret smyger på

God morgon! Härligt med en ledig lördag. Har inga planer för dagen så vi får se vad det blir för skoj. Igår kände jag godissug för första gången. Kunde ha dött för en chokladbit eller liknande. Men jag åt mina popcorn och såg glad ut. :) Har lite halvont i huvudet också. Kan det vara för att jag inte fått något socker i mig tro? Egentligen skulle man ha kört helt sockerfritt, alltså utan kolhydrater och allt men så orkar jag inte med nu. Börjar med att välja bort det synliga sockret.

Nu en lunch/frukost. Vi får se vad kocken bjuder på idag. Ha en fin dag!

Efterlysning!

Jag efterlyser bloggar där folk skriver om sin viktnedgång osv. Skulle vara väldigt inspirerande att läsa om någon annan och kanske få lite tips och inspiration. Någon som har en eller brukar läsa en? Säg till!

Quornfilé

Dagens lunch blev en god quorn-wrap jag improviserade fram. Försöker alltid ha någon typ av quorn i frysen. Dom är så lätta att ta fram och steka om man behöver en snabblunch som idag. Ett magert och nyttigt allternativ.


Stekte qournfilén. Blandade en sås på 3 msk turkisk yogurt 3,5%  och vitlökspulver. La rucola, filén och såsen i ett tortillabröd. Jättegott! Två st såna här wraps ger 11 points.


Fredagsmys!

Just ja. Idag är det fredag. Och alla vet ju vad det betyder. Idol och fredagsmys! Men hur ska man göra om man inte får äta godis och chips och endå vill ha något gott? Här är några nyttigare tips. Kom gärna med fler!


- Popcorn i kastrull. Är fortfarande kluven om det är bra eller inte men i rätt mängd kan det inte skada. Jag har köpt såna där popcornsskålar som man får på bio. Det gör att jag vet exakt hur mycket jag äter och vet att jag har såhär mycket kvar under kvällen.

- Vindruvor och jordgubbar. Så gott! Och när man kör viktväktarna är det 0 points.

- Morot- och gurkstavar doppat i dipp som är gjord på fil.

- Aprikoser, torkad frukt och russin.

- Nötter.
Men det är skillnad på nötter och nötter. Köp inte saltade jordnötter och tro att det är bra. Utan det ska vara "rena" nötter som ej är rostade, lagade och vad allt det finns. Men tänk på att det är mycket energi i nötter så begränsa antalet.

- Mörk choklad över 70%. Perfekt att ta en ruta efter maten för att stilla det där sötsuget man brukar få.

- Pumpafrön. Salta och goda!

- Rostade wasabiärtor eller kikärtor. Bra med protein.

- Frukt doppat i smält mörk choklad alá fondue. Gott och nyttigt trots att man får i sig den goda chokladen i mindre mängd.

Jag brukar köpa lite av allt och duka upp till buffé i små skålar. På så vis blir det godare och mer varierande.


Vad hände?

Igår kväll tänkte jag och min pojkvän ta ett glas vin. Det blev flera glas och idag vaknade jag med huvudverk. Vad hände lixom? Men roligt hade vi plus att jag inte varit full sen augusti. Nu ska jag äta frukost och bädda ner mig i soffan framför tvn en stund. Så härligt med tredagars ledighet! Ska även skriva in mina vin-points på viktväktarna.. tur jag har tränat så jag har lite extra bonuspoints att ta av. Men det känns endå som en avrättning.



Citronvatten och skorpor ska agera huvudverkstabletter.


Pasta Delight

Då har jag testat en ny middag igen. Åter har jag hittat ett recept på arla kökets app via min iphone. Har också sett att man kan gå in på arla.se för att hitta recepten.

Dagens middag blev en pasta med låg fetthalt. Trots det blev såsen krämig och god. I receptet stod det att man skulle tillsätta 2 dl riven ost i såsen. Tyvärr hade jag ingen sån hemma så det blev utan ost. Inget jag saknade faktist. Den var jättegod endå! Dock kokade jag halva mängen pasta (eftersom vi var två stycken) och fick slänga en del endå. Broccolin fyller ut bra med andra ord.

Pasta Delight 4 port. (10 points per portion)

300 g fullkornsspaghetti
200 g broccolibuketter
ca 200 g kassler
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl Matgrädde 4%
1 dl grovhackad rucola
1 krm svartpeppar
1/2 hönsbuljongtärning
2 dl riven ost, 10%

Koka pastan, lägg i broccolin när det är 2-3 minuter kvar av pastan.
Finstrimla och fräs kassler med hackad vitlök. Tillsätt matgrädden, hackad rucola samt buljongtärningen. Peppra och låt koka ihop. Tillsätt osten och rör om tills den smält. Servera med pastan och broccolin.





Zumba fitness

Idag har jag fått hem mitt zumba-spel. Har aldrig kört zumba förut och tänkte aldrig göra det heller men så sprang jag på detta spel och efter många bra komentarer om spelet på internet så skickade jag efter ett. Har förstått att zumba är bra träning men det känns ju så pinsamt att stå och vicka på rumpan och skutta runt när man har noll kordination. Skulle känna mig som en stor gummiboll bland alla andra.

Därför, bakom stängda gardiner ska jag testa denna träningsform och kanske lära mig några moves så jag vågar ut bland folk och träna. Har än så länge bara packat upp det, kollar runt på menyerna och halvtestat en 20-minuters workout. Svettig? Svar ja. Min hund tyckte nog jag var roligast som hoppade runt mig och skällde på mig ett tag i tron att jag lekte med honom. Eller så tyckte han bara att jag såg pinsam ut och försökte få mig att sluta. Jaja, tänkte hur som helst testa spelet lite mer seriöst någon annan dag. Kommer med utvärdering.



Lunchdax!

Precis haft lunch och ska snart iväg och jobba lite till. Idag åt jag en färdigrätt från weight watchers. Om jag någon gång ej har med mig egen lunch brukar jag köpa dom. Då vet jag hur mycket points jag får i mig. Dock är det synd att det bara finns fåtal jag gillar. Tycker dom i överlag har konstig mat så som gratinerade pastarullar me nån kräm i osv. Önskar det fanns mer "vanlig" mat som man vet att man tycker om.

Dagens lunch fick bli grönpepparkyckling. Den är stark. Väldigt stark. Men också god på något konstigt vis. Och man får med en bra portion grönsaker till. Annars är favoriten som jag ätit för mycket av, kyckling verona. Den är tvärtom lite för smaklös men god! Och kycklingen smakar grillad. Mums!












Hejja mig!

Hur nöjd som helst!
Jag var iväg och tränade efter jobbet som jag bestämde mig för. Nu känns det jättebra. Var väldigt osäker om jag skulle orka. Är så lat förstrår ni. Inte har jag mycket självdisiplin heller. Men på något vis gjorde jag det. När jag kom hem gjorde min underbara pojkvän middag medan jag duschade och sen har vi legat i soffan och kollat på film. Är trött i hela kroppen så jag tror det blir sängen snart. Jo klockan är ju inte ens halv tio men what the fuck.

Veckans mission går också bra. Inte en enda godis, kaka eller glass så långt ögat når. Kanske blir det värre till helgen då det hör till att äta något gott men det ska jag nog klara. Övrigt känns det som om allt går min väg och bla bla bla. Jag är bäst.


Sov så gott, det ska jag göra!


Peppa iväg mig till träningen!

Jo en sak till. Jag har bokat ett bodypump pass imorgon, direkt efter jobbet. Är fortfarande lite kluven om jag ska orka gå men vad fan. Måste försöka. Och om jag skriver ut det här så kan ni skälla ut mig om jag är för lat.

Så kom igen och piska iväg mig till träningen!

Jobba kväll, rena bantningskuren!

God kväll. Har precis kommit hem från jobbet och som alltid när jag jobbat kväll är jag döhungrig. Efter att jag skrivit in mitt matintag på viktväkarnas hemsida kan jag förstå varför. Jag har 8 points (typ en middag) kvar att äta. Så här är det alltid. Förstår inte! Jag ska nog gå över och jobba kväll ett år framöver så rasar jag nog i vikt.

Ska i alla fall ta mig något att äta. Visst, det är inte bra att äta sent på kvällen men så länge jag håller mig till mitt pointsantal så ska det nog gå bra. Senare, när jag kommit ner i vikt och det går trögare så får man tänka om på såna här saker.


Jaja nu är jag så hungrig att jag inte orkar tänka eller skriva. Hörs imorgon!

Skönhetsbibeln

Vill tipsa om världens bästa bok. I skönhetsbibeln hittar man tips och trix för hela kroppen. Hur man ska välja ansiktscreme och shampoo till nagelvård och sminktips för olika ansiktsformer. Den här boken borde alla ha!



Enchiladas med kyckling

Det här blev dagens middag. Ett gott recept som går snabbt att göra. Man tillsätter inga kryddor då creme fraichen ger smak nog. Och därför enkelt att laga för den ovane.

Ur viktväktarsynpunkt ger den 12 points per portion (två stycken enchiladas) inte alls illa!

Enchiladas med kyckling 4 port:

Ca 350 g strimlad kycklingfil'e
1 liten burk majs
2 dl lätt creme fraiche, tomat&basilika
1 påse babyspenat, ca 80 g
8 tortillabröd
1 dl riven ost 10%

Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen i en stekpanna. Tillsätt majs och creme fraichen, koka upp en stund. Tillsätt baby spenaten och rör om så den mjuknar lite. Lägg lite röra på varje tortillabröd. Rulla ihop så dom blir avlånga och lägg ner i en form. Stö osten över och gratinera ca 10 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.

Servera med en god sallad. Går bra att frysa in.


 












Veckohandla!

Suttit och gjort en matlista för veckan. Ska passa på att åka och veckohandla när jag är ledig. Jag och min pojkvän tycker på något konstigt vis sånt är lite roligt. Vi kan gå länge i affären och kolla på olika saker, kanske få tips på någon ny maträtt osv. Kanske beror på att vi båda tycker om att laga mat samt prova nya saker.

Så här blev listan för denna vecka.

- Enchiladas med kyckling
- Mexifräs (vegetariskt)
- Pasta delight
- Lövbiff och potatis (om man kännder mig blir det potatisgratäng, igen)
- Chilicorncane

Har suttit och kollat på Arla kökets app via iphonen. Rekomenderar den! Finns mycket lättlagad och god mat där. Man kan välja om man vill kolla på smala recept eller billiga samt vilken typ av maträtt det ska vara.


Vägning 1

Hallå! Idag är det måndag och ny vecka. Det innebär att jag väger mig efter att jag klivit upp från sängen. Var väl inte helnöjd med vågen idag men har ju precis gjort en nystart. Av feghet helt enkelt så skriver jag inte ut vad jag väger. Men jag kan berätta hur mycket minus den står på varje vecka (eller plus om jag varit slarvig). På så sätt har jag ytterligare lite mer press på mig.

Gick ner 6 kilo före sommaren på ganska kort tid med viktväktarna. Var helnöjd när jag egentligen inte ändrade mina matvanor, jag åt makaroner och korv och annan "normal" mat. En cipspåse slank ner då och då. Men sen blev det semestertider och jag slarvade mer och mer. Sen orkade jag inte ta tag i det och nu, har jag gått upp nästan allt igen. Dumma mig! Men men, ger inte upp för det. Vet att det här funkar så det är bara att köra på igen.


Suss vs Sötsug 1-0

Bara några timmar efter att jag hade bestämt mig för "inget godis på en vecka" slog sötsuget in.
Jag är verkligen beroende! Speciellt efter jag ätit middag, då kan jag dö för något sött och gott.
Men så gjorde jag något bra, jag tog vovven på en promenad för att tänka på annat en stund. Styrde mot mammas och pappas lägenhet för att hälsa på och ta en kopp kaffe. Givetvist ringde jag och sa att jag inte ville ha några bullar på bordet.

Stolt är jag hemma igen och suget är borta. Det handlar om att styra över hjärnan. Det kan jag vara ganska dålig på. Ofta har det hänt att jag varit sugen på något, tänkt att jag skulle låta bli men på något vis fått i mig (tex bullen) snabbt som satan innan den förnuftiga sidan av mig hunnit med. Helt sjukt. I now!





Även att Dogge kommer döda mig för att jag la ut den här bilden när han bär den fula reflexvästen.


Socker-mission!

OMG! Så soligt och skönt väder det är idag. Lagom kyligt, så som det ska vara på hösten.
Har jobbat sen klockan sju imorse. Var otroligt trött från början men sen spratt det till. Kom på att arbetshelgen var slut snart och imorgon är jag ledig!

Jag har även slagit vad med en kollega/vän till mig att vi inte ska äta godis, chips, kakor, glass, dricka och så vidare på en vecka. Minst. Vi får se hur det går. I maten ska vi försöka undvika det så mycket som det går också, utan att vara för överdriven. Vi drog det inte så långt att vi ej fick äta kolhydrater ens. Då skulle vi nog dö på direkten.. 
Det roliga är att jag har funderat på att ha ett litet mission varje vecka, något som gör att jag får lite bätte hälsa. Så detta får helt enkelt bli mitt första. Vi får se hur det går. :)


Middag idag då? Det har jag ingen aning om. Är så jobbigt när man kommer hem från jobbet. Då är man oftast trött, hungrig och less. Inte bra egenskaper för att ställa sig och laga middag. Har någon där ute något bra tips på hur man kan göra så säg gärna till. Jag vill undvika att beställa hemkörnings-pizza varje gång vi får det här problemet (som är ganska ofta).


Kvällsfunderingar

Lördagen tycks inte bjuda på mer. Kollat på lite Gossip Girl, surfat runt och allmänt varit seg. Har en känsla i magen som inte försvinner också. Den har suttit där hela dagen. Varit lite allmänt trött och less, undrat om det inte finns något mer. Tror jag för det första tänker på arbete. Visst, jag gillar mitt jobb. Fina abetskamrater och bra schema. Men hur är det med utvecklingen? Vad vill jag uppnå? Har alltid velat göra något galet som att sälja allt, flytta iväg ett tag och plugga något helt idiotiskt. Lära mig att vara självständig och hitta mig själv. Tror alla skulle behöva det. Som ett uppvaknande, typ. Våga chansa, misslyckas och flytta hem med tusen erfarenheter rikare. Men jag är feg. Mycket feg. Sen så har jag det underbart här med pojkvän och vovve. Det är inte bara att lämna.

Finns det fler som tänkt samma tankar då och då? Är jag dum och bortskämd som inte är tacksam över ett bra jobb, fin lägenhet, underbar kille och trygghet? Vad mer kan man önska sig lixom? 

 

Mammas potatisgratäng

Hemkommen från jobbet, finally! Ligger just nu i sängen och väntar på att potatisgratängen vi lite snabbt gjorde iordning ska bli klar. Doftar redan jättegott! Har ett bra recept som min mamma alltid gör. Den är lite snällare mot figuren, och enligt mig mycket godare! Ni kanske också tänker "ska jag verkligen äta gratänger och annat gott när jag kör viktväktarna?" jomenvisst! Det är därför den här metoden är så bra. Man får äta allt. Till och med gå på mcdonalds. Men man har ett visst antal points att gå efter. Förklarar mer om det en annan gång.




Mammas potatisgratäng 2 port.

6 st potatis, skivade
1/2 lök
1 st (2,5 dl) matlagningsgrädde 15%
Svartpeppar, salt

Lägg skivad potatis samt skivad lök i ugnsform. Gör först ett lager, salta och peppra. Sen ett lager till, salta och peppra så det inte bara blir krydda längst upp. Häll matlagningsgrädde över. Grädda i ugnen 220 grader, ca 35-40 minuter.

Dimma

Såhär såg det ut halv åtta imorse. Riktigt ruggigt. Tror inte dimman försvann förän efter klockan tolv. Ville bara lägga mig i sängen igen mdn jobba måste man. :)

Tom i huvudet

Suttit och försökt komma på en bra text som sammanfattar min blogg här uppe. Det här var det bästa jag kom på just nu.. Jag är inte alls bitter.

Aaah! Måste också gå och lägga mig så jag är pigg på jobbet imorgon. Får iof en "sovmorgon" på en timme. Börjar åtta i stället för sju. Det är tur att man har så nära till jobbet att man kan åka sådär tio minuter innan man börjar. Vet inte om jag skulle klara av att pendla en timme varje morgon som de flesta gör i större städer. Stackarna måste ju kliva upp mitt i natten om dom börjar kl sex eller sju.


Nej god natt och sov så gott.

Snabba Pizzan!

Jag fick till slut mitt lilla fredagsmys!

Eftersom jag inte ätit så mycket idag hade jag några points kvar för dagen. Var sugen och slog ihop några saker jag hade i kylskåpet. Blev en snabbpizza gjord på tortilla-bröd, ketchup, skinka, paprika och ost med låg fetthalt. Den blev godare än jag hade trott och tog ca 15 minuter att göra. Så nu ska jag tända ljus, krypa upp i soffan och äta min lilla pizza framför ett avsnitt av Gossip Girl.





1 st tortillabröd
ketchup
3 skivor skinka
1/2 paprika
ca 1/2 dl riven ost 10%

In i ugnen (200 grader) ca 7-10 minuter. Tills osten smält.




En dålig fredag

Så j***a trött idag. Det är fredag eftermiddag och jag ska snart iväg och jobba. Vem vill jobba på en fredagkväll lixom? Jag som annars brukar vara ganska pigg på att kliva upp på morgonen låg och drog mig lääänge idag. Samtidigt är det första dagen på jobbet efter tio dagars ledighet. Har någon sorts ångest över det också. Om jag fick välja skulle jag varit ledig i minst tio dagar till.

Positiva med att jag åker iväg och jobbar är att jag slipper bli sugen på fredagsmys alá chips och cola framför idol. För det har jag väldigt svårt att avstå från. Det hör ju till helgen..



Ha det så mysigt ikväll allihopa!

Där fick jag..

Jag har lärt mig en läxa. Jag ångrar mig djupt. Ett STORT snesteg som jag tog idag fick oanade följder.

Vi var i farten och åkte in för att handla lunch på Mcdonald´s idag. Jag som alltid får för mig att testa dom mest konstiga sakerna såg en reklamskylt på "big double beef". Såklart skulle jag ha en sån hamburgare. Jag äter ju äpplen till som får kalorierna, eller pointsen som jag räknar att vara låga. Men tror ni jag fick världens största hamburgare va! Den var enorm! Över 200 gram. Ikväll mår jag fortfarande illa efter den lunchen och har smått dåligt samvete eftersom jag inte vet hur många miljoner points jag fick i mig. Som om inte det vore nog så går det tv-reklamer om burgaren och på nätet dyker den upp lite överallt.

Jag fick min läxa och ska äta något nyttigare nästa gång.






Akta er för monstret!




Lekande träning

Idag har jag varit och lekt av mig på Boda Borg. För dom som inte vet är det som fångarna på fortet, man går in i olika rum och utför uppdrag. Kan både vara att man ska klättra, krypa och göra fysiska saker till att man ska tänka till. Vi var mer för dom fysiska rummen och det känns såhär i efterhand kan jag tala om. Jag kommer ha en skön träningsvärk imorgon!

Att göra en rolig sak av träning är väldigt smart. I alla fall om man är som mig, hatar allt som har med fysisk aktivitet att göra. Jag klarar av att peppa mig iväg till gymmet då och då men jag har aldrig förstått det roliga. Eller som jag också brukar säga "när jag ser en joggare le ska jag tänka över saken".

Så det kan vara ett tips. Gör träningen till ett icketräningspass. Boka en ridkurs, åk och klättra eller varför inte gå en agilitykurs med vovven. Alla rörelser är bra och man behöver variation för att fortsätta!

Havregrynsgröt med blåbär!

Testade att laga en egen havregrynsgröt till frukost.
Den blev faktist jättegod samtidigt som det gick fort att laga till den.




Min havregrynsgröt med blåbär:
1,5 dl havregryn
3 dl vatten
1 dl blåbär
Kanel
Kardemumma
Salt
(jag gör lösare gröt än vanligt eftersom jag inte gillar mjölk till)

Koka upp och smaka av med kryddorna. Det roligaste är att man kan mixa hur man vill med olika frön, gryn och bär. Ta det som finns hemma helt enkelt.


bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3085283/smala-suss?claim=asbzfpwhjrd">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Matdagbok, inget för impulsiva

Det är ingen nyhet bland mina nära och kära att jag är impulsiv.
Kan inte plandera något utan tar allt som det kommer. Tyvärr gäller det även middagar. Har tusen gånger försökt göra en matlista över vad jag ska äta under en dag och på så vis kunna äta nyttigt och utan onödiga utsvävningar.

Igår gjorde jag en matsedel på viktväktarnas hemsida som jag använder. Räknade ut points så det stämde med vad jag fick äta under en dag. Det gick vägen till frukosten då jag lydigt åt mina äggmackor. Men sen till lunch hade jag bestämt mig för att jag skulle steka på två qournfileér och äta sallad till. Då helt plötsligt kom jag och min pojkvän på att vi skulle åka på lunchbowling (man äter lunch på stället och får bowla för billigare pris efteråt). Aja tänkte jag. Det är en ganska nyttig lunch dom serverar och bowling är väl en sport=träning? Till middagen hade jag tagit fram köttfärs för att göra köttfärsås och var glad åt min framförhållning. Tror ni inte att jag, hux flux kom på att vi skulle bjuda hem svärföräldrarna och bror till pojkvännen på tacos! Så var det med den dagen. Men mysigt hade vi, som alltid när man umgås med dom. Det vägde upp allt! 

För morgondagen har jag bara skrivit in havregrynsgröt till frukost. Tänkte testa att göra en egen med blåbär och någon god krydda som kanel eller liknande. Lyckas jag får vi se. Men efter det vet man aldrig. Vill lära mig att planera men samtidigt har jag så mycket roligare om jag inte vet vad jag gör om en timme. Får försöka väg upp båda sakerna så det går vägen med min viktminskning.


Nu ska jag nog lägga mig och kolla på film eller liknande med pojkvän. God natt!


En liten notis ang bloggsidan

Den är under renovering och det kommer ta en tid innan allt är klart. Till exempel bilden här ovanför som det nu bara står en text "smalare med suss" ska bytas ut mot någon personligare bild.


Så ni vet.


En ny början..

Hej världen!

Nu har jag änligen startat den här bloggen. Har faktist tänkt på att starta den länge, dels eftersom jag älskar att skriva av mig någonstans och dels för att kanske kunna få hjälp, tips och synpunkter.

Det den här bloggen kommer handla mest om är mig själv (suprise) och min väg till ett hälsosammare liv. För det är min högsta önskan, bli fri från övervikten jag bär på och få ett sundare liv. Inte lika lätt som man tror när man som jag älskar god mat, fest och olw´s cream cheese chips. Inte är jag mycket för träning heller när soffan känns mysigare än någonsin efter en dags arbete. Jag är ett hopplöst fall, helt enkelt.

Men jag ger inte upp. Och ser det här som en ny början till ett bättre och friskare liv. Amen...
Ja ni förstår, jag ser det mesta med humor och har en bra självdistans till mig själv. Därför kanske jag kan roa er lite också när jag kommer berätta om mitt allra första besök på ett pilatespass eller hur bittert mitt liv är när jag inte får min älskade coca cola. Kommer även skriva seriösare tankar ang allt som händer runt omkring mig och mitt liv i allmänhet.

Fortsätt gärna att läsa! Jag kommer försöka skriva så mycket jag kan och vara engagerad.

Nu kör vi!!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0