Åter på jobbet imorgon!

Börjar kännas tråkigt att vara hemma nu så jag har beslutat mig för att jobba imorgon. Febern har gått ner och jag känner mig bättre, men inte helt bra. Ska testa att jobba ändå. Är sen ledig fredag till söndag så jag hinner friskna på mig under helgen.

Har ni märkt min nya stapel här bredvid? Den visar hur många kilo jag gått ner och hur många jag har till det slutliga målet. 30 kilo känns VÄLDIGT långt bort men om jag går ner så mycket är jag normal enligt BMI. Själv sattsat jag på 15 kilo till våren och den efterlängtade utlandsresan. Därav palmerna i bakgrunden. ;)


Nu ska jag ta och hoppa in i duschen. Måste tvätta håret till imorgon. Har inte orkat gjort det på flera dagar då jag varit sjuk. Creepy, i now.


Lätta tonfisk-röran!

Vill dela med mig av ett jättegott recept för er som älskar röror till smörgåsen eller bakad potatis men tror dom är för onyttiga och feta. Jag åt den imorse som frukost/lunch (i modernare form heter det väl brunch) på rostat bröd och lite sallad. Vet egentligen inte hur många portioner det blir. Men jag räknade på ca 8 om man ska klicka på en macka och då är pointsvärdet 1.


Lätta tonfiskröran

1/2 röd lök
2 1/2 dl turkisk yogurt 3%
1 burk tonfisk i vatten
Citronpeppar

Hacka löken smått. Blanda med turkisk yogurt. Lått vattnet rinna ur tonfisken och blanda sedan ner den i röran. Krydda med citronpeppar efter smak.


Hett tips för serie-älskare!

Ni som älskar tv-serier bör se hit nu!

Jag har hittat en sida där man kan se utlänska serier som Gossip Girl, Glee och Lost helt gratis, med svensk text. Det enda man behöver göra är att registrera sig på sidan så är allt klart. Vissa serier kan bara kollas av "premium" och det innebär att om man betalar 50 kr för en månad har man tillgång till dom under tiden. Betalar man 100 kr får man två månader premium osv. Inte dyrt alls med tanke på att man lätt kan kolla en hel serie på en månad och därmed spara pengarna som skulle gått åt att köpa serien på DVD.

www.days.nu    <------


Ni kanske har förstått vad jag gjort under mina sjukdagar? ;)




Kan man sjukskriva sig från hunden också?

Suck! Ingen förbättring idag så jag har sjukskrivit mig från jobbet då jag egentligen skulle ha jobbat kväll. Det är dyrt att vara sjuk. Speciellt nu när man ska handla julklappar och sånt.

Ensam hemma idag då min pojkvän hade någon föreläsning. Det innebär att jag får göra min nyponsoppa själv, fylla på vattenglaset själv och hämta nya snytnäsdukar SJÄLV. Det finns ingen rättvisa! Han borde ha fått vara hemma med "sjuk flickvän". Sen är det ju det där med hunden. Han vill också göra sina behov. Så jag har fått tagit mig ut och gått ett varv med honom. Eller ja, jag släppte honom så han fick springa bäst han ville och göra sånt som hundar gör. Om inte det vore nog fick han världens största snöbollar under magen och runt fötterna av snön. Det var bara att duscha honom när vi kom in. Nu har han sprungit runt och blött ner lägenheten, soffan och fåtöljen. Jag orkar inte bry mig. Jag ger upp och går och lägger mig nu.

God natt på några timmar.

Är det ingen som tycker synd om mig? Inte..?

Trååååkigt!

Jag är för rastlös för att sova och för trött för att göra någonting. Har sett serier, tv, sovit, spelat tv-spel, sovit lite till, försökt ätit, kollat en halv film. Hatar att vara sjuk! Ursäkta att jag skriver om detta i tusen inlägg, men jag är så less just nu. Om jag hade haft LITE mer feber skulle jag kunna ligga deckad i sängen i alla fall.

Är också sugen! inte hunrig utan SUGEN. Vill äta godis och glass i soffan för att det är så synd om mig. Ben and Jerrys hade inte suttit helt fel faktist. Sen tycker jag att inte mindre än kungen kunde skickat en korg med ost, kex och annat gott för att säga "krya på dig". Ja ni hör DET ÄR SYND OM MIG SÅ JAG BORDE FÅ FUSKA! Jag kan ju faktist dö..

Jaja. Jag sätter väl på ett till avsitt av Gossip Girl då och kanske tar en mandarin.



Jag är inte bitter...


När man blir andfådd av att julpynta..

Goden dag!
Dagens vikt hamnade på plus för första gången på sex veckor men jag är glad att det inte var så mycket. 100 gram får man väl räkna med efter att man varit ofokuserad. Nu kör vi igen och siktar på det magiska - 5 kg målet nästa måndag!

Är dock fortfarande lite dålig. Känner mig febrig, illamående och ja.. allmänt seg. Har legat i sängen hela dagen men gjorde percis ett ryck och satte upp en julstjärna i köket. Shit vad jobbigt det var helt plötsligt. Blev kallsvettig och andfådd haha. Tror jag inte julpyntar något mer idag.


Nu ska jag kurera mig, hålla mig inom ramen för mina dagliga points och bli frisk så jag kan träna (och sätta upp julstjärnor).

Vägning 7

Denna vecka: + 0,1 kg

Totalt: -4,4 kg


Lägesrapport

Idag är det knas. Jag har mått illa sen imorse och varit allmänt dålig. Det gick inte att vara kvar på jobbet, dels för att jag var rädd att det skulle vara magsjuka och dels för att jag kände mig överkörd.

Har sovit mycket idag men är fortfarande trött. Så jag tror jag gör kväll nu på riktigt.
Är också less. Less för att jag är ledig imorgon och tänkte gå på ett core-pass och dels för att jag hamnar ur balans med viktväktarna när jag mår såhär. Det här behövde jag inte. Det gick ju så bra. Kanske lite för bra så någon vill jävlas med mig. Morgondagens vägning ser jag som ren avrättning men what ever det blir ska jag vara stark och komma igen. Jag tänker inte ge upp. Inte nu. Inte någonsin.

Nu går vi och lägger oss, hämtar nya krafter och ger gärnet imorgon då en ny vecka börjar med nya möjligheter! God natt och tack för mig dumma vecka!


Första advent och nu kommer snön! :) själv...

img_1424 (MMS)

Första advent och nu kommer snön! :) själv har jag jobbat i två timmar redan. Happy sunday.


Orken är borta för dagen..

Tröttast! Det var en lång och jobbig dag på jobbet idag. Folk som var sjuka så vi var en person för lite. Tur vi är världens bästa gäng och gjorde så gott vi kunde. Älskar!

Ikväll ska jag ligga på soffan och kolla serier tills jag somnar. Har ätit pesto-pasta sallad och vitlöksbröd. Orkar inte kolla hur mycket points jag fått i mig idag. Orkar bara inte. Är för trött och sliten. Just i detta nu skiter jag i allt vad vikt, hälsa och blaha heter. Tar nya tag imorgon i stället.

Over and out.

Bekännelse!

Jag har syndat idag! Jag har ätit en HEL kinapuff-chokladkaka, en LITEN bit prinsesstårta OCH tre stycken mackor FAST jag inte hade några points kvar. :O

Haha okej. Det kanske inte var så farligt ändå. Jag tog ifrån mina bonuspoints som jag inte använt så mycket av denna vecka. Men ändå känner jag mig syndigare än syndigast. Och tänk vilken panik jag fick när jag skrev in allt på viktväktarnas hemsida. Kan ni fatta att en chokladkaka på 100g är mer än en middag alà 15 points? Och att 3 st mackor (limpa) med smör och falukorv är exakt lika mycket? Alltså har jag fått i mig lika mycket points som om jag skulle ätit två stora extra middagar idag? Inte klokt. Man tror att tårtbiten skulle varit boven men den hamnade kring 3 points.

Gott var det i alla fall. Nu blir lördag och söndag väldigt strikta dagar då jag inte har några bonuspoints kvar. Vi blickar framåt och glömmer den här dagen va?


Bästa morgonen på länge!

Härlig morgon! Min pojkvän väckte mig med frukost som stod klar bredvid sängen idag. Kan man väckas på ett bättre sätt? Så hela förmiddagen spenderade jag i sängen, åt frukost, kollade på tv och myste med världens underbaraste.



Nu ska jag duscha, äta lunch och slutligen åka på jobbet. Tillbaka till verkligheten igen. :)




Skämtar du!

Ååååh vad nervös jag blir! Min våg slutade funka så jag bytte batteri på den. När jag testvägde mig för att se om det funkade vägde jag en aning mer än i måndags. Kan det vara så att jag har fått fel resultat på grund av att den hade ett dåligt batteri och inte kände av så mycket? Då blir ju allt bara fel! Fast jag måste också tänka att det är kväll och jag hade kläder på mig. Jaja bli inte förvånade om jag står på +2 kilo till måndag..

Irriterande.


Flygande Jacob

Dagens middag. Dock blev det väldigt stark och jag förstod inte riktigt varför först. Då kom jag på att man inte ska ha i en hel (2,5 dl) creme fraich utan bara 2 dl. Sen så hittade jag inte creme fraiche tomat och chili på affären så jag tog paprika och chili- smak i stället. Det funkade bra! Men som sagt, det blev en aning för starkt. Annars en lättlagad rätt, ni kanske känner min matlagnings-stil nu. Älskar lättlagade rätter som man snabbt snor ihop till vardags. =) Ett tips för att det ska gå snabbare, ta färdig salladskyckling eller rensa en grillad kyckling i stället för att steka kycklingfilèn.

Kyckling jacob 4 port = 6 points per portion

2 st kycklingfileèr
2 dl creme fraiche tomat och chili
1 dl turkisk yogurt 3%
1/2 dl chilisås
1 tsk curry
2 krm italiensk salladskrydda
2 bananer
2 dl riven ost 17%

Sätt ugnen på 220 grader. Skär kycklingen i små bitar och stek i en stekpanna. Blanda creme fraiche, turkisk yogurt, chilisås samt kryddor. Salta och peppra om det behövs. Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll över röran, skiva bananerna över och strö över riven ost. In i ugnen ca 20 minuter.

Servera med ris och sallad.






Flygande jacob, 150g ris samt sallad. 11 points!


Massage står på schemat!

God morgon! Jaja det är lite sent men jag tog en lååång sovmorgon idag. Drömde väldigt konstigt och hemska saker inatt så jag känner mig inte alls utvilad. Nu håller jag på att göra lite lunch, makaroner och köttfärsås innan jag ska promenera till massören. Ska äntligen få min massage som jag sett fram emot.

Annars har jag inget annat på schemat. Bara ha det lugnt och skönt och njuta av sista dagen ledig innan helgens arbete börjar.

Önskar alla en härlig dag! Höres lite senare.

Italienafton!

Precis kommit hem från en jättemysig kväll med mamma. Hon hade blivit bjuden på någon "Italienafton" via en resebyrå och jag fick följa. Vi drack ett glas rött, åt lite Italiensk mat samt lyssnade då dom pratade om Italien och olika orter sakmt visade fina bilder och filmer. Efteråt tyckte vi att vi kunde ta en kaffedrink och prata lite.

Blev några bonuspoints som gick åt men det ska nog gå bra. Skulle ju skämma bort mig lite den här veckan. ;)





Salles Chili!

Det här är egentligen inte min pojkväns recept utan hans mammas men jag kallar den "salles chili" för det är han som får stå vid spisen och laga den när det är chilidax. Jag har inte skrivit in hur mycket kryddor som ska i grytan då vi smakar av och har i olika mycket varje gång. Jag gillar att den inte är så stark så våran blir mild och god. Det är en billig maträtt som räcker till många portioner och man kan välja om man vill koka ris till, äta på en brödbit eller med sallad.

Salles Chili 6 portioner = 7 points

400g köttfärs 15%
1 lök
1 paprika
2 burkar krossade tomater
2 burkar vita bönor i tomatsås
1 köttbuljong tärning
salt, peppar
Chilipeppar


Hacka löken samt paprikan och fräs i en gryta ca 3-4 minuter. Till sätt köttfärsen och låt steka  en stund. Häll i krossade tomater och vita bönor. Lägg i buljongtärningen. Sänk värmen och låt chilin koka på svag värme en stund. Krydda efter eget tycke.



Städardag!

Idag blir det städning här hemma. Måste få lite ordning innan man kan hänga upp julstjärnor och sånt på söndag. Jul ja. Jag är aningen nervös eftersom det är en riktig godismånad. Hur ska jag klara mig? Ska söka efter nyttigare julgodis jag kan göra. Sen så vet jag att man kan äta av allt men i små mängder. Och jag har blivit bra på att stoppa mig själv. Samt att jag har för mycket motivation för att sabba det hela bara för lite lussebullar och skumtomtar. För vad är en lussebulle till värd efter 10 minuter? Inte lika mycket som tanken att man höll sig till en och är ett steg närmare målvikten.

Ha en bra dag!


lägger mig och läset helt nya må bra! Älsk...

img_7451 (MMS)

lägger mig och läset helt nya må bra! Älskar den tidningen. Dom har alltid viktväktar recept också. God natt!


Myskväll med tecknad film!

Nu har jag arbetat klart mina två dagar = skönt!
Och nu har jag två dagars ledighet = skönare!


Varit och veckohandlat efter jobbet idag. Denna vecka ska jag inte testa någon ny maträtt utan det blir lättlagade rätter jag lagat förr. Jag lovade mig själv att jag inte skulle anstränga mig så mycket, mest låta det flyta på med pointsen och allt utan krusiduller. Likaså träningen. Vi får se om det blir någon träning alls, troligtvis inte men det gör ingenting. Visst är det skönt att kunna bestämma över sig själv och slippa alla "måsten"?

Ikväll ska jag ta på mig mina bästa myskläder, tända ljus och lägga mig i soffan. Såg en reklam för lejonkungen igår och kom att tänka på, jag har aldrig sett 2an.. Så det ska jag göra ikväll och bara ha det lugnt och skönt! =)

Hur går det för din "må bra vecka"? Har du gjort något för dig själv idag?


God morgon alla underbara! Hade inget att ...

God morgon alla underbara! Hade inget att sätta på mig till jobbet då jag hittade ett linne som varit för litet. Slängde på mig det, vet inte varför men det passade nu! Min dag är räddad!


Den här veckan ska jag bara överleva

Idag mår jag inte riktigt bra. Känner mig tussig och varm som om jag hade lite feber. Jag som skröt om att jag inte varit sjuk på länge igår.. där fick jag.

Gick och la mig tidigt igår och har sovit ca 12 timmar. Trots det är jag trött och vill tillbaka till sängen igen. Men ska i stället försöka få i mig lite mat innan jag ska gå till jobbet. För till jobbet ska jag! Tänker positivt, jag jobbar kväll ikväll och i morgon dag. Sen är jag ledig två dagar igen. Det ska jag väl ändå klara av.

Vikten ja. Jag blir aldrig van vid att det är så mycket varje vecka. Jag förväntar mig alltid 0,3 till ett halvt kilo. Och så står det över ett kilo! Är så glad att det går så bra trots att jag kanske inte är den där mönstereleven enligt viktväktarna. Om jag går ner 0,5 kilo till har jag nått 5 HELA KILON! Nu jäklar kör vi en vecka till!


Veckans utmaning? Överleva, Nej men eftersom jag idag känner mig lite nere tänker jag inte puscha mig själv så mycket. I stället ska jag se till att skämma bort mig själv och försöka må bra. På torsdag har jag bokat in massage bland annat. Det är jag värd. Så denna vecka utmanar jag inte bar mig själv utan alla som läsa det här. Gör minst en grej denna vecka som bara är för din skull. Något som du mår bra av. Du behöver inte boka in massage eller göra något storslaget men bara någonting som får dig att hämta nya krafter eller som belöning för att du är duktig. För det är du.



Nu har jag börjat vänja mig vid den osötade nyponsoppan också. Riktigt gott med fullkorns-skorpor i!





Ha en jättebra dag och nystart på veckan! Ta hand om er.

 


Vägning 6

Denna vecka: -1,3 kg

Totalt: -4,5 kg


Summering av veckan

Jaha nu har en till vecka gått. Det går bra än så länge. Inga stora hinder. Vi får se hur mycket jag lyckats gått ner på vågen imorgon. Har festat en kväll men inte så jag gått över points-budgeten. Har även försökt fuskat men misslyckats då jag inte varit sugen. Min pojkvän sa just en sak, jag har inte varit sjuk på länge. Det har jag inte tänkt på! Ni som känner mig vet att jag är sjuk fyra av sju dagar i veckan. Har väldigt dåligt imunförsvar eller vad det beror på. Kanske har detta gjort att jag blivit lite friskare i allmänhet?

Klarat veckans utmaning, att träna på gymmet en gång samt ta två morgonpromenader på en timme var. Det blir en guldstjärna denna vecka från mig till mig!


Frukostprat!

Jag tycker det är svårt att komma på vad man ska äta till frukost. Oftast blir det samma sak, te och två stycken mackor med ost eller skinka. Ibland lyxar jag till det och lägger gurka eller paprika på mackorna. Det här äter jag tio av tio gånger.
Förut åt jag ingen frukost när jag började klockan sju. Var helt enkelt för trött samt stressad. Då kom jag på att jag kunde göra färdiga mackor hemma och ta med till jobbet. För på vårat jobb har vi rapport-tid första halvtimmen så då hinner man fika lite medan man går igenom dagen och sånt.

Gröt skulle jag vilja äta mer av. Det mättar bra och är faktist både jättebilligt och gott. Dock ska man ha tid att koka och hålla på och jag orkar inte det på morgonen. Tänk då vad glad jag blev när jag hittade portionsgrötarna som axa har kommit ut med. Man fyller vatten i muggen där grötsatsen ligger och rör om med skeden som följer med. På en minut har man färdig gröt. Lika enkelt som att göra nudlar!

Men den är ganska dyr måste jag tilllägga. Och jag tycker portionerna är små så jag skulle ändå behöva en macka till gröten om jag skulle hålla mig mätt. Har funderat ut ett annat allternativ. Varför kan man inte göra egna portioner gröt i påsar och ta fram eller ta med till jobbet när man har lite med tid? Då kan man dosera precis hur mycket man brukar äta, lägga i vilka frön man vill och krydda som man tycker. Så är det bara att blanda med kokande vatten när man ska äta. Såna påsar ska jag fixa iordning!



Goa bilder från gårdagen!










Rätt tänkt!

Hade en jätterolig kväll igår med bästa gänget! Drack dock lite för mycket så jag har varit tokbakis idag. Skyller på jellyshotsen som serverades på förfesten. ;)

Hade ett dilemma nyss. Eller det har egentligen pågått hela dagen. Jag har varit supersugen på chips. Mina älskade cream cheese! Jag kollade med bonuspointsen och såg att om jag åt bra och lite till middagen (som skulle varit mitt första och ända mål mat) skulle jag ha råd med en halv påse. Men sen ändrade jag mig. För jag var så hungrig och tänkte att det var dumt att byta ut chips mot mat. Helt sjukt faktist! Så det blev inga. Nu är jag sugen igen. Kollade nyss pointsen och tänkte en sekund att jag kunde äta lite.. Men NEJ!

Är än en gång förvånad över hur bra karaktär jag fått. Låt det fortsätta.


Tacogratäng

Fredagsmys måste man kunna unna sig fast man håller på att gå ner i vikt. Mys för mig är tacos av alla sorter till middagen. Igår gjorde jag en tacogratäng/paj som var jättegod! Kanske något högre points men man behöver inte ha så mycket chips i som det ska vara i receptet om man vill.


Tacogratäng 4 port. =14 points

1 lök
400g nötfärs 15% (räkna om pointen om du köper 10%)
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater
2 dl riven ost 17%
2 dl turkisk yogurt 3%
150g tacochips


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i en stekpanna. Tillsätt kryddmix samt 1 dl vatten. Häll i krossade tomater och koka ihop ca 5 minuter. Häll över röran i en form. Blanda yogurten och osten och häll över röran. Bryt tacoshipsen och strö överst. In i ugnen ca 15 minuter.

Servera med en sallad.



Dumma klänning!

Jag beställde en klänning från ellos, i storlek mindre för att jag skulle bli peppad att gå ner i vikt så jag kunde ha den. Klänningen kom idag och.. den passade perfekt på mig. Det var lite roligt. Får göra ett nytt försök eller köpa en fin klänning på stan. =)

Nu har jag ett annat problem. Ska jag ha klänningen eller den bruna genomskinliga skjortan ikväll?




Vaknade med ett leènde!

Idag mår jag jättebra! Det är fredag och jag är ledig. Behöver man förklara mer? :)

Ska snart klä om och gå ut och gå med Dogge och en vän. Vi ska bort till systemet samt hämta ut lite kläder jag besällt från ellos. Alltid lika roligt att se vad man köpt!
Ikväll blir det fest hos ett par jag jobbar med. Ska bli roligt att samla hela gänget för det var ett tag sen vi träffades allihopa på samma gång. Vi är nämligen några från jobbet som började hitta på massa roliga saker i våras och sen har vi fortsatt att träffats då och då. Mest är det fest som gäller men vi har även kört gokart, spelat brännboll, spelat sällskaps-spel och sånt.

Nej nu måste jag klä mig så jag inte får panik när Emma ringer och säger att hon är på väg. Har alltid varit en liten tidsoptimist. Vi hörs senare.


Nöjd men besviken

Helrolig kväll har jag haft!
Fikade en stor macka med kyckling, bacon och currysås samt en kanna te. Orkade inte äta upp hela. Är glad att jag kan stoppa mig själv numera när jag är mätt. Annars kan jag fortsätta trycka i mig bara för det är gott eller för att jag är snål. Köpte lite lösgodis innan bion. Tänkte att jag skulle unna mig det då det var premiär av twilight och allt men tänk att jag tyckte inte det var gott alls. Åt lite före filmen men sen låg påsen på golvet orörd. Nu har jag gett bort allt till min pojkvän här hemma. Say what! Något skumt är det med mig. När jag får fuska så vill jag inte.

Filmen var såå bra! Och han va sjukt snygg och charmig som vanligt. Edward alltså. Men jag är dock besviken på filmen ändå. Utan att säga för mycket så tyckte jag det kunde slutat bättre. Nu räknar jag i alla fall dagarna (eller åren?) till nästa film. Den sista i serien.









Torsdagsmys!

Huvva vad jag fryser! Duschade när jag kom hem från träningen och sen slängde jag mig i sängen och taktikvilade en stund med blött hår. Nu ska jag i alla fall klä mig och dra ner på stan och träffa en vän. Vi ska först mysa på ett fik och äta lite SEN bege oss till bion och se efterlängtade breaking down. Äntligen säger jag bara. Kommer bli mys och lite för mycket point men jag ska försöka hålla mig från godis och bullar. ;)

Trevlig kväll!

nu ska det tränas lite innan min tre dagar...

img_0805 (MMS)

nu ska det tränas lite innan min tre dagars lediga helg kan börja! :)


Äta mera för att gå ner i vikt!

God morgon!
Idag klev jag upp så jag hann äta frukost innan jag ska göra lunch. Jobbar kväll och som ni vet får jag i mig för LITE mat då. har läst en del ang det, och som jag förstår saktar man ner viktminskningen om man äter för lite. Kroppen ställer sig i svältläge eller något och sparar allt den får i stället för att göra sig av med maten.

Så här sitter jag och pressar i mig två mackor fast jag inte är speciellt hungrig. Tycker det är knas att man ska tvinga i sig mat för att gå ner i vikt när andra (ursäkta uttrycket) spyr upp mat för att gå ner i vikt. ;)

Thaiwok alà viktväktarna

Det här är ett av mina absoluta favoritrecept! Pointsvärdet är lågt, portionerna är stora, mycket snabblagad och lika gott att ta fram från frysen som nylagad.


Thaiwok alà viktväktarna 4 (stora) portioner, 9 points

3 st kycklingfileèr
1 påse thaiwok grönsaker
1/2 förpackning kelda thaisoppa
240g äggnudlar


Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs i en stor stekpanna eller wok-panna. Lägg kycklingen på en tallrik när den fått lite färg. Lägg i wokgrönsakerna och fräs tills dom blivit mjuka. Lägg tillbaka kycklingen. Häll på thaisoppan och koka upp en stund. Koka nudlarna, häll av vattnet och blanda med woken.





NOTIS: Efter att jag gjort matlådor av det som blev över kan jag räkna till 5 portioner. Den som gjorde grundreceptet måste ha ätit som en häst. Jag är bara glad för pointsvärdet minskade. 

Morgonpromenad snart check!

img_7532 (MMS)

Morgonpromenad snart check!


Dödstrött! Varför är man uppe så länge bar...

Dödstrött! Varför är man uppe så länge bara för att man är ledig? Måste sova för jag har lovat mig själv och Douglas en morgonpromenad i morgon. Ikväll har jag varit hungrig och sugen på samma gång. Men med tanke på att jag åt hamburgaren till lunch hade jag inte många points över. Efter middagen låg jag back 6 points. Så jag har varit tjurig och inte ätit någonting alls förutom te och en frukt. Hade det varit för några veckor sen så hade jag ätit med glädje. Är lite stolt över mig själv och passar på att säga god natt med gott samvete :)


Dålig Lunch

Sitter just nu och mår dåligt över det jag nyss åt till lunch. Det var inte meningen att det skulle bli så mycket points. Jag trodde i alla fall inte det. Vi hade bråttom så några från jobbet handlade mat från Max till alla. Jag tog en orginalburgare samt äpplen till det. Tänkte att burgaren var på ca 12 points då en big mac på mcdonald`s är det. Men när jag kollade vv`s hemsida nyss märkte jag att den låg på 18 points! Shit shit shit... Det blir med andra ord inte mycket till middag. Så onödigt då jag har vägt mig och fått bra resultat idag.

Jaja inte mycket att göra åt. Nu har jag hur som helst kommit på veckans mission. Jag SKA köra ett träningspass på gymmet (crosstrainer + styrka) samt två st morgonpromenader alà 60 minuter per gång. Hamburgaren ska inte få vara kvar i min kropp så länge till.


Nu kör vi.

Vägning 5

Denna vecka: -1,5 kg

Totalt: -3,2 kg

Tre timmars ledighet!

Nu har jag arbetat klart mitt första pass för dagen. Ska äta lite sallad och hinna sova en sväng innan jag drar mig mot jobbet igen. Köpte lite naturgodis på ICA. Jag tror egentligen inte det är bättre än vanligt godis, kanske mindre socker men lika mycket kalorier eftersom nötter i allmänhet har högt kaloriinnehåll. Försökte ta dom som var "nyttigast" samt plockade inte på mig allt för mycket.

Imorgon är det vägning igen. Hoppas så mycket att det har hänt någonting. Har ju varit ganska duktig så jag förtjänar det. Veckans två träningar som jag lovade.. blev ett och ett halft. Eller två om man räknar en timmes promenad som träning. Det kan man ju göra men jag tänkte mig mer två svettiga pass. Så fy fy på mig. Nästa veckas mission har jag funderat på och det beror på vågen vad det blir imorgon. Tänkte jag antingen skulle minska kolhydraterna i maten eller utmana med någon ny träningsform. Det där med kolhydrater, att minska på pasta, ris och allt sånt har jag tänkt ta till den dagen då min viktminskning börjar sakta ner. För jag vet att det kommer kommaså småningom. Därför kanske vänta med detta misson. Men vi får se!

Nu ska jag gå och lägga mig. Ha en fortsatt trevlig söndag!

God morgon! Idag är jag såå trött. Jobbar ...

img_4026 (MMS)

God morgon! Idag är jag såå trött. Jobbar delad tur dvs 7-22 och är ledig mellan 12-15. Man får bita ihop och se glad ut helt enkelt.


Popcornkrydda!

Tipsar alla som vill ha lite godare popcorn att testa popcornkryddor i olika smaker. Jag har testat "kernel seasons" cheddar-krydda. Den var jättegod och jag är glad att det finns ytterligare ett alternativ till chips. Som jag fattar finns det olika smaker. Googlade lite och på roligaprylar.se kan man köpa dessa för 49 kr. Själv är min inhandlad på ICA så gissar att den finns på fler ICA-butiker. SF-biografer säljer också liknande kryddor som jag tror är billigare.

Mycket points/kalorier? När jag läser på burken som är på engelska står det 2 kalorier. Men jag förstår inte om det är per portion som är 1/2 tsk enligt dom eller per 100g. Hur som helst inte så mycket.



Det blir nog inte roligare..

Är nästan glad att jag jobba i helgen. För då kontrollerar jag mina pointsantal bättre. Och så blir det ingen fest. Har varit duktig denna vecka tror jag. Inte tagit ut några bonuspoints alls. Har inte varit iväg på gymmet men gjort lite annat. Önskar det kunde bli måndag så jag fick väga mig och veta att jag är på rätt spår igen. För det måste jag.

Fredagen är nog slut för min del nu. Ska gå och lägga mig så jag är pigg imorgon. Ätit lite cheddarpopcorn men var inte alls sugen som jag trodde. Åt kanske hälften av påsen (50 g). Halvtittat på idol medan jag suttit på internet och kollat runt. Besällt lite kläder från ellos då det fanns lite snygga plagg på deras rea. Youtubat Alanya och drömt mig bort. Vill att det ska bli maj NU. Varit ute och kissat vovven...

Nä herregud. Jag sitter bara och ordbajsar just nu då jag egentligen inte har något vettigt att skriva.
God natt och sov så gott!

Alanya den 18e maj 2012!

Nu är det bokat och klart. Jag och min vän Emma åker till Alanya den 18e maj i två härliga veckor!

Är så glad! Om ett halvår när jag HAR gått ner mina 15 kilo sitter jag på planet och mår riktigt gott. Både för att jag lyckats gått ner i vikt och för att vi kommer ha riktigt skoj tillsammans. Men vilken väntan det kommer bli. Ett halvår är rena rama evigheten. under tiden ska jag träna, äta bra och verkligen kämpa mig till målet. Se mig lyckas säger jag bara!

















Dagen som gått och litet godistips till fredagsmyset

Under min andra lediga dag har jag passat på att tagit en långpromenad med Douglas. Var så fint väder, dock lite kallt då det har börjat blivit minusgrader och halt på vägen. Min pojkvän ringde under promenaden och undrade om jag hade lust att gå och lunchbowla med han och hans bror. Så det gjorde vi och jag vann..nästan. Lunchen vi åt var god och dom serverade marängsviss till efterrätt. Jag åt inget av det och är stolt! Egentligen var jag inte sugen heller. Kollade på när dom andra åt men kände inget. Har jag blivit sockerbotad tro? Jag kan mer bli sugen på chips och smabbmat.

Ikväll ska jag kolla idol och lägga mig tidigt. Imorgon jobbar jag 7-16. Btw ska jag få lite gott till kvällen. Har hittat olw`s indian popcorn med cheddarsmak. Dom är supergoda och en påse på 100g är 12p. Ett bättre alternativ till chips. Man måste vara lite smart om man både vill gå ner i vikt och äta gott.



Oroliga tankar i natten

Sitter uppe än trots klockan är halv tre. Är lite otålig ang min viktnedgång. Vill att det ska gå snabt. Vill att det ska vara klart. Vill komma i form NU. Är också orolig för nästa vägning. Har jag gått ner? Eller har vikten stått stilla denna vecka också? Mycket som far runt i mitt huvud just nu.
Är också rädd för att jag är så öppen med allt det här. Tänk om jag misslyckas? Tänk om jag tappar orken och förblir tjock? Vilken loser lixom..

Har ett tydligt mål. Att gå ner 13 kilo på ett halvår. Då har jag lyckats gå ner 15 kilo sammanlagt. Siffror jag inte vågar drömma om än men bara SKA nå. Om ett halvår, i slutet av maj kommer det hända en jätterolig sak och då ska jag fira för att jag gjort det till verklighet. Vad jag ska göra berättar jag imorgon då det är fastställt.


Nej måste försöka sova lite nu så jag orkar kliva upp i tid imorgon och träna. För jag har bara tränat en gång denna vecka och lovade mig själv två gånger. God natt och sov så gott! <3

Skön shoppingdag!

Det blev en ganska lång tur på stan. Vi kom på att vi "behövde" lite saker och gick igenom varenda affär tror jag. Hittade en jättefin klänning som jag ville ha men den kostade 600 kr.. Inget jag vill lägga pengar på just nu känner jag. Tänkte också att jag SKA gå ner i vikt och det är inte roligt om den är för stor till jul och nyår när jag behöver en finare klänning. Köpte i alla fall en genomskinlig skjorta på indiska. Brun är inte min färg då jag ofta har svart och grå men man måste förnya sig lite. Några smycken åkte också med hem som passade till skjortan.  Sen ett obligatoriskt fika-stop med te var självklart så vi hann snacka lite skit.

Nyss har jag och min älskling ätit en sen men god middag och nu ska det bli filmkväll. Dock utan godis! Ha en fortsatt trevlig kväll alla fina där ute!


Indiska 299 kr.


Vaknade med träningsverk!

Sitter och äter frukost framför datorn. Förr läste man morgontidingen, nu läser man facebook. Idag ska jag gå ner på stan en sväng och hämta ut ett par biobiljetter med en vän. breaking down har ju prämiär nästa vecka. Det får man inte missa!

Annars har jag fått träningsverk i ryggen sen gårdagens simmning. Tänk vad otränad man är! Förr, när jag var ca 15 år simmade jag alltid en timme i veckan minst. Plus att jag gick på aerobics. Igår tog jag en tur på 30 minuter och känner mig helt förstörd i kroppen. Tog iof i ganska mycket då det var fler som simmade på samma bana och jag blev lite stressad. Men ändå.


Nej nu lite kläder och smink så jag kommer iväg någon gång idag. Hörs senare!

Berätta om din viktresa!

Satt precis och läste en kommentar jag fått från en tjej som hade gått ner 30 kilo på ett halvår(!) via viktväktarna. Jag vet egentligen inte vad jag ska säga om det. Men vilken duktig människa! Såna ser jag upp till. Såna vill jag vara.

Då jag blev riktigt peppad av det vill jag höra mer historier. Så jag tänkte be er som läser, snälla skriv en liten bit om er resa till ett smalare liv. Kanske är ni i starten av er resa? Kanske har ni som tjejen ovan nått målet? Eller så kanske ni har hälften kvar? Skriv skriv! Ge gärna några tips hur just NI lyckades eller kommer att lyckas? För alla har ju sin grej. Bloggen är en av mina. Jag har slutat ljuga för folk och struntat i undanflykterna. Här skriver jag svart på vitt.

Ni som inte är viktväktare får gärna skriva också. Det är bara roligt att läsa om andras tankar och ideér.

Nu lyfter jag!

Åh vad jag är lycklig, glad, trött, utvilad.. ja allt på samma gång! Har precis kommit hem från relaxen och det var rena njutningen att tillbringa kvällen där. Det mysigaste var att dom släckte ner hela badet, tände ljus och lät bara folk över 18 år komma in mellan 18-21. Vid motionsbassängen satter dom på musik så det var lite roligare att simma. Tog en halvtimme där, tänkte en timme men var så hungrig. Vi åt en god kycklingsallad och hann prata lite. För prata fick man INTE göra i relaxen där alla var helt tysta. Lite svårt när man har så mycket att säga. :)

Hemma möttes jag av en glad vovve. Ska mysa lite med honom i soffan och dricka en kopp te. Te med lite honung har blivit mitt nya godis. I morgon är jag ledig också. Kanske kan livet bli en aning bättre om dom ringer på från postkodslotteriet i detta nu. Men bara kanske. Annars är nog tamefasiken allt bara bra. Jag trivs! (undrar ni också vad det var för estetiska oljor i den där bastun, egentligen?) ;p



Imorgon blir det spa!

Då har man arbetat klart andra kvällen på rad. Imorgon jobbar jag 7-15 och är sen ledig i två härliga dagar. Imorgon ska jag också iväg och relaxa med mamma under eftermiddagen och kvällen. Bubbla, ångbasta och njuta i sån där bastu med estetiska oljor (kommer inte ihåg vad en sån bastu heter). Men först av allt tänkte jag simma en timme så jag får lite träning mitt i allt roligt. Kommer bli så skönt och mysigt!

Tycker om att skämma bort mig med såna här saker. Jag mår bra och får ny energi mitt i veckan. Sen är det inte helt fel med lite egentid jag och mamsen. Annars, när jag känner mig sliten och trött brukar jag plocka fram min korg med ansiktsmasker, skrubbsaker, oljor, hårinpackning och andra saker. Tänder doftljus och lägger mig i badet och lyssnar på lugn feelgood-musik. Blir alltid så skönt pigg och utvilad efter det. Kan också lägga en ansiktsmask och sätta mig i fotbadet jag har med massagestrålar och allt vad som finns på den. Riktigt skönt, speciellt på vintern då man varit kall om fötterna hela dagen. Man ska skämma bort sig själv. Det är man värd!Nu ska jag försöka gå och lägga mig i tid så jag är någolunda pigg imorgon. God natt alla fina!




 


Vitaminsnack!

Vill dela med mig av en sida jag hittade igår som jag tyckte hade intressanta texter om vitaminer och sånt. Har börjat fått upp ögonen för sånt då jag ofta är sjuk och trött. Vill börja ta någon sorts vitamin men jag vet inte vilken. Allla är ju bra på sitt sätt och vad behöver jag?

Förr drack jag Aloe Vera från forever och kommer ihåg att det var riktigt bra. En liten shot på morgonen så behövde man inget mer. Blev otroligt nog av med exemen jag länge hade haft. Sen kände jag mig piggare och var bättre i magen. Det var äckligt från en början men sen smakade det bara bättre och bättre. Godis-suget försvann till en viss del också.



Den här sidan ger tips vad man ska äta om man vill ha vackrare hår, bota höstdeppen och så vidare. Mycket lärorikt!

http://www.dinavitaminer.se/



Tar du någon vitamin eller liknande?

Dagens roligaste

Okänd person- Nemen är du med barn! Vad roligt!
Suss- Haha nej du det är jag inte.
Okänd person- Va?! Är det FETT?!!!


Det är tur man har bra självdistans. Saken var också att jag hade på mig värsta mammatröjan idag. Men lite roligt var det allt. Kom på att jag kan ju gå runt med taighta tröjor som det står "bebis" på.. då tycker folk jag helt plötsligt är gulligt stor i stället för tjock. Tål att tänkas på.

Vägning 4

Denna vecka: 0 kg

Totalt: - 2 kg


Ja vad säger man? Jag är inte alls förvånad då jag var lite väl slarvig denna helg. Men och andra sidan har jag inte gått upp i vikt. Nu kör vi hårt med pointsen och två träningspass denna vecka och glömmer det som varit.

Att strukturera upp en dröm

Känner att det är dax att ta upp mitt intresse och dröm igen. Har kollat på lite kurser och skolor via nätet. Hittat lite distanskurser som jag tror skulle passa mig så jag får pröva på innan jag gör något seriöst av allt. Vad det är? Det tänker jag inte berätta här. Men det är något som jag alltid av någon anledning älskat. Och det är något som ingen någonsin skulle kunna tro om mig. Tror jag i alla fall.

Vet inte varför jag inte pratar om det här med någon. För det första är jag nog ganska sluten som person och säger ogärna personliga saker rätt ut. Sen är jag rädd att folk ska dömma mig. Det är lite halvtöntigt och absolut ingenting man ska räkna med att man kan bli bara sådär. I alla fall kommer jag aldrig bli det på riktigt. Mer ha det som ett intresse.

Är det någon annan där ute som har en dröm som nästan ingen vet om? Något ni alltid velat gjort men avstått för att ni är för rädda?


Jag har lärt mig att man ska svara på tre frågor när det är någonting man gärna vill ha eller göra. För någonstans måste man strukturera upp det. Även en dröm.

VAD? Vad är det man längtar efter och vill ha/göra? Jag vill bli .........

HUR? Hur ska man bli det? I mitt fall är det ingenting man kan bli efter man gått en skola men det hjälper om man går kurser och lär sig mer om det så man utvecklas. Jag har hittat en sida med gratis föreläsningar via datorn som man kan kolla på. Där tänker jag börja.

NÄR? När ska man ta första steget? Jag har planerat in att sätta mig och kolla på minst en föreläsning denna vecka som kommer.


Sista frågan är nog viktigast. Man måste sätta en deadline så man verkligen gör någonting åt saken. Det hjälper inte att skjuta upp saker. Drömmen kommer inte av sig själv!

Bakis och planerar mitt kommande straff!

Det var den helgen. Gårdagen var superkul, det jag kommer ihåg i alla fall. Idag har jag bara legat i soffan och kollat på film. Och vet ni, jag beställde hem pizza(!). Den var så god samtidigt som jag fick dåligt samvete. Med tanke på två dagars fest och allt i helgen så kan jag inte förvänta mig så bra resultat imorgon på vågen. Men bara jag inte gått upp i vikt så ska jag vara nöjd. Måste tänka långsiktigt och lära mig något av det här. Nästa gång får jag äta bättre under veckan och träna mer om jag ska festa mycket på helgen. För att få pointsen att gå ihop.

Veckan som kommer, då ska jag träna på gymmet en dag och testa en ny träningsgrej en annan dag. Jag ger alltså mig själv ett straff och ska träna två gånger! Lite måste jag betala tillbaka för mitt fusk.


Nej en film till kanske? Får se vad canal+ kanalerna kan erbjuda mer idag.


Ikväll igen...

I detta nu sitter jag och lockar håret. Ska snart bege mig till en killkompis som fyller år. Ja jag ska ut ikväll igen. Lite dåkigt samvete har jag men ändå så skulle jag ju tilllåta mig lite fusk denna helg eftersom jag varit duktig i tre helger. Har inte ätit något godis eller chips. Det är ett lite plus. Ja nu sitter jag och argumenterar mot mig själv så jag ska må liiite bättre.

Trevlig lördag!

Varför måste man alltid stress-hitta på saker?

Varför har man stressen att man ska hitta på saker bara för att det är en ledig lördag? Jag känner alltid att jag måste gå ner på stan och shoppa, gå och fika, hälsa på folk, bowla och bara göra såna där roliga lördags-aktiviteter. Idag är jag trött och bakis. Funderade på om jag skulle orka stan en sväng om någon trevlig vän var på men nej, jag somnade framför reprisen av idol. När jag vaknade fick jag först panik att dagen snart var över och jag låg fortfarande i sängen. Men sen slog det mig hur länge sen det var jag läste en bok! Säkert flera år sen. Som tur är hade jag en riktigt tjejig oläst bok som jag nu ska lägga mig i soffa med och dricka te. På det en ansiktmask så allt spår av gårdagens fest försvinner.

Nu är det mys. Lördagsmys!


Dyr festkväll för mina stackars points!

En lugnt kväll framför idol byttes ut mot en spontan utgång med ett härligt gäng tjejer. Men jäklar vad roligt det var! Just nu sitter jag och försöker skriva in allt i viktväktarna så jag vet hur många points jag söp bort. Kan säga att jag inte har mycket tillgodo kvar denna vecka. Drinken på krogen har jag struntat i att skriva in för jag kom inte ihåg vad eller hur mycket jag drack. Det man inte mins har inte hänt. ;)

Fyllekäket (som jag var tvungen att äta igår) var relativt bra. Det som annars brukar vara en kebabtallrik blev en liten cheeseburgare på Mcdonald`s. Jag hade en bra tanke fast jag var full.

För övrigt känns det som jag måste skärpa mig. Det här är min last när det gäller att gå ner i vikt. Jag har svårt att skippa festlivet. Några tips hur jag ska göra??!

Barry M

Vill rekomendera ett jättebra och prisvärt smink för er som mig, älskar sånt. Det heter Barry M och är ett Brittiskt sminkföretag. Väldigt populärt i England har jag fått för mig. På deras hemsida kan man beställa sminket och det är väldigt billigt. Dom har en leveranskostnad på ca 50 kr i hela Europa. Sägs vara snabb leverans.

På deras hemsida kan man se videoklipp och lära sig olika sminkningar. Dom har även en app där små videos läggs ut på både dag-makeup, kvälls-makeup, olika kändis stilar samt lite rock- och punkstilar. Väldigt enkla sminkningar som ser avancerade ut.


Hoppas att dessa kommer börja säljas i vanliga butiker i Sverige inom kort!


  Deras puderögonskugga är väldigt populära och kostar kring 50 kr. Finns i många olika färger och nyanser.


 Den här eyelinern älskar jag! Kostar i dagsläget 48 kr.


 Mjuka ögonskugg-pennor som man kan använda som underlag innan man sminkar på puderögonskuggan. Då sitter den mycket bättre. Kostar också 48 kr i dagsläget.


 Dom har också många bra nagellack. Dessa nya nagellack i guld och silver kräver bara en applicering. 42 kr st.


www.barrym.com



Ett erkännande!

Idag åt jag lunch på Mcdonald´s! En big mac, pommes OCH en onödig dipp som jag hade kunnar vara utan. :O

Jag och min kämpande Emma som varit utan godis och allt gott i tre veckor nu tyckte vi förtjänade lite sånt. Det var gott. Jätte gott. Lite dåligt samvete har jag men å andra sidan skrev jag upp alla (28 points!) och än ligger jag inte minus denna vecka. Får hålla igen kakhålet imorgon så jag kan dricka lite vin på lördag. Kanske köra ett zumba-pass också.

Nu ska jag gå och lägga mig. Jobbar 7-14 imorgon innan jag tar helg. Känner mig för övrig helt mör i kroppen efter träningen idag. Kommer nog sova gott inatt.


Over and out.

Träning, check!

Hoho! Nu har jag varit duktig. Var iväg till gymmet som bestämt efter jobbet. Min vän Theres som är min lilla PT följde med och vi körde crosstrainer i 45 minuter följt av lite styrketräning. Är nöjd men har ont i kroppen. Det var riktigt skönt att bara köra på allt vad man har, lyssna på musik och låta tankarna flyga iväg.

När jag kom hem hade min pojkvän gjort middag så det var bara att sätta sig vid matbordet. Det är så roligt att han stöttar mig på det viset då han vet att jag är trött och hungrig efter både jobb och träning. På så vis blir det lättare att komma iväg till gymmet nästa gång. Tack älskling! <3

Med denna uppoffring (ja jag vet att jag överdriver då andra ser träning som lika självklart att man torkar sig i arslet med toapapper) har jag klarat veckans misson. Nu får jag utmana mig själv genom att sticka iväg och träna två gånger.. någon gång i framtiden. ;)


Tack och hej!

Imorgon blir det gymmet!

Ska snart gå till jobbet. Jobbar ikväll, imorgon och fredag. Sen är det helg!

Imorgon efter jobbet ska jag ta mig till gymmet. Tror jag har enklast att komma iväg om jag struntar i att åka hem och vila en stund efter jobbet. Då brukar jag bara fastna i soffan och tänka "jag tar det imorgon". Blir inget pass eftersom det inte finns några den tiden. Lite synd men jag får köra lite på crosstrainern, gåbandet och lite styrketräning. Alltid något!

Nu måste jag sminka och klä mig. Tänk att jag alltid sitter med datorn så jag får panikbråttom när jag ska någonstans. Ses ikväll!


Lättlagad Köttfärslasagne

Här är ett recept på en mycket god och lättlagad lasagne. Eftersom man använder keldas färdiga ostsås går lassangen fort att tilllaga. Perfekt när man kommer hem från jobbet och inte har orken att laga mat men ändå vill få till en riktig middag. Bra matlådor blir det också.


Köttfärslasagne 4 port. (13 points per portion)

400g köttfärs
2 gula lökar
2 vitlökar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
1 tsk oregano
1/2 tsk basilika
1/2 timjan
svartpeppar
salt
1 grönsaksbuljontärning
9 lasagneplattor
4 dl kelda ostsås (simply cheese)
2 dl riven ost 17%

Sätt ugnen på 220 grader.
Skala och hacka löken samt vitlöken. Fräs i en stekpanna någon minut. Lägg i köttfärsen och stek en stund så den får färg och smulas. Tillsätt krossade tomater, tomatpuren, kryddor och buljongtärningen. Smaka av så det är lagomt med salt och peppar. Låt koka i ca 5 minuter.

Varva lasagneplattor, köttfärsåsen och ostsåsen. Häll ut det sista av ostsåsen längst upp och lägg på riven ost. Grädda i ca 20 minuter, nedre delen av ugnen.











RSS 2.0