Frukostbullar

Här är receptet på brödet jag bakade om någon vill testa. Alltid gott med hemkbakat ibland. Dom var väldigt enkla att göra och jag tycker det är bra med bullar i stället för limpor då man kan frysa ner och ta fram enstaka när man ska äta. På så vis får man "nybakat" längre.


Frukostbullar 20 st = 4pp per portion

15 minuter+80 minuter jästid+10 minuter i ugn

2 dl havregryn
1/2 paket jäst, 25gram
3 dl vatten 37 grader
25 g flytande margarin
1 tsk salt
1/2 msk flytande honung
1/2 dl linfrön
5 dl fullkornsvetemjöl
6 dl vetemjöl


Koka gröt av havregryn enligt förpackningen och låt svalna tills fingervarmt (37 grader). Smula ner jäst, vatten, margarin, honung, linfrön, fullkornsvetemjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen med bakmaskin eller förhand och låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela i 20 bitar och forma till bullar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i 40 minuter under bakduk. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.



Kommentarer
Postat av: Johanna

Mums!! Dom ser riktigt goda ut så kanske ska slå på stort och baka lite :p

2012-01-27 @ 15:02:18
URL: http://lifebyjojo.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0