Lätta kycklinggrytan
Dagens middag, en jättegod kycklinggryta. Den smakar inte så mycket, men man vill bara ha mer och mer av den endå. Jag hade inte i någon palsternacka (eftersom det inte fanns på affären just då) och tog bara en stjälk selleri (ska vara 2 st) då jag har svårt för smaken. Lägger ut orginalreceptet i alla fall. Tagit ur kokboken "viktväktarnas frestande smalmat". Testa den gärna! Riktigt höstig och god samt bra till matlådor.
Lätta kycklinggrytan 4 port. 3 points per portion!
2 purjolökar
2 stjälkar selleri
2 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
1 msk olja
4 kycklingfileér
5 dl kycklingbuljong (av fond)
1 lagerblad
1 msk maizenaredning
salt och peppar
Värm lite av oljan i en gryta. Skiva grönsakerna och fräs ca 3-4 minuter. Ta sedan upp grönsakerna ur grytan.
Skär kycklingen i bitar. Stek kycklingen med resten av oljan så dom får färg runt om. Lägg tillbaka grönsakerna
och späd med kycklingbuljongen samt lägg i lagerbladet. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter.
Rör ner maizenaredningen, låt koka upp och smaksätt med salt och peppar om det behövs.
Servera med ris och en grönsallad!