Fikonmarmelad!
Tänkte att jag måste dela med mig av receptet jag hittade igår på någon blogg. Den var söt och god samt väldigt lättlagad. Eftersom det är första gången jag gjort egen marmelad vet jag inte hur länge den klarar sig i kylskåpet. Om någon har en aning så skriv gärna!
Viktväktare som jag är, kollade jag upp hur mycket en hel marmeladburk (ca 5dl) blev och hamnade på 44 points. Ni får själva räkna ut hur mycket points det blir per portion.
Fikonmarmelad ca 5dl
3 apelsiner, stora
200g torkad fikon
1 citron
1 dl vatten
3 dl syltsocker
1 st kanelstång
Skala och hacka apelsinerna i små bitar. Hacka fikon i små bitar. Pressa ut saften från citronen. Lägg ner apesinerna, fikon, citronsaft, vatten, syltsocker och kanelstången i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Häll upp i rena glasburkar och låt kallna.
Viktväktare som jag är, kollade jag upp hur mycket en hel marmeladburk (ca 5dl) blev och hamnade på 44 points. Ni får själva räkna ut hur mycket points det blir per portion.
Fikonmarmelad ca 5dl
3 apelsiner, stora
200g torkad fikon
1 citron
1 dl vatten
3 dl syltsocker
1 st kanelstång
Skala och hacka apelsinerna i små bitar. Hacka fikon i små bitar. Pressa ut saften från citronen. Lägg ner apesinerna, fikon, citronsaft, vatten, syltsocker och kanelstången i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Häll upp i rena glasburkar och låt kallna.
Kommentarer
Postat av: mamsen
Den var JÄTTEGOD....
Postat av: Malin
Gjorde denna marmelad inspirerad av dig. Det blev en julklapp till sambons morföräldrar. Super god verkligen :) Blev glatt överraskad! Tack för kanonrecept!
Trackback